Přejít na obsah

foldynp

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem foldynp

  1. Ahoj, dodělávané LED nemám. Svítilnu odpojit výhledově zkusím. Před 14 dny se stala zvláštní věc. Po výměně prasklého chladiče sání se přestala zřejmě přestala baterie vybíjet. Od jeho výměny se ani jednou neodpojilo kessy. Může to být náhoda, ale třeba taky kabelový svazek v motoru. To by se opravdu hledalo blbě.
  2. Děkuju za názor. Dost o nové baterce uvažuju.
  3. Pokračuji s tématem. Jsem z vybíjení baterie už celkem zoufalý. - Od posledního příspěvku jsem provedl reset auta do továrního nastavení. Na chybu neměl reset žádný vliv. - V jednotce CAN Gateway jsem si dnes všiml následující chyby. Objeví se po každém zamknutí, odemknutí a startu auta. Takto vypadá chyba po kompletním smazání chyb a startu auta. Z popisu se mi zdá, že CAN Gateway chybu resetuje každých 203km. Než jsem chybu resetoval ručně, tak Fault Frequency uváděl 17. Tedy opravdu často. 8526361 - LV Energy Management B1802 F1 [008] - Warning Triggered Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 4 Fault Frequency: 1 Reset counter: 203 Mileage: 109268 km Date: 2023.09.03 Time: 21:02:17 Supply voltage: Terminal 30: 12.2 V Terminal 15: On V podstatě stejný popis jsem našel zde: https://www.golfmk7.com/forums/index.php?threads/12v-battery-low-warning-solved-read-if-you-have-a-ctek-battery-charger.422526/ pro Audi A2. Pan Lewis chybu zřejmě vyřešil výměnou baterie. Netuším, jak donutit po více než půl roce autorizovaný servis reklamovat baterii, kterou označili za funkční.
  4. Dnes bylo auto na diagnostice v autorizovaném servisu. VAG napsal chybu baterie, ale diagnostický SW, který Škoda uznává pro reklamaci, ukázal baterii v dobré kondici. Asi počkám, až se problém objeví znovu a zkusím resetovat nastavení do továrního, jak píše @midlan. Třeba se už problém neobjeví.
  5. Podle mě by se ale neměla vybít ani, když ji nechám připojenou, co myslíš? Ztrátu napětí baterie bych při odběru 20 až 60mA čekal minimální. Spíš na ní zítra konečně změřím kondici pomocí půjčeného měřáku.
  6. Toto chování by právě mělo řešet SW potlačení inteligentního nabíjení. Proto jej mám vypnuté.
  7. Změřil jsem odběr v klidu 60mA. Občas to přebliklo na 100mA. Ve srovnání s 20mA, které píše @p2p mi to přijde celkem dost, ale ne dost na to, aby při mém denním používání vybilo baterii. Ještě je dobré říci, že jsem měřil multimetrem z hobbymarketu na rozsahu 10A, protože po připojení baterie teče cca 6A a na jemnější rozsah bych multimetr zničil. Nejsem si jist jeho přeností, ale rozdíl 40mA by byla chyba cca 0,5% z rozsahu. Mohl jsem tedy klidně naměřit 20mA. Postupným vylučováním se tedy dostávám ke dvěma variantám: 3) Nová originální autobaterie je vadná z výroby 4) V autě je jiná porucha související s elektrikou a to taková, která se objevuje pouze občas :-(. Nejhorší možnost.
  8. Dobrá otázka. Typicky asi 50km až 70km. Při naprosto shodném užívání mi předchozí baterie začala zlobit po 4 letech. Včera jsem: - Prohlédl chyby v jednotkách pomocí VCDS. Chyby tam jsou, ale nic, co by mě vyloženě trklo do očí. - Měřil alternátor. Nabil jsem baterii nabíječkou. Nechal ji hodinu odpočinout a při nastartovaném motoru a maximální elektrické zátěži (světla, sedačky, rádio, ...) bylo cca po 5 minutách krásných stabilních 13V. Tady chyba nebude. Mám v plánu zkusit: - Zmeřit kvalitu baterie. Ještě jsem to nedělal, takže nevím, co uvidím. - Změřit proudový odběr auta po cca 15 až 30 minutách - až usnou jednotky. Očekávám méně než 0,2A. Začínám si trochu myslet, že se prostě jen zasekla některá z jednotek a jednorázově vybila baterii.
