Přejít na obsah

s0vet

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení s0vet

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Odpovím si zase sám, jako vždy :) Nakonec výměna termostatu zabrala - teplota již při jízdě na dálnici nepadá pod 90 stupňů a přestala se i rozsvěcovat kontrolka motoru. Přiznám se, že jsem nečekal, že jednotka bude hlásit chybu při poklesu teploty způsobené termostatem. No, zase jsem o něco chytřejší. Snad tohle téma někomu v budoucnu pomůže.
  2. Tak od posledního příspěvku jsem vymazal závadu ještě dvakrát a pozoroval, kdy se opět rozsvítí kontrolka. V obou případech to bylo po nastartování teplého motoru, kdy i přes pokračování v jízdě klesla pomalu ručička budíku teploty někam k cca 60°C a držela se tam do té doby, než jsem auto pořádně prohnal třeba po dálnici. Venkovní teplota byla něco mezi -5°C a 0°C. Přemýšlím, že by to mohl dělat vadný termostat. Auto se sice ohřeje rychle, ale přijde mi, jako kdyby za tepla otevřený termostat nezavíral. Řídící jednotka poté vyhodí chybu o teplotě mimo interval.
  3. Pánové, popřípadě i dámy, hloupě se zeptám - na mé Fabii combi 2007, 2.0 AZL, najeto 180tkm mi svítí kontrolka motoru. Po připojení na diagnostiku hlásí chybový kód P0116 s hláškou odkazující na chybu v čidle teploty chladící kapaliny. Čidlo jsem vyměnil za nové (originál), konektor prostříknul, chybu vymazal. Po cca 300km se kontrolka rozsvítila znovu, po načtení diagnostikou opět se stejným kódem. Auto jinak funguje OK, spotřeba v normě, chování taky. Ručička budíku teploty chladící kapaliny se chová taky OK, žádné skákání ani jiný neočekávaný chod. Co dalšího bych měl otestovat/prohlédnout ? Díky :)
  4. Že by rozvody mimo mohly způsobovat kolísání otáček jen při studeném startu a při teplém ne ? Haha ! Zkontroloval bych EGR a hlavně teplotní čidlo. Samotné teplotní čidlo nemusí rovnou hlásit chybu, ale může hlásit hodnoty odchylující se od skutečných - třeba při 0 stupních venku může čidlo hlásit -40 a už je problém.
  5. Zdravím pánové a případně i dámy :) V rodině máme OI liftback 1.6MPI 75kW BFQ r.v. 2010, najeto cca 80tkm. Poslední dobou, cca tak půl roku, jde velmi špatně při studených startech (bez ohledu na teplotu okolí, dělá to v zimě při -20°C i v létě při +35°C). Po nastartování se první minutu až dvě motor pohybuje kolem 700-1200 otáček, z výfuku jde cítit nespálený benzín, auto se třese a při přidání plynu nechce jít do otáček. Pokud je od startu zapnuta i klimatizace, motor má tendenci chcípat a občas i chcípne. Po cca minutě až dvou se to ustálí a poté již není žádný problém. V autorizovaném servise to odhadli prý dle diagnostiky na vadný EGR ventil, ten vyměnili za nový, ale závada přetrvává. Další problémy prý na diagnostice vidět nejsou. Podle mě to vypadá spíš na čidlo teploty motoru, ale to by se projevilo i na diagnostice, ne ? Škrtící klapka vyčištěna. Pár týdnů předtím, než se objevila tato závada, byl měněn jeden ze zapalovacích kabelů, auto jelo na tři válce. Od této opravy již OK. Díky za všechny vaše podněty. Ondra.
  6. Me to dela bez ohledu na nastartovani/nenastartovani. Nebo jsem si aspon zadneho viditelneho rozdilu nevsimnul. Jak rikas, v klice 5.dveri to po stisknuti cvakne, ale nic se nestane. Mno budu muset asi rozebrat tu kliku a zkontrolovat ten mikrospinac. Snad to pujde nejak rozumne Prinejhorsim zkusim vymenit tu kliku samotnou, nic jineho uz to byt nemuze.
  7. Pánové, omlouvám se, jestli už se to tady někde řešilo, minimálně jsem to nenašel. Mám problém s otevíráním pátých na mé Fabii 2003, kombi s centrálem a vystřelovacím klíčem. Poslední dobou se to stává čím dál častěji - pokud otevřu auto dálkou na klíči, tak se vše odemkne, ale kufr nelze otevřít. Podaří se to třeba až na třetí čtvrté zabrání za tu gumovou kliku kufru. Stejný problém u auta odemčeného klíčem. Pokud na dálce zmáčknu prostřední tlačítko na otevření jen kufru, elektromagnet kufrové dveře normálně odskočí a dveře jdou otevřít. Přemýšlím, jestli nemůže být problém v té gumové klice v kufrových dveřích. Zámek kufru jsem nedávno repasoval, měnil jsem tam mikrospínače, nesvítilo mi světlo v kufru. To již funguje, ale můj aktuální problém to buhužel nevyřešilo. Díky všem za jakoukoliv radu. Ondra.
