Přejít na obsah

pakoslav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pakoslav

  1. Já jsem ve Fabii 3 měl baterku odpojenou asi půl hodinky na zkoušku a po zapojení vše podle servisního manuálu ok. Nastavení hodin a vše šlapalo v pohodě. V současné zimě jena jízda za 6 týdnů když baterka spadla na 12,3V samovybíjením, po jízdě 50km opět 12,7V. Tak zatím neřeším nic.
  2. ski1961 já mám to samé v černém s modrým podsvícením, měří ok, objednával mi to ale známý a je to "čína" má však ochranu proti přepětí do USB takže by to nemělo odpálit mobil, jako některé prodávané v našich slavných obchodech několikanásobně dráž. Určitě černou seženeš. Ještě mě napadá jestli by nešlo dobíjet napřímo a ne přez kostřící bod, sice potom pc neví nakolik je nabito, ale já stejně nemám ve své Fabii 3 Combi 1,2 TSI / 66 kW Ambition Plus, žádný ukazatel nabití baterie.
  3. To je sice všechno pravda, ale při malém zimním nájezdu a nemožnosti dobíjet v garáži člověk přemýšlí co s tím. Nějaké nápady už jsem tu viděl. Díky za ně.
  4. Díky, za odkaz na zajímavý článek. Máte někdo již zkušenosti jak dlouho Vám ve Fabii 3 baterka vydržela pokud ještě nemáte původní? Ještě jsem také neměřil kolik bere v klidovém režimu snad až na jaře.
  5. Ještě by mě zajímalo co všechno se rozhodí pokud zvolím odpojení akumulátoru u Fabia 3, start- stop. Napadlo mne, že pokud bych odpojil baterii plně nabitou tak by se snad měl kalibrovat jen čas a podle návodu nějak el, stahování oken. Nebo se rozhodí ještě něco?
  6. První přesná odpověď na to co jsem zamýšlel s powerbankou jen mě nenapadl ten měnič napětí. Díky za radu.
  7. Je to zajímavé ani já jsem stav baterie neobjevil, možná, že se zobrazí až když začne být pod nějakou úrovní nastavenou v jednotce.
  8. všichni jste se upnuli k řešení startování power bankou, to je však až když už je takřka pozdě.Tuto debatu jsem rozpoutal znovu, protože jsem chtěl znát názor jak z powerbanky doplňovat ztráty v autobaterii způsobené delší odstávkou, ale elektronika si stále něco bere. Jak vidno toto asi nikdo z Vás neřeší. Přesto díky za debatu.
  9. pokud by tomu tak bylo i se start stop - nebylo by co řešit u felicie jsem baterku vyndal dobil a vráti také bez problémů. Tady mi však v servisu říkali, že to není možné odpojovat baterku bez návštěvy servisu- zatím jsem v záruce tak nechci moc experimentovat, ale jezdit tam kvuli tomuhle se mi fakt nechce.
  10. Pánové děkuji za váš čas a ochotu diskutovat. Nejlépe mě pochopil Erik jde o to udržet baterku fit i při dlouhodobém nepoužívání a nemožnosti dobíjet v autě. Místo zmíněné 3x 4,5V baterky jsem chtěl zkoušet powerbanku. Co by mi ještě pomohlo je informace co nastane pokud baterku odpojím na 24 h odnesu na nabíječku a vrátím: budu kalibrovat zavírání oken a čas? nebo ještě něco, vyčetl jsem z vašich předešlých diskuzí že se musí kalibrovat i stav baterie- to mě ale napadá že pokud ji odpojím nabitou 100% a po 2 měsících vrátím nabitou 100% nabíječkou tak by se to snad kalibrovat nemuselo.
  11. Ano toto je jedna varianta, já měl spíš na mysli jestli nějaký elektrikář nezkoušel nějakou úpravu, aby z powerbanky šlo doplňovat ztráty, které má autobaterie i v nečinosti vozu . Nevím kolik to přesně u Fabie 3 je , ale mohlo by to být podle výbavy 20-40 mA . potom by batrie mohla vydržet podstatně déle.
  12. Pánové zdravím Vás a jako nováček se ptám zda by nešlo a případně jak, používat nějakou powerbanku jako udržovací zdroj při dlouhodobém odstavení a nemožností dobíjet nabíječkou v autě.?
×
×
  • Vytvořit nový...