Přejít na obsah

Jak011

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Jak011

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. imho nezdá se u rs245. Jestli ta to tedy nemá jinak.
  2. Včera jsem mimo jiné také navštívil servis se žádostí o přeměření. Ledky byly opravdu snížené, takže byly přeštelovány. Původní nastavení na mě působilo až moc jasně (světlo se hodně odráželo od silnice), byl výrazný rozdíl mezi světlem a tmou, světlo omezenější při jízdě do kopců a v na konci klesání. Po najetí 5000 km jsem si celkem zvykl. V servisu ochotně přeměřili a přenastavili. Nové nastavení je více přirozené - světlo už se tolik neodráží a zmizel ten výrazný rozdíl světlo-tma. To ocením převážně na mokré silnici. Do kopců a v ďolících má světlo také více "rezervy" do dálky. Díky za tip tady na foru. Jinak by mě to ani nenapadlo a spíše jsem myslel, že se mě toto téma netýká. To samé říkali v servisu - prý jsem první, kdo s tím za nimi přišel.
  3. Ten umělý zvuk není přirozený. Jinak to auto zní a jinak se chová. Někdo by mohl namítnout, že to je jen zesílený přirozený zvuk motoru (nevím co je na tom pravdy). Mě to ale nevyhovuje a raději poslouchám motor takový jaký je. Normální režim je ještě relativně OK, ale sportovní režim už je přehnaný a kolem 4tis. otáček bych řekl až nesnesitelný.
  4. Po 20ti dnech s autem mohu napsat asi hlavně to, že na prdění RS230 jsem úplně zapomněl. Původně jsem se bál, že mi ten zvuk bude chybět, ale teď si na něj ani nevzpomenu. S RS230 jsem jel jen jednou a je znatelné, že v RS245 ten zvuk chybí. Na druhou stranu při jízdě ve vyšších otáčkách už kolem 3tis. otáčkách zní přeřazení také dobře a ten zvuk RS230 to částečně kompenzuje. Sound generator je děs, takže jezdím na Individual režim, kde ho mám vypnutý (resp. utlumený jestli vypnout úplně nejde) a to už je OK. Známý se chystá s RS245 na chip. S tím by pak prdění mělo být opět řádně slyšet. Nemohu to však potvrdit. V tom už jsou moje technické znalosti omezené :-).
  5. Mrkni na https://www.garaz.cz/magazin/testy/3003707-skoda-octavia-rs-245-jizdni-dojmy-vice-nez-jen-15-koni Píší tam "Zatímco běžná Octavia RS s benzinovým motorem při přeřazení střílí do výfuku (jistě ten "prdlavý" zvuk znáte), RS 245 to již nedělá. Tento zvuk totiž způsobovala snaha udržet turbo při řazení stále roztočené, podobně jako u rallyových aut, jenže s novým turbem a výfukem modelu RS 245 se lopatky dmychadla roztáčejí rychleji, takže již není žádných podobných triků potřeba." Také mě to trochu zklamalo. Ten zvuk se mi líbí . No pozítří si jdu převzít RS245, tak pak mohu poreferovat více.
  6. Výrobu mi posunuly na příští týden. Tak alespoň malé zkrácení...
  7. Octavia RS 245 liftback DSG. Objednáno 16.května a dodání 47 kt . To čekání je nekonečné.
×
×
  • Vytvořit nový...