Přejít na obsah

Baryy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Baryy

  1. Baryy

    Rezavý výfuk

    To už je snad povinnost to napsat na každé STK se mi zdá ?
  2. Vyřešeno - volná pružinka brzdové destičky.
  3. Zdravím, uz nejakou dobu si vsimam divneho “klepaveho” zvuku od prave zadni casti podvozku, nejspis od kola. V servisu jsem to oznamil, ale samozrejme na nic neprisli a zkusili promazat co se dalo... Projevuje se to hlavne na nerovnem povrchu a od vikendu jsem si vsiml, kdyz jsem jel z kopce, ze kdyz zacnu brzdit, klepavy zvuk prestane, takze nejspis volna desticka? Po zastaveni jsem zkusil na pneumatiku zabouchat a jde to od brzdoveho kotouce, neco tam “klepe”. V srpnu mi navic menili zadni brzdy. Zitra s tim jedu opet do servisu.. Nema s tim nekdo zkusenost?
  4. Baryy

    Brzdy

    Já jsem měnil brzdy nedávno, najeto 81.000 při vymene. Mam 1.2 tsi 81kw. Menil jsem teda pouze zadni, u prednich mi to prijde jeste v pohode, ale je pravda ze ta rez okolo tam je, nicmene podle meho nazoru takova rez nema vliv na nic, ale treba se mylim. Disky prednich brzd jsou na dotyk pomerne hladke, zadne axialni ryhy...
  5. Baryy

    Špatné řazení

    Tak po delší době jsem s tim byl opet v servisu.. Pry jim prislo nejake doporuceni od Skodovky, ze se ma ta zpatecka drzet chvili stlacena a pak az zaradit.. Na vsechno, co spatne funguje, se vyda doporuceni a mluvi se o tom jako o vlastnosti vozu.. Nicmene nektere stupne jdou stale spatne radit. Myslite, ze by mohla trochu pomoci predcasna vymena oleje v prevodovce? Mam manualni 6q a najeto 84.000..
  6. Baryy

    Špatné řazení

    Je pravda, ze prokluzovani jsem vubec nezaznamenal a takovy problem s razenim to neni.. No jsem zvedavy, spis pocitam s variantou “auto je v poradku, vse nam slo zaradit bez problemu”.
  7. Baryy

    Špatné řazení

    Jeste me napada, jestli nemuze byt v haji spojka..
  8. Baryy

    Špatné řazení

    No uvidim co mi povi 17. v servisu.. Posledne to jen postelovali a byl docela klid, i kdyz teda ne 100%. Necham si rovnou zkontrolovat prevodovku, at mam jistotu.. Ale kdyby bylo neco se samotnou prevodovkou, tak si myslim, ze by mi ty stupne vyskakovaly a delaly si co chteji. Ted mam jen obcas problem zaradit na rozjezd a zpatecku coz by mohlo pomoct lepsi serizeni a kontrola oleje.. No uvidime.
  9. Baryy

    Špatné řazení

    Nene, psal jsem včetne zpátečky, takže jak píšeš 6 stupnu a 81kW. Aha a to najdu kde ty fotky? A muzu to resit reklamaci i v pripade, ze uz mam auto po zaruce? Tak jeste zjistit proc jde spatne ta jednicka..
  10. Baryy

    Špatné řazení

    Zdravím, někdy v lednu jsem byl v autorizáku se špatným řazením. Špatně se mi řadila jednička při rozjezdu, buďto jsem ji tam musel natlačit, nebo vyšlápnout spojku a pk tam vlezla. Podobné jsem to měl i se dvojkou. Vše mi zkontrolovali, olej byl prý ok a seřídili mi řazení. Od začátku týdne mám ale stejný problém, včera to bylo nejhorší. První věc byla, že jsem zacouval na parkovaní a zpátečka mi už nešla vyřadit, musel jsem několikrát sešlápnout a pak vylezla. Vzápětí na to jsem zkusil řazení jednotlivých stupnů, na čež jednička, dvojka šly špatně a čtyřka až po několika vyřazeních a sešlápnutích. Dojel jsem domu a řazení bylo úplně v pohodě. Akorát dnes ráno, auto stálo, klesly otáčky a zpátečka šla několikrát přes zuby. Vím, že nemá synchron, ale když auto stojí, tak by to nemělo jít přes zuby přece. Před chvili jsem zkousel davat zpatecku po nastartovani - zuby. Nechal jsem chvili seslaplou spojku, zkusil dat zpatecku a stejne sla lehce pres zuby, az po dalsim seslapnuti sla v pohode. Jakmile pustim spojku, jako kdyby se to kolo v prevodovce opet roztocilo a pri dalsim zarazeni zpatecky opet zuby. To se mi stává nejčastěji, potim to špatné řazení jedničky. Jsem objednaný do servisu, nicméně by mě zajímalo, jestli má nebo měl někdo stejný problém. A v případě, že by byla v háji převodovka, na kolik vyjde oprava? 1.2 TSI, 2015, 7mi stupňová převodovka včetně zpátečky. Díky
  11. Palba je to slusna, ale to si musi kazdy uvedomit, kdyz jede do autorizaku no ? Samotna lambda vyjde na min jak polovic a ty prace fakt tolik uz neni ? Ale pajet to nedoporucuji, celkem dost se ty vodice zahrivaji.. A hlavne kazda lambda ma nejakou zivotnost, takze nikoho vymena nikdy nemine.
  12. No hele mne kdyz klekla lambda, tak jsem nejakou dobu jezdil jen na vyssi spotrebu a musel jsem dost “slapat”. Kontrolky mi vyskocily az po urcite dobe. A na diagnostice byl jen nejaky chybovy kod, ktery take neurcoval jasnou pricinu. Az po zmereni lambdy se zjistilo, ze nereaguje.
  13. Lambda je mrcha, budto se pokazi nebo chutna kunam ? Kazdopadne hlavni je, ze to slo pres pojistovnu ??
  14. Baryy

