Přejít na obsah

Tomasrapid

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Tomasrapid

  1. Po roce ježdění a 21 000km bych do Rapidu znovu nešel, koupil bych si Golfa ale nemyslím si, že je Rapid špatnou volbou pokud člověk koupí roční vůz kolem 300 000Kč nebo nový do 350 000Kč.
  2. Mám Matador Hectorra 3 215 40 17 a bohužel až teď jsem přišel na to ze mají hmotnostní index pouze 83 místo 87 který bych měl podle technicaku mít. Těch 6 měsíců na nich vydržím ale hned na podzim je prodam, nechci mít tahanice s pojišťovnou takže bacha na Matadorky.
  3. přesně tak, manuál jsem ještě neviděl, děkuji moc.
  4. Mám Swing v modelu 2016. Nevíte jak nastavit zobrazení analogových hodin při vypnutém rádiu?
  5. Tomasrapid

    Vrzání spojky

    po vymene spojky mi u zahrateho motoru takto vrze spojka po seslapnuti a pusteni pedalu spojky. Myslite si, ze si to sedne? Mate s tim nekdo zkusenost? Nový záznam 6.m4a
  6. Tak spojka je prý mastná ale všude jinde je sucho, je možné ze je vada v materiálu. Nejsem prý první případ. Poslali zprávu Škodovce, tak doufám, ze to půjde na zaruku. Pokud nekdo nevíte kam do servisu v Praze, běžte do Tukasu i kdyz to treba budeme mit pres celou Prahu.
  7. Tomáš Junior - nebudu tu kritizovat mechanikovi vědomosti. Jediný co ti poradím tak jed opravdu jinam. Pokud jsi z Prahy tak zatim se mi jeví nejlépe Tukas auto v pondělí tam dávám automobil a prý asi tuší ale musejí rozdělat nejdřív spojku coz je logické. Pokud mas manuál tak neni ani trosku možné aby se dělo to, co ti rikal mechanik. Nové auto sis koupil urcite i kvůli zaruce. Jed do servisu reklamuj to nenech se odbit.
  8. Z-e-v-l - prokluzovalo ti to opravdu od začátku nebo až po výměně oleje? Jsem zvedav co zjisti ale náhodné proklouznuti spojky mi proste logicky nedává smysl.
  9. Durann - Bylo mi řečeno ve Škodovce, že Fabia3 má o trošku měkčí plasty i když to naomak působí stejně. Vzhledem k tomu, že prý vrže i SUPERB3 tak to možná ani o tvrdosti plastů nebude ale bude to o kvalitě zpracování...chtějí snížit náklady a zvýšit zisk. Příjde mi, že každý druhý co Rapida má by si ho už nikdy nekoupil. Já zpozoroval na mém Rapidu 2016 vrzání od přední nápravy, drnčení palubky...například pokud zapnu topení a začne proudit teplý vzduch, začne palubní deska změnou teplot lupat. Pak je to drnčení nejspíše zadního plata v kufru. Citlivé přední sklo na škrábance, citlivé plexi na budíkách, nekvalitní materiál na řadící páce. Nyní mi ve 30tkm klouže spojka, v ponděli nebo úterý se dozvím proč. Je toho daleko víc. Automobil mám půl roku a celkem jsem vystřízlivěl..pak vlastně slyším docela nahlas cvakání relé stěrače taky.
  10. Také mi drnčí palubka při teplotě interieru okolo 10stupňů. Pokud se interiér zahřeje je klid. Těch zvuků je spousta a musí se to přehlížet to se nedá bohužel nic dělat. Já už bych si nikdy Rapida nekoupil a 80% podíl na tom mají právě ty zvuky a samozřejmě opravdu hodně špatné odhlučnění kabiny. Fabia 3 prý moc do servisu kvůli vrzání palubky nejezdí.
  11. Nevíte někdo jak se sunda kryt na vzduchovém filtru u Rapida 2016 1.2tsi?
  12. tak po měsíčním klidu jsem zase vypozoroval klouzání spojky, zatím né tak dramatické jako před měsícem ale myslím si, že je asi pravý čas navštívit servis. Automobil byl zakoupen jako roční vůz u Tukas Auto. Pokud bude spojka opotřebovaná, budu to s nimi řešit.