  8. Fabia combi 1.9 SDI 2003, najeto 350tkm, většinou dálnice Holešov - Praha, průměrná dle palubního počítače cca 4,9l/100km. Mimo dálnici po okreskách po Zlínském kraji cca 4,5l/100km, při popojíždění ve městě kolem 5,8l/100km. Olej 5W40, sežere 1l na 5000km, mezi výměnou po 10tkm doleju vždy jednu litrovku.
  9. Nemůže se zvuk ozývat pořád, jen to prostě přes ten traktor není slyšet ? Je divné, že by se to ozývalo jen na neutrál a přitom to nebylo spojkou ani převodovkou.
  10. Asi jen obecná rada, ale jestli je to jen při neutrálu, co převodovka ? Teoreticky by to mohlo být spojka, přestane to, i když se nezařadí rychlost, jen se sešlápně spojka ?
  11. Výfuk namontován, sedl bez jakýchkoliv problémů. Zvuk motoru je jako s originálním katalyzátorem, nikde nic nebouchá ani nehučí. Díky za pomoc a nasměrování k řešení.
  12. Tak nakonec zakoupen v náhradě Bosal 099-847, ve škodovce chtěli za první díl s katalyzátorem cca 29tisíc kč Dám vědět, jak sednul a jak to jede, v týdnu to jde k mechanikovi.
  13. Tak pánové, měli jsme pravdu. Chtěl jsem povolit první díl výfuku od svodů, ale bylo to kompletně zarezlé a se špatným přístupem. Jinými slovy - nemohl jsem se tam dostat velkým kladivem, abych bouchnul po klíči. Tak jsem to uřezal pilkou v půlce vlnovce, stejně byl děravý. Za katalyzátorem byla spona, takže tam to stačilo pouze povolit. Po shození celého prvního dílu výfuku to sice zní jako 12 válec, ale hlavně už to jede a nedusí se to Projeto zkušebně kolem bloku a vše ok. Takže teď akorát najít nějakou dobrou náhradu. Úplně se mi tam nechce dávat nějakou polskou m*dku https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0253058x-vyfuk-1-dil-pl-18853.html Poradíte mi něco ? Co jsem se tak koukal, tak se dá sehnat ještě Bosal, Walker nebo MTS. Tyll už není skladem a asi se nevyrábí. Zeptám se taky ve škodovce, kolik stojí nový originál. Ondra
  14. Dalších pár poznatků z dnešního dne. Oproti novému EGR ventilu, který dnes přišel, ten starý nešel ani trochu zamáčknout rukou. V porovnání s novým ventilem byl podle mě neustále otevřený. Ten nový těsní daleko víc, když do něj fouknu, tak ho neprofouknu. Nicméně po namontování nového EGR se nic moc nezměnilo, v podstatě je situace stejná, jako se starým ventilem. Po připojení podtlakové hadice na ventil se auto dusí už na volnoběh, po odpojení podtlaku se nechá vytočit k 3 tisícům, tzn. že malé zlepšení oproti starému ventilu tu je, ale stejně strašně moc dýmí. Navíc se dýmí i někde od vlnovce směrem do motorového prostoru. Trošku jsem zapřemýšlel, čím by to mohlo být. Včera, když jsem celý ventil odmontoval a nechal sání volné, tak motor šel krásně syrově až do omezovače, žádný bílý dým, ale všechny výfukové plyny utíkaly směrem ven ze sacího potrubí místem, odkud jsem ten EGR ventil odmontoval. To mě přivedlo na myšlenku ucpaného výfuku/katalyzátoru. Motor se přesně tak chová - dusí se, nejde do otáček, výfukové plyny se tlačí sáním ven. Navíc posledních cca 25t km mi při brždění motorem nebo při akceleraci něco drnčí v prvním dílu výfuku, odhaduju to na děravý vlnovec. V některých místech je ten vlnovec očouzený od sazí. Opravě jsem nepřikládál nějaký zásadnější význam. Při hledání na netu jsem narazil na tento příspěvek ze servisu http://www.fcd.eu/story.aspx?id=2085&item=97425&itemtype=1&page=1, kde popisují vadný EGR ventil z důvodu ucpaného katalyzátoru. V EGR ventilu praskla vlivem zpětného tlaku spalin pružina (můj případ), takže EGR nedovírá. Po odpojení podtlakové hadičky se situace trochu zlepšila, ale motor stále nejde do otáček a kouří (můj případ). Diagnostika nehlásí žádné chyby (můj případ). Moje auto má najeto necelých 340t km a jelikož výfuk nemá na sobě žádné svary ani spojovací klipy, usuzuji, že je ještě původní. Co jsem tak pochopil, tak v SDIčku je výfuk od výroby v jednom kuse. Zítra zkusím odpojit výfuk od svodů a vyzkouším, jestli se chování motoru změní.
  15. Tak nový poznatek z dnešního pozdního odpoledne - celý EGR ventil jsem úplně vyhodil a nechal sání úplně volné. Zvuk motoru je sice strašný, ale krásně jde za plynem až do omezovače, neklepe, nekouří. Při povolení plynu si navíc odfrkne sazemi zpět volným sáním do motorového prostoru Takže jakmile zítra přijde nový ventil, tak ho namontuju a uvidíme.
×
×
  • Vytvořit nový...