Přejít na obsah

Filip77

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Filip77

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Hm, aha, no mě to přišlo nesmyslný aby šli klíče zamčít uvnitř. Nikdy jsem nezkoušel zamykat náhradní klíče v autě. Mě to teda dost rozčílilo, protože nebýt těch náhradních klíčů tak neodjedu. Až později jsem zjistil že to způsobila žena. Původně jsem si myslel že se to auto zamčelo samo od sebe. Ale OK, uznávám že to asi bude myšleno takto. Už si na to dávám pozor. Nicméně to přepínání profilů nejde úplně na 100%. Někdy to po mě chce potvrdit že jsem to já i na obrazovce rádia , někdy ne.
  2. Ahojte, nevím jestli se vám to nakonec podařilo vyřešit, ale je fakt že i mě to občas nějak blbne. Když v autě jede manželka, tak se mi to občas rozšteluje a nejenže se mi to nevrátí zpět, ale uloží se mi to tak do mého profilu (sedadlo, zrcátka, infotaiment) Poslední perlička byla že mi žena v autě zavřela klíčky. Fakt nekecám, ležely na spolujezdcově sedadle, auto zamčené.(Ještě že mám ty třetí klíče). Žena si něco vzala v kufru a protože má svoje klíče tak to tím i odemčela a zamčela - je zvyklá mačkat tlačítka.... Zajímavý je že ten můj origo (stříbrnej) klíč chvíli vůbec nereagoval (nechtělo to s ním ani nastarovat. Pak se to najednou rozjelo a od té doby jede bez problémů. Asi tam nějaký mouchy budou.
  3. Ahojte, je možné někde získat ty kódy na nastavení aby nepípal kufr když ho otvírám klíčkem nebo od řidiče a dal se zavřít na stejnou dálku jako otevřít? (je to fakt strašně otravný) Mám kámoše co mi to udělá, ale na Kodiaqa nezná ty kódy. Dá se to někde najít? Díky moc'
  4. No s tím náhradním klíčkem to možná není špatnej nápad , vyzkouším. Ale stejně mě vadí ten systém kdy otevřít to jde z dálky ale zavřít ne. TJ pokud se to otevře a já uvidím z okna že mám auto otevřené, tak něž tam dojdu se musím modlit aby to někdo nevybral. S otvíráním když jsem u auta není problém. Škoda, že na tom klíčku není něco jako "Hold" protože ty tlačítka na klíčku vlastně vůbec na nic nepotřebuju a nepoužívám. Bych je vyřadil a je pokoj. PS: NB v kufru vozím když jedu z práce a do práce. Když odskočím na náku po cestě, tak to přece nebudu tahat s sebou a nebo nenechám na očích uvnitř kabiny.
  5. Už mě pomalu dochází trpělivost s tlačítkem na klíči pro otvírání 5. dveří. Poněkolikáté se mi stalo, že se mi v kapse zmáčklo otevírání kufru a kufr se otevřel. Zažil jsem tak už i situace kdy auto vklidu nabídlo obsah kufru kolemjdoucím na ulici aniž bych něco tušil. Taky tam jednou i napršelo. Snažím se na to dávat pozor, ale včera opět koukám na své auto zaparkované cca 50m daleko, že má otevřený kufr. Vrchol toho je, že pak člověk musí dojít až k autu ab se to dalo zavřít. (V tu chvíli jsem byl rád že okolo není nikdo kdo je zodpovědný za tohle "vyladění" funkcionality, protože bych dostal doživotí za zabití ) Ale né, vážně, nechápu to. Hlavně že ochrana abych tam někoho náhodou neskřípl (nejde to - samozřejmě jsme to zkoušeli s kámošema, trochu to zmáčkne, ale pravděpodobnost že to někomu ucvakne ruku je mizivá) Ale kdo ochrání můj obsah kufru? kdo mi to zaplatí když mé samaritánské auto nabídne můj notebook apod lidem okolo? Škoda? Nemylsím si že bych měl jiné kapsy než ostatní. Dávm si už klíčky radši do kabele (naštěstí kessy, takže je nemusím pokaždý hledat). Máte s tím podobné zkušenosti?
  6. Filip77

    Led světla

    Světla jsem si nechal seřídit a řekli mi že jsou seřízené perfektně a není tam co nastavovat. Pro mě je to teda na potkávačky dost bída, nemůžu si pomoct, když jedu s těma BIxenonama, tak prostě vidím lip. Zkoušel jsem přesedat během jedné cesty a rozdíl tam je dost velkej, to mi nikdo nevymluví P.S. Display vyreklamován minulý týden a od té doby funguje výborně, ale mezitím mě zničehonic jednou vypnul MAXIDO|T . Naštěstí se to stalo jedou a pak už nic.
  7. Filip77

