Přejít na obsah

VDufek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení VDufek

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Zdravím, V prvním autorizovaném servisu mně odbyli, že nic neslyší. Tak jsem zkusil jiný. Tam byl vedoucí servisu velmi ochotný a potvrdil mi, že pískání slyší. Napsal technikům do MB a ti doporučili vyměnit ložisko a soukolí na 6. stupni. Čekal jsem více jak dva měsíce, než přišly náhradní díly a potřebné nářadí. Po té proběhla záruční oprava. V servisu mi řekli, že na ložisku bylo vidět, že je špatné. Oprava problém vyřešila. Sugestivně jsem po opravě sem tam ještě něco zaslechl, ale postupně se to vytratilo. Najeto dalších 50 tis. - žádné otravné zvuky. Auto jezdí bez problémů.
  2. A jo. To jsem pitomec. Toho jsem si v zápalu vybírání vůbec nevšiml. To mě docela mrzí, protože ty disky na Fabii se mi libí víc, než co nabízí Škoda na Octavii. Tak alu kola Matterhorn na Yeti. Ten má rozteč stejnou. A ta kola mi připadají vzhledově stejná.
  3. Zdravím všechny, Chtěl bych na Octavii III na léto 17" kola, ale v TP mám jen takové nesmyslné rozměry 6Jx17 ET48 a ET45. Budou strašně utopené, víc než současné 16". Navíc v tomto rozměru žádný pěkný disk moc není. Ani Škodovka v tomhle rozměru skoro nic nedělá. Libí se mi hodně disky SAVIO 7,0J x 17“ ET46, ale ty jsou určené na Fabii a Rapida. Nemáte někdo zkušenost se zapsáním těchto disků do TP Octavie? Snad by to neměl být takový problém, nebo? Když jsou to original Škoda a koupím je přímo u nich. Pneu mám v TP také jen 205/50 R17, ale ty by na tento disk šly. Auto mám hav. pojištěné, takže bez zápisu v TP to riskovat nechci. Popravdě moc nechápu, proč když se běžně prodává stejná Octavia s disky například 7Jx17 ET49 (např. Teron, Hawk), proč tento rozměr není rovnou u všech aut v TP. Dost mě překvapilo že u mě není. Díky za reakce...
  4. Zdravím, Vlastním Octavii 3 starou 1,5 roku (1,2Tsi, najeto 27tis.). Poslední dobou slyším při akceleraci na 6 rychlostní stupeň takové jemné pískání. Někdy je slyšet víc, někdy méně, někdy skoro vůbec. Začíná kolem 90km/h, tón se zvyšuje s rychlostí a kolem 120km/h se vytrácí. Jak sundám nohu z plynu, přestane to, při přidání zase píská. Při udržování rychlosti nic slyšet není. Jen při akceleraci. Do kopce je to horší, z kopce zase téměř neslyšitelné. Dělá to jen na šestku. Mám pocit, že je v převodovce načaté nějaké ložisko. Chystám se do servisu, Auto je ještě v záruce, tak ať se na to podívají. Hlavně, aby mi netvrdili, že nic neslyší. Nebo, že to nic není. Nemáte se tím také někdo zkušenost?
×
×
  • Vytvořit nový...