Přejít na obsah

Martinak34

Uživatel
  • Počet příspěvků

    58
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martinak34

  1. Co zkusit BG 109, nestojí to moc peněz a určitě to neuškodí.
  2. jj, Hankook je vpoho, s tím chybu neuděláš. Měl jsem je na předešlém autě, má je taťka a loni na jaře jsem je kupoval švagrovi na vw caddy.
  3. Martinak34

    Brzdy

    Mám zažité z BMW kotouče Brembo+desky Textar a nikdy nebyl problém. Ale co dával "kolega" ty fotky na předešlé stránce, tak nic moc. Právě chci měnit přední kotouče a ty zimmermany vcelku překvapily dle fota.
  4. Já jsem toto téma "prolouskal" a v srpnu jsem tam nalil Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30. Roční nájezd počítám minimálně 15 tisíc (manželka s tím skoro denně do 25 km vzdálené práce). Té dálnici bych se nebál, protože udržet tempo nad 130km/h při té hustotě provozu je vcelku nereálné :-)
  5. Martinak34

    Brzdy

    Asi jo. Nemám na to žádný spešl přípravek, ale používám francouzský klíč (na stlačení pístku) a blitzky na otáčení pístku :-) Samozřejmě vše s opatrností.
  6. Martinak34

    Brzdy

    Zajímavé, dělal jsem brzdy už na několika škodovkách a vw a zadní pístky jsem musel šroubovat. I na manželčině Fabii III jsem musel šroubovat :-)
  7. Martinak34

    Brzdy

    Určitě otáčet.
  8. Já tohle řešil před půl rokem když jsem vybíral auto pro manželku. Vyloženě jsem šel po 1.2tsi 81kw, takže jsem oželel že by mohla být fabia novější, ale zase jsem našel s nízkým nájezdem (42tisíc km, do provozu 1/2017).
  9. Nojo, když nová fabie stojí cca 400tisíc, tak se nediv že tolik peněz stojí ojeté. U vás na slovensku jsou levnější?
  10. Já jezdil na Barumkách P5 a nebyl problém. Teď jsem koupil Kleber Krisalp, tak jsem zvědavý.
  11. Martinak34

    Brzdy

    Co ty přední kotouče v druhovýrobě stojí? Okolo 2 tisíc? To je v podstatě jedna nádrž :-)
  12. Martinak34

    Lak

    liqid: Auto máš od novoty? Protože to vypadá, že už je to jednou lakované.
  13. Martinak34

    Brzdy

    Jsem kamošovi říkal, že za ty peníze mohl jet rovnou do autorizáku. Měl by to levnější, doklad se zárukou. Když jsem mu pak řekl, že jsem švagrovi koupil za necelých 5 tisíc kaček přední a zadní kotouček (Brembo kotouče+Textar desky) na VW caddy a měli to vyměněné i s brzdovkou za dopoledne, tak se tloukl do hlavy. Holt lidi se nepoptají i jinde a pak zbytečně platí.
  14. Martinak34

    Brzdy

    Zimmerman je vcelku dobrá značka jako druhovýroba. Tam by problém být neměl. Osobně se snažím na autech dělat vše sám. Člověk ušetří nějakou kačku a časově to vyjde nastejno = než s tím autem dojedu do servisu atd, tak si to za tu strávenou dobu vyměním doma. Ale hlavně si to udělám poctivě a nikdo mě neošidí (např. výměna oleje). Ale jasné, že všichni to tak praktikovat nemůžou = buď nemají prostory nebo to prostě neumí. Třeba kámoš si loni nechal u nějakého garážníka vyměnit na dvojkové oktávce př. brzdy a řekl si za práci a materiál 8 tisíc, jsem nechápal.
  15. Tak tojo. Mě právě to servo šlo-nešlo a pak jsem zjistil, že je jedna ta "pásková" pojistka na baterii prasklá a jak jsem najel na nerovnost, tak se buď spojila nebo rozpojila.
  16. A co pojistka na baterce? Kontroloval jsi?
  17. Tohle přesně mi dělalo vadné ABS čidlo na zadním kole. Na diagnostice ti zjistí, které čidlo to je.
  18. Koupil jsem na zimu "tritony". Trošku jsem je zrenovoval a ještě sehnat nějaké pneu.
  19. Nějak nechápu lidi, co si dávají na auta tyhle "čínské" pneumatiky. Trošku zaprší a člověk aby se bál vyjet na silnici :-)
  20. Taky se pokud možno servisu vyhýbám a dělám si na autech radši všechno sám.
  21. By mě ze srandy zajímalo, co by s tímto udělali v servisu a co by to stálo.
  22. Martinak34

    Brzdy

    Tak na funkčnost to nemá vliv, jen to není schované.
  23. Martinak34

    Brzdy

    Nemá to být nasazené opačně? Že to oko pružiny má být u tlumiče.
  24. Martinak34

    Brzdy

    Jen pro info - co chtějí v origo servisu za výměnu zadních brzd? Já si je měnil doma sám (kupoval jsem Brembo+Textar) a vyšlo to na necelých 1200,- kaček (cca 46 eur).
  25. Tak tojo, mám pouze vcds. Děkuji za odpověď. A jde dokodovat rozsvícení mlhovek pouze při odemknutí auta? (ne při každém otevření dveří), díky.
×
×
  • Vytvořit nový...