    Led světla

    Co jsem viděl ty statické LED, tak se víceméně podobali halogenovým, s tím rozdílem že tam místo žárovek svítí LED. Takže bych čekal že budou určitě lepší jak halogeny. (teda pokud tam nebude ten efekt že osvícená místa jsou tak světlá že máš oči zvyknuté na světlo a pak vše tmavší vůbec není vidět. Co se týče těch natáčecích Bixenonů VS LED tak potkávačky "zatáčejí" lépe LEDky, ale dálkové LEDky nezatáčejí vůbec a byť svítí líp, tak vlastně vidím mín :-D. Ty potkávčky si nechám seřídit a uvidíme, stejně musím vyreklamovat display, bliká a vypíná se.
  8. Filip77

    Led světla

    Musím říct že mě teda LED světla na Kodiaqu celkově hodně zklamala. Né že by málo svítila, ale jde spíš o to kam svítí. Byl jsem zvyklý na natáčecí bixenony v VW touranovi.(toho má teď žena, takže mám neustle srovnání). Největší rozdíl vidím v dálkových světlech. Zatímco LEDky pocitově svítí intenzívněji a dál, v zatáčkách je to bída. Jde o to že kužel LED světla svítí pouze rovně a tím jak je intenzívnější, všechno co není nasvícené je prostě úplně černé. BiXenony i při dálkových krásně nasvěcují zatáčky a člověk vidí kam jede. Další problém je při potkávacích světlech. LED mám nastavené hodně nízko a tím pádem vidím jen omezenou vzdálenost. Opět problém s velmi kontrastním přechodem kde tam kde není světelný kužel není naprosto nic vidět. Takže je to v noci trochu taková adrenalinová videohra... copak to na mě ze tmy vyskočí? Mám v plánu zajít do servisu si to nechat trochu zvednout ty potkávačky, otzka je kolik to dovolí. Určitě nechci oslňovat ostatní řidiče,a le příjde mi že ten kužel je opravdu strašně krátký.
  9. Filip77

    Dodací lhůta

    moje zkušenost - objednáno 3.3. slíbený termín 12/2017, pak termín opraven na 10/2017 a nakonec dodáno 3.8.2017. Takže spokojenost
  10. Filip77

    1.4TSI 110kW

    Myslím že s tou spotřebou jsme se trochu nepochopili. Jasně že jde jezdit i za pár litrů. Například dneska jsem cestou do práce jel za náklaďákem a pak dost na pohodu a spotřeba 5,7. Jde o to že u dieselu se prostě nemuím kontorlovat, prostě je úplně jedno že mě chytl rapl a předjedu všechno co mám před sebou i tak se přes 7 litrů nedostanu. Když to samé udělám s benzínem, tak dostanu infarkt při pohledu na spotřebu :-D Z toho mi vychází že pro toho kdo nemá potřebu jezdit dynamičtěji nemá diesel moc smysl. Pro ty co občas chytnou rapl a dají tomu co proto (a není jim jedno kolik platí za palivo) se asi vyplatí diesel.
  11. Filip77

    1.4TSI 110kW

    ono by asi bylo ideální porovnávat Kodiaq TDI vs Kodiaq TSI . Já abych to upřesníl, nejsem z toho 1,4 nešťastnej, jede fakt dobře co se týče dynamiky a projevu, takže jsem spokojenej. Jen holt ta spotřeba, resp. že to člověk musí hlídat. Tak nějak mě mrzí ten hon na čarodějnice (dieselove motory). Myslím si že tam byl dobrej potenciál mít možnost divočit i při nízké spotřebě. (kdoví jestli to není nějaká zástěrka aby lidi jezdili pomaleji ) Tourana jsem předal ženě, tak ji to na chvíli zabavím a zkusím to zase porovnat jaký bude pocit.
  12. Filip77

    1.4TSI 110kW

    Mám momentálně najeto 1900km s 1,4 4x4 manual. Dřív jsem jezdil tourana 2.0 TDI (slavny cinknuty TDI 103kw ). A zdání je takový že dynamika vesměs podobná (jen je potřeba víc mačkat na pedál, ale spotřeba totálně v háji. Zatímco v touranovi jsem naprosto ale naprosto neřešil spotřebu, jezdil jsem řekněme dost dynamicky, tady s 1,4 mi při pohledu na spotřebu vstávají vlasy na hlavě. Takže mám na displayi ukázanou spotřebu abych se trochu krotil. Nevím jak by jel Kodiaq s tím TDI, ale za mě teda rozhodně víc bezstarostný ohledně spotřeby. S 1,4 se dá jezdit i za 6 litrů (a to i rychle) ale člověk se furt musí hlídat aby to nehnal zbytečně atd. To u TDI nebylo. Tam se dostat přes 7 litrů šlo snad jedině s připojeným pluhem a na mount everest.
×
×
  • Vytvořit nový...