    Rezavý výfuk

    Můj výfuk po 3 letech. Adekvátní?
  15. Zdravim, jel jsem po meste na 4 rychlostni stupen a kdyz jsem jel z kopce, vsimnul jsem si, ze mi jde vyradit rychlost i bez seslapnuti spojkoveho pedalu. Jsem laik, a tak se ptam - neni neco v neporadku nebo nemuze se tim neco pokazit? Dekuji.
  16. Vyřešeno, reznout by ty šrouby ani závěsy určitě neměly a už vůbec ne po necelých 6 měsících. Chyba z jejich strany, v úterý výměna.
  17. Ahoj, chtel bych se zeptat na to, jak je to s pozinkovanim u sroubu..? Dnes jsem lezl do kufru a vsiml jsem si, ze ty ctyri srouby nahore u patych dveri, jak drzi ty dva lemy, tak jejich hlavicky jsou rezave. Nemely by byt take pozinkovane nebo z nejakeho materialu, u ktereho se to nedeje? Loni koncem cervence mi narazila zadek jedna zenska a ty pate dvere mi menili. Neni mozne ze tam dali nejake neorigo srouby nebo tak neco? Dekuju za zodpovezeni.
  18. Když ráno jedu do práce, tak po nastartování mi nějakou dobu “praská” v reproduktoru ve dveřích u řidiče, po chvíli jízdy to přestane. Stává se to jen když startuju auto v ten den poprvé nebo po hodně delší době, kdy je celé auto ještě “vymrzlé”. Máte s tím někdo zkušenost?
  19. Takze kdyz sis to tak hezky rozbodoval 1) Na servisky jezdim tak, jak mi to palubni pocitac ukazuje a jak mam stanoveno, tzn ze jsem tam byl a zadny vzduchovy filtr mi nemenili. A co jsem tak koukal, nikdo poradne nevi kdy by se mel menit a je to asi opticka vec. Nekdo jezdi loukama a meni ho po 15-30, nekdo po dalnicich a po 30 je zbytecne ho menit. Vymenil jsem ho preventivne, sam, a bylo mi receno, ze to je zbytecne, ten problem ktery mam to nevyresi.. 2) Na nouzovku jsem to dojel do servisu, auto jelo normalne, mensi vykon, ale ja to nehnal ani.. V servisu si ho nechali a daji mi vedet co se bude dit a co s tim je. 3) Nemam, ale co mi bylo receno, tak kontrolka motoru je prevazne emisni zalezitost.. 4) Prosil jsem jen o zkusenosti, komu se tohle stalo, jen pro klid v dusi. Chytre reci jak mam jet do servisu a ze nemam vymeneny vzduchac nepotrebuju cist, jsou mi az dost jasne.
  20. Zitra volam do servisu, nejdriv v utery se tam s tim dostanu, bohuzel, tak snad mi tam potom neco zjisti. Jen doufam ze to pujde pres zaruku
  21. Poptam se kdo by me ted v nedeli ve skodovce vzal Potrebuju s tim ujet dnes 300km domu, zitra s tim do servisu samozrejme zajedu, jen se ptam jestli s tim ma nekdo zkusenosti, abych vedel co mam dnes popripade po ceste cekat nebo necekat..nic vic.
  22. Jeste me napadlo, jestli to neni zanesenym vzduchovym filtrem. V tydnu jsem se na nej dival, mam najeto 47.000 a jeste se ani jednou nemenil. Filtr mi ale prisel cisty, pro jistotu jsem ho jemne vyfoukal kompresorem. Nemohl jsem ho tim nejak poskodit? Je i normalni ze ty plastove trubky sani v motoru jsou po jizde docela dost horke? Jsem celkem lajk na auta, tak si mozna vsimam blbosti. Diky za rady.
  23. Jezdim usporne, nehonim to, mam 6 stupnovou prevodovku, takze i na dalnici kdyz jedu tech 130-140 tak nemam zadne vysoke otacky. Nepodtacim to, radim ve vhodnych chvilich. V tomhle problem nebude. Do servisu se dostanu az v utery.
  24. Zdravim, zhruba pred peti dny se mi na me fabii zvysila spotreba cca o litr a snizil se mi vykon, zadna kontrolka mi ale nevyletela, az dnes - kontrolka motoru, ponorka. Po vypnuti motoru mi problemy pretrvavaji. Vubec netusim o co by se mohlo jednat, jen ze jde o system vyfukovych plynu. Auto mam necele dva roky, takze bych to mohl uhrat na zaruku, ale i tak by me zajimalo, jestli s tim ma nekdo zkusenosti. Je mozne ze tyto problemy muzou vzniknout spatnym palivem? Diky. Skoda fabia 1.2 TSI, 81kW
×
×
  • Vytvořit nový...