  13. Mám Rapida cca půl roku, není to špatne auto ale ma až moc negativ a za cenu ročního Rapidu se dá Koupit roční Golf a to je proste úplně ale úplně jiné a o dost lepsi auto. Každý kdo v Golfu7 sedel tak ví o čem mluvím.
  14. Všude kam se podívám na diskuze o Škodovkách tak tam figuruje bobanHTP a z toho co tam píšete, tak opravdu tolik nesnášíte Škodu Rapid? Opravdu je to tak strašně špatné auto?
  15. Za těch par dni zatím vše OK a to to zkouším každý den minimálně dvakrát do tahleho docela prudkého kopce.
  16. Také při přidání a ubrání plynu pociťuji cuknuti Rapid 2016 1.2tsi najeto 30tkm. Řekl bych ze je to normální. Celkove u TSI člověk musí trosku jinak zacházet se spojkou. Pokud si někdo není jistý a mysli si ze by to delat nemělo tak ať zajede do servisu a tam by mu měli během par minut říct. Myslím si ze ze spoda by neměl byt problem to poznat.
  17. video jsem v servisu ukázal a řekli mi, že ho pošlou do škodovky. Nyní tedy čekám na jejich vyjádření, každopádně protokol o této závadě mám. Zákonná záruka by mi měla platit rok a prodloužená další dva roky. Třeba to bude opravdu pouze sjetá lamela. Je to blbý po 28tkm ale věřím, že i to se stane. Divné je, že to nedělá stále.
  18. Me ta spojka přijde úplně vpohode, zabírá tak akorát si myslím. Dneska v servisu mi řekli ze žádný olej na spodním krytu motoru není ze je vše čisté a ze pokud to teď nedělá ať to nechám byt a pokud by to klouzalo znovu tak mám přijet. Těšil jsem se, ze na rok starém vozu od autorizovaného prodejce bude vše vporadku a tyto věci nebudu řešit, bohužel jsem byl naivní.
  19. opravdu nevím čím ten prokluz mohl být a přál bych si abych se to ani nikdy nedozvěděl a spojka dále fungovala tak jako teď. V autě seděli 4 mechanici a pouze jeden řekl, že mi spojka zabírá hodně vysoko.
  20. přesně takhle mi to říkali mechanici, že olejem by to být určitě nemělo, že bych viděl pod autem kaluž. Mám pod motorem plastový kryt takže únik nepozoruji ale dneska jedu do servisu kde se pouze podívají jestli olej mezi motorem a převodovkou nekape na kryt motoru. Zvláštní je, že spojka nyní funguje jak má. Pokud by se to opakovalo dám to do servisu a budu doufat, že závada bude uplatněna na záruku. Pokud by byla ale sjetá lamela prokluzovalo by auto pořád a 29tkm na zhuntování lamely to chce asi opravdu celkem cvik. Je možné, že byla chyba někde v hydraulice, uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
  21. Treba se tam dostala trocha oleje kvůli jeho přebytku a ten olej uz se spálil a proto to uz cca 700km neproklouzlo. Možná počkám jeste chvíli a pokud se to projeví zas nechám jim to tam. Ty si s tou vadou jezdil asi hodne dlouho ze? Kdyby ted rozebrali spojku a zjistili ze je vsechno Ok asi bych si musel zaplatit tu praci ze? Pod autem si žádný mastný flek nemel?
  22. Jak je to dlouho? Jaké byli další problemy? Ono autorizovaný servis který ma pouze dobra hodnocení se najit nedá. Docela se mi libi auto Elso v Čakovicích ale ty nejsou schopni půjčit Citigo za 133Kc na den.
  23. Co ti dělali na aute? Ja tam mam jet s prokluzem spojky ve 30tkm coz znamena sundat převodovku, je to celkem dost prace a celkem se toho bojim, jsou jediný, kteří dokáži půjčit opravdu levne náhradní vůz po dobu opravy.
×
×
  • Vytvořit nový...