  9. V úterý s autem jedu do autorizovaného servisu. Už při poslední návštěvě jsem hlásil, že se mi odpojují některé jednotky. Problém vyřešili výměnou staré baterie, načež se jednotky celkem logicky opravdu přestaly odpojovat. Předpokládám, že jiný problém neviděli a neuvidí ani teď. Konstatování "prostě se vybije" mě děsí. To by při denním používání by se to vyvbíjet nemělo. Napadá někoho jak začít troubleshootovat? Mám VCDS a nebojím se ho použít :-).
  10. Zdravím pánové, mám SIII Sportline 140kW MY2019. V roce 2019 na něm Ferda25 v rámci kódování provedl potlačení rekuperace tak, ať prodloužíme životnost autobaterie. Půvdní autobaterie vydržela 4 roky. Před 3 měsíci mi v autorizovaném servisu autobaterii vyměnili za nový originální díl. Auto používám stejně jako dříve a přesto se mi nová autobaterie za 3 měsíce totálně vybila tak, že auto začalo hlásit, že je 12V baterie vybitá a začaly se odpojovat některé jednotky (infotainment, keyless, ..). Hypotézy: 1) Po výměně autobaterie koliduje kódování potlačené rekuperace s kódováním nové autobaterie. Nevím, v čem změna kódování potlačené rekuperace, kterou prováděl Ferda, spočívá ale dovedu si takový problém představit. 2) Autobaterii v autorizovaném servisu zapomněnli nakódovat a auto novou stále nabíjí jako vadnou 3) Nová originální autobaterie je vadná z výroby 4) V autě je jiná porucha související s elektrikou Vypadá to, že Ferda25 se na tomto fóru již delší dobu nevyskytuje, takže nemám jak se jej zeptat. Máte někdo představu, v čem potlačení rekuperace spočívá? Rád bych potvrdil či vyloučil hypotézu 1? Děkuji za pomoc Petr
  11. Ve které jednotce se úprava dělá? Chápu, že je taková úprava nad síly VCDS. Šlo by to ale pomocí VCP (zdatnější úpravci zde na fóru by uměli) nebo se jedná o změnu části jednotky ke které je nutný certifikát?
  12. Vzhledem k očekávanému nedostatku Adblue bych se chtěl zeptat, zda je možné pomocí kódování deaktivovat SCR. Konkrétně, zda je možné auto jednoduchým způsobem dostat do stavu, kdy bude nedostatek Adbue kapaliny ignorován a auto bude stále funkční. Můj dotaz je samozřejmě pouze a čistě hypotetický a teoretický. Neřeším legálnost ani technickou způsobilost k provozu na pozeních komunikacích, ale pouze teoretickou možnost takového zásahu ;-).
  13. Ahoj, zřejmě jsi četl můj komentář. Změnil jsem takto: Controller 01- Engine , 07 - Coding Byte 0, Bit 0-2, změň z AUDI (02) na Škoda (01) Nejsem specialista na kódování, ale tohle změnit umím. VCDS mám a pokud jsi z Prahy nebo okolí mohu pomoci (samozřejmě za to nic nechci :-) ).
  14. Jezdím sportline s DCC na 18" a podle mě jsou změny nastavení podvozku opravdu znát. Mám v garáži 911 Carreru a po přesednutí z Carrery do SIII musím vždy přepnout podvozek z normalu na sport, ať nemám pocit, že jedu v nějakém houpavém Francouzovi. Když vozím rodinu, dávám normal ať si nestěžují, že drncám. Comfort možná na dlažební kostky, ale spíš vůbec. Kamarád si posledně vzadu stěžoval, že se z houpání pozvrací. Ferda mi do DCC nahrával nějaký ještě tvrdší mód než Sport. Prý z Arteonu. Rozdíl ale necítím. V každém případě, DCC doporučuju. Je to rozumná volba.
  15. Třeba i to, že navíjení roletky po otevření 5. dveří, lze v infotainmentu vypnout.
  16. foldynp

