Přejít na obsah

Grooverider

Uživatel
  • Počet příspěvků

    97
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Grooverider

  • Narozeniny 1.11.1980

Návštěvy profilu

1 780 zobrazení profilu

Oznámení Grooverider

  1. Ahoj všem. Potřeboval bych poradit ohledně kabelu + softu pro vozidla TIGUAN 2018/ SuperB 3 2019 / GOLF 7 VARIANT 2015 Vlastním nyní VCDS SVO verzi 17.1 ale TIGUAN a Sup mě to hlásí že nejsou podporovány. Děkuji za pomoc
  2. Dnes mi auto při 243t km začlo jakoby prokluzovalo / hrabalo při jízdě do kopce. Po cestě z kopce bez plynu na kvalt, se už rozblikalo žhavení a auto se začlo cukat, jelo na tři válce. Po vypnutí motoru a nakopnutí už se rozsvítila i kontrolka motoru a VCDS mi ukazuje tuto závadu. Ani po smazání opět ihned vyskakuje a auto jede na tři válce. Když jsem zkoušel načíst odchylku vstřikovačů, hlásilo mi to na každém válci nulové hodnoty. Do auta tankuju pořád naftu ze stejných čs. (efecta diesel sem tam verva) a jednou za tři nádrže naliju škodovácké aditivum 1/2 lahvičky na nádrž. Olej a filtry měním max co 10t km spíše 8tkm. Palivový filtr co 40t km. DG softver NEMÁM, můj soft je 9972.Objem ojel.popílku v DPF je asi 55g. Poradíte mi kde koupit nový vstřik za normální cenu? 1.6TDi 77KW MR2010 CAYC
  3. Grooverider

    Geometrie

    Může se mi sem někdo kdo má přistup do ETKy hodit fotku kde jsou všechny excentry kterými se seřizuje odklon kol na přední nápravě u víceprvku (ofce 2po fl), děkuji. Mám problém s odklony.
  4. U originálních původních autobaterií bývá datum výroby (08/11 - 8.týden roku 2011) vyražen na Mínusovém pólu, pokud se nepletu.
  5. A ten bordel co byl v nádobce kde je paliváč si odsál?
  6. Všem co mi dneska i včera radili, děkuji. Byla to alchymie. Ale šel jsem cestou zdravého rozumu, jelikož mi to nedalo proč bych tam měl nalít něco jiného když to doteď fungovalo bez sebemenšího problému, proč? Vyptával jsem se mechaniků, prodejců, volal jsem přímo do autorizáku škodovky co mám blízko a dozvěděl jsem se konečně proč se již SAE v 5W30 neprodává a nahrazuje jej 0W30? Důvod je jasný, resp. jsou jasné, EU nějakým způsobem vydedukovala, že řidší olej lépe maže, tudíž vzniká menší tření čili i opotřebení/namáhaní součástí a tudíž se nemusí spalovat tolik paliva což má za následek nížší spotřebu a tudíž i nižší emise. Takže jsem nakonec sehnal poslední dvě balení origo SAE 5W30 za celkem pálku cenu ale na dalších 20-25t km to nemusím řešit a při otázce přoc tedy nechci tu 0W30 jsem odvětěl, že můžu zkálet celou EU, to auto je moje a výrobce jasně udává, že tam patří 5W30 a tudíž není důvod přecházet na vodu typu 0W30 jelikož zimy u nás jsou opravdu arktické že. Ostatně toto mi potvrdili i v autorizáku, že oni zákazníkům při výměně lijou to co tam patří čili 5W30 ovšem tam lijí olej od SHELLu jenž vydávají za jejich jakoby prvovýrobní originál.
  7. Nadešel čas další výměny a nemůžu na stránkách najít LongLife G052195 (5W30) a hází mi to alternativu 0W30, mám koupit to co tam liju pořád nebo tu 0W30, je tam nějaký extra rozdíl?
  8. Tak mi to taky čím dál častěji začíná pípat při jízdě kdy jsem pochopitelně připásán. Když pás vycvaknu a zacvaknu zpět přestane to, za chvíli to začne znova, pak pohýbu s celou "konzolí" zámku a je klid, je to drahá oprava a musí se tam něco kódovat přes dia abych s tím nemusel přímo do autorizáku?
  9. To skodavacke aditivum jsem nalil loni když jsem natankoval nádrž v Chorvatsku diesel extra nebo premium, už přesně netuší, jinak neliju nic krom Vervy.
  10. Jaká prosím příjde bzrdovka do auta s ESP, obyč DOT4? Do minulého auta jsem dával Brzdová kapalina ATE SL.6 DOT 4 Jde zjistit dle VINka jaký typ tam patří?
  11. Už jsem to tady někde psal nebo někomu posílal fotky, už nevím. Dělal jsem rozvody ihned po koupi a s doloženým nájezdem jednoho českého majitele jsem se ve 139t KM zhrozil, jelikož řemen to měl za pět dvanáct. Voda se mi sice neztrácela ale čuměl jsem jak puk, takže ty servisní intervaly jsou spíše teoretizovaní od stolu. Ale každý svého štěstí strůjce, že.
  12. Hoj, řeším problém. Auto mi přestalo pořádně topit, musím si nastavit maximální teplotu aby to začlo v autě jít znát, jinak to je vlažný vzdoušek a teplota chladící kapaliny/vody se na 90°C dostává pomalu i když jezdím vesměs pořád stejné trasy a jindy by to topilo a teplota byla již na 90°C v 1/2 cesty ale teď se dostanu na místo a teprve se to ohřeje na 90°C i když je venku nad 10°C. Co všechno obnáší výměna termostatu? Je potřeba něco nastavovat přes dia?
  13. Grooverider

    Geometrie

    Může zadní náprava, která nejsíždí pneumatiky ovlivňovat přední nápravu - resp. zda auto tahá do strany i když je dobře udělaná geo na přední nápravě?
  14. Hoj, potřebuji poradit, odporoučila se mi moje originál škoda baterka 61ah 540A (Varta) u mojí 1.6TDi CR po FL 2010 Ambiente, uvazuju ze vemu 61ah 600A vyssi startovaci proud neni na skodu ne? Kapacitu bych nerad navysoval jelikoz nechci odvalit altik a dalky jezdime tak z 50% celkoveho najezdu.
  15. Pomohl by mi někdo se zvolením správných pružin. Jedna mi praskla kousek od poslední otočky ale podle čísla na pružině(nic jiného ani barevné označení)na nich není, jaké nové zvolit, myslím typ, průměr, délku, barevné označení apod ... Zde foto původních pružin. Děkuji. EDIT:Omluvám se, jde o Ofci 2 po FL 1.6TDi CR 77kW DPF 2010 liftback.
×
×
  • Vytvořit nový...