Přejít na obsah

Prema86

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Prema86

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Zdar borci, snad mi někdo poradíte. Včera jsem nastartoval, klima normálně vychladila mého černého oře, frčím domů z práce. Zastavil jsem na světlech, při rozjezdu jsem tam asi foukl 3 místo 1 tak to samo sebou zdechlo. Od té doby to nechladí. Na diagnostice (pouze komfortky a klimy, ostatní jsem neprojížděl) mi vyčetlo závadu na sdruženém přístroji (přerušovaně), po smazání se závada už neobjevila, přesto to tím nebylo. Kompresor jsem před rokem měnil (Hella), chladič 2 roky starý, bez známek prosakování. Pojistky zkontrolovány. Doma jsem zkusil vyměnit climatronic za starší co špatně ovládal klapku topení u spolujezdce, beze změny.
  2. Vymen poloosu celou, ja taky menil nejdrive vnitrni kloub, ale pomohla az cela poloosa. Taky mam O2 scout.
  3. Ja nejdrive vymenil vnitrni kloub ale nakonec pomohla vymena cele prave poloosy. Od te doby mam klid.
  4. Já mám najeto 286 tis, olej v převodovce jsem několikrát kontroloval, a je i s tímto nájezdem v pohodě. Mám 4x4 tak v zadním diferenciálu měním co 100 tis a to samé i v Haldexu. Tak by to prej mělo být, možná i častěji. Uvidíš, napiš jak jsi dopadl...ale řekl bych že pokud to bude převodovka, dělalo by to při změně rycholsti, při řazení stupňů, ne jen při rozjezdu
  5. Zdarte, taky se podělím o své zkušenosti s OCT II/08 (SCOUT/BMM, již 280 tis.km.). Moje vozidlo trpí hučením (pravé přední kolo) při jízdě v přímém směru i v zatáčce, ale jen pouze při mírném přidávání plynu nebo na tempomat. Po vyřazení nebo při plném plynu to utichne, to samé i při vyřazení a kličkování ze strany na stranu. Plný rejd (osmičky) jsou taky v pohodě. Z toho usuzuju, že ložisko to není, po zimě jsem zjistil prasklou manžetu na PP kole -> výměna kloubu jasná, vevnitř nebyla vazelína, ale brusná pasta z bordelu na českých silnicích. Tato závada se mi projevovala při zatáčení - křupání a hlavně to šlo slyšet při přejíždění přes horizont při mírné akceleraci - hučení. Po výměně jsem měl klid, vše utichlo, až do teď. Hučení se mi začalo projevovat po vyměně předních tlumičů i přužin + tlumiče vzadu (vyteklý tlumič vpředu i vzadu + prasklá pružina). Stále poměrně běžné závady při tomto nájezdu. Jinak OCT II úplně v pohodě, samozřejmě jsem po dvouhmotě a spojce (265tis km - vibrace při volnoběhu), péče o 4x4 taky pravidelně plněna (olej+filtr v haldexu, olej v zadním diferáku), jinak motor, čerpadla, převodovka, vše od novoty vše bez závad. Je mi jasné, že s tímto nájezdem to může být cokoliv, jen otázka, zda to bude převodovka, přední diferák, polosa nebo v nejlepším možném případě to ložisko. Babo raď, že Pokud máte někdo radu, prosím o odpověď.
×
×
  • Vytvořit nový...