    Kola trinity

    Zdravím, rozhodně bych na Superb III kola z Karoq nedával. I pokud by tam fyzicky namontovat šla, jako že asi šla, tak se jedná se o rozdílná kola. Nebudou v technickém průkazu, auto neprojde technickou a šťouravý pomahač by také mohl být problém. Specifikace 18" ráfku pro Karoq je 7,0J x 18“ ET 45. Specifikace 18" ráfku pro Superb III je 8,0J x 18" ET 44. Číslo před písmenem J značí šířku kola v palcích. Očekávám, že kromě problémům s STK, by by bylo Karoq kolo na superbu nejen tenké, ale i utopené a to by žádná krása nebyla.
  17. Dal jsem plyn Audi pryč. Jediné, co mohu potvrdit, je, že s DSG mám plynulejší a přesnější rozjezdy.
  18. Pánové, nechci si hrát na moralistu, ale neodblokované rádio ve mě vzbuzuje pocit, že asi nebylo nabyto legální cestou. Myslete na to, že když budete podporovat zloděje, tak budou auta vykrádat i vám!
  19. Pánové děkuji převelice. Připadám si teď jako úplný tydýt a ještě jsem to napsal do tématu kódování. Měl jsem přepínač světel v poloze vždy zapnuto. Pokud administrátor uzná za vhodné, ať mé příspěvky smaže.
  20. Ano, se side assist máš pravdu. Mrtvý úhel v menu asistentů mám. Začal jsem panikařit, když mi přestal fungovat Dynamic Light Assist a hledat, co mi ještě chybí. Pořád mám pocit, že v menu asistentů jsem měl jěště něco, ale nemůžu si vzpomenout co. Co se týká asistenta světel, tak tady je to jasné. Mám asistenta aktivovaného a za jízdy prostě přepínám levou páčkou pouze potkávací<->dálkové. Vždy bývaly 3 polohy potkávací->automat->dálkové. Abych se neztrapňoval podruhé, šel jsem aktuální nastavení raději vyfotit.
  21. Vážení kolegové, měl bych také jeden dotaz. Po poslední návštěvě autorizovaného servisu a provedení pravidelné kontroly, při které údajně updatovali SW rádia (neprozřetelně jsem před technikem prohlásil, že Škoda Connect aplikace se strašně dlouho připojuje a často se ani nepřipojí) jsem přišel o výbavu zakoupenou s autem. Žádné dokódované funkce, ale originál. Upozorňoval jsem jej, že nechci žádné updaty firmware, protože mám v elektronice změny. A co čert nechtěl, při vyzvedávání mi ozánámil, že rádio bude lepší, protože mu updatovali frmware. Upřímně nevěřím, že updatovali pouze rádio. Všechny další změny, které mi dělal Ferda v autě zůstaly. Např vypnutý start-stop, jízdní režimy adaptivních tlumičů z Arteonu, čtení dopravních značek, Lap-timer, Menu off-road. A možná i další, jen to neumím teď poznat. O co jsem tedy přišel (originální zakoupené funkce): - Asistent dálkových světel. V nastavení Car tento asistent je, ale když dám pravou podvolantovou páčku dopředu, pustí se ihned dálková světla, nikoliv asistent (dálkové světlo s áčkem). Mám takové podezření, že za jízdy se světla nechovají adaptivně - nenatáčí se. Motorky jsou evidentě v pořádku, po staru udělají standardní cvičení nahoru, dolů, doleva a doprava. - Side assist. Žlutý indikátor v zrcátkách oznamující auto ve slepém úhlu. Tento asistent zmizel z menu Asistenti v digitálním přístrojovém štítu. A žluté autíčko v zrcátkách je mrtvé. Mám SIII SportLine před FL, modelový rok 2018. Velmi nerad bych nechal funkcionalitu opravovat servis, protože předpokládám, že by mi přeflashovali celé auto a přišel bych o všechny Ferdovy změny. Dokázal by někdo poradit, které položky mám zkontrolovat, případně změnit ve VAGu?
  22. O Audi pedál se nesnaž. Mám to nastaveno na 140kW s DSG a není to dobré. Podle mě nastavení mění akorá křivku "úhel plynového pedálu" -> "požaodavný kroutící moment" tak, aby měla strmější náběh. Nic jiného. Efekt je tedy ten, že mám při rozjezdech menší citlivost v plynu a je těžší, ať auto necuká. Nechám si tuto fíčuru při nejbližší příležitosti vypnout.
  23. Vyzkoušej si to, u někoho, jestli zrovna tuo funkci chceš. Několikrát jsem ji zapnul a velmi rychle zase vypnul. Spolujezdci na zadních sedadlech si nebyli jisti, jestli nemají halucinace. Stěžovali, že je to velmi nepříjemné a slyší vše 2x (sebe i mluvčí zepředu). Z praxe považuji tuto funkcionalitu za nepoužitelnou.
  24. Mám MR2019 a SW vypnutý SS. Nejsem si jist zda změnou napětí či teploty. Na displeji se vždy, když by chtěl SS vypnout motor pouze zobrazí ikonka, která hlásí, že se vypínat nedá.
  25. Stejná motorizace, 140kW, 7s automat 4x4, chip na 165kW. Modelový rok 2019. Jezdím dynamicky, ale ne úplně brzda plyn. Najeto cca 40.000km. - Příměstské dojíždění (denně 20km v koloně do Prahy, průměrná rychlost cca 40 km/h) spotřeba cca 7,7 l/100km. - Cesty po Praze (cesta typicky 10 km v koloně, průměrná rychlost cca 30 km/h) spotřeba cca 8,5 l/100km. - Delší cesty mimo město po okreskách + obce (průměrná rychlost cca 70 km/h) spotřeba cca 6,8 l/100km. - Delší cesty po dálnici (průměrná rychlost cca 130 km/h, většinou nejezdím přes 180 km/h) spotřeba cca 7,5 l/100km. - Hodně dlouhé cesty v pohybujících se dálničních kolonách, které numožní předjíždět (Cesta přes Německo do Itálie, průměrná rychlost cca 60 km/h) spotřeba cca 6,1 l/100km. Když jsem se pokoušel jet na spotřebu, tak jsem se s průměrem z kratší cesty nedostal pod 5,9 a to jsem si už připadal jako pan doktor z Vesničky střediskové. Tohle auto není na spotřebu :-). Adaptivní tempomat nemá na kratší ani delší trase na spotřebu příliš vliv.
×
×
  • Vytvořit nový...