Přejít na obsah

lukasberan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    https://www.lukasberan.cz/

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení lukasberan

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

8

Popularita

  1. No nevím nevím. Tohle mi přijde, že svítí moc vysoko. Ten dosvit bude určitě delší, než by měl být. Dosvit by totiž na potkávací světla měl být 65 metrů a tohle podle fotky bude určitě víc.
  2. Můj poznatek je takový, po seřízení světla svítí nesrovnatelně lépe než halogen a myslím si, že i lépe než xenon na O3 před FL. Světlo je silnější, cesta je lépe osvětlená a dálková si myslím, že svítí dál než xenon. Nevšiml jsem si ale, že by se s rychlostí světla nějak měnila. Na O3 s xenony jsem si toho na okreskách nebo dálnici všiml hned, že se světla o kousek zvedla, ale tady ten pocit nemám a chybí mi to, protože v tu chvíli ten xenon svítil dál než ty LED, ale pořád platí, že LED tu cestu osvítí lépe, jen bohužel do kratší vzdálenosti. LED svítí jednoznačně víc do šířky, hlavně v nižších rychlostech, když se zapne přisvětlování (do cca 60 km/h). Chybí mi ale natáčení světel do zatáček, jak to měl xenon na O3 - to bylo velmi praktické a příjemné, tyto LED to neumí. A LED mi přijde, že na dálková svítí až zbytečně moc vysoko - osvětluji stromy do výšky, ale silnice by mohla být víc (intenzivněji) osvětlená. Ale také od toho nečekám zázraky, jsou to jen hloupá LED světla v autě nižší střední třídy, těžko tedy můžu očekávat premiová světla jako u Mercedes S Class :-)
  3. Ano, je to možné a je to dokonce nutné. Řeší se to tady celých 22 stran, četla jsi vůbec něco z toho? ?
  4. To je nářků ? Světla funkční jsou, jen bohužel nejsou z výroby seřízená. Stačí je seřídit a je po problému a svítí suprově. Kolega clerfayt vzpomínal na dobu, kdy měl ve Felicii halogenová světla, která si kdykoliv sám seřídil kolečkem - a to může mít i teď stále ještě v Octavii, pokud po tom touží.
  5. Koukni na článek přímo od výrobce, kde je popsaná funkce LED světel na Octavii https://www.tvorimesvetlo.cz/prvni-full-led-svetlomet-skoda-octavia/ Světla jsou statická, ale mají několik režimů podle podmínek a podle toho zapínají nebo vypínají jednotlivé segmenty + nastavují sílu světla. Prakticky ale jediné, co lze v reálném provozu vidět, je při rychlostech do cca 60 km/h velmi intenzivní přisvětlení do šířky, kdy lze krásně vidět i objekty v příkopu v protisměru.
  6. Však tohle pořád můžeš mít. Kup si oktávku v základu, nebudeš tam mít žádné adaptivní asistenty a tempomaty a budeš tam mít ta stejná halogenová světla s kolečkem, které si za jízdy nastavíš dle libosti. V čem je tedy problém? Na výběr máš.
  7. Myslím si, že z toho děláte moc velkou vědu :-) Nic není dokonalé, všechno se může pokazit. Určitě životnost těch LED není 45 tisíc km, tohle je prostě nějaká nejspíš ojedinělá vada. Kolega má najeto cca 150t km a žádný problém s tím zatím neměl. Na druhou stranu známý si koupil před pár lety zcela novou Audi A8 a po 10t km mu měnili motor... Tak to prostě je, nic není dokonalé. Rozhodně bych z toho nedělal vědu a nebral to jako pravidlo, že se po 45t km LED pokazí. Stejně tak jako u té A8 určitě není běžná životnost motoru 10t km...
  8. @JiVi Ano, seřizuje se to klasicky imbusem, ale není to tak, že jeden imbus je do strany a druhý na výšku. Oba to seřizují v 2D rovině, protože oba ovládají jedno "táhlo". Jinak řečeno když budeš točit například tím "žlutým" imbusem, tak primárně sice hýbeš světlem do stran, ale současně s tím měníš i jeho výšku.
  9. Přes víkend jsem konečně opravdu otestoval světla po seřízení při jízdě v noci po okreskách a to je úplně jiná liga teď. Teď to konečně svítí, jak bych si představoval, krásně široko a dostatečně daleko a silnice je hezky osvětlená. Naprostá spokojenost teď. I když dálková světla svítí neskutečně (daleko a intenzivně, že se divím, že je to vůbec možné u tak základních LED světel), tak nemít asistent dálkových světel, tak je snad sám ručně ani nezapínám :-D Díky @Krenstik ještě jednou!
  10. Tak já byl dnes v jiném servisu s tím stejným požadavkem a opět mi bylo řečeno, že výška světel je v pořádku. Tak já už fakt nevím...
  11. Jo, tak přesně podle té horní fotky to svítí i mně. To ti nakonec seřídili na druhý pokus v autorizovaném servisu? Co jsi jim řekl?
  12. Dnes jsem zajel do Auto Jarov, odkud vůz mám, protože jsem měl prostě čas. Ověřili, přeměřili a zjistili, že je vše v pořádku a není co seřizovat. Podle mě ale prostě světla svítí do země (teď znovu pro jistotu vyzkoušeno) a po okreskách bych s takovými světly měl jezdit max 40, protože jinak je to fakt o kejhák. Když jsem si měřil dosvit, tak na rovné silnici s potkávačkami 35-40 metrů je hrana u pravého světla, dál je prostě tma. Levé světlo svítí ještě výrazně menší vzdálenost, takových 25 metrů. Měřeno se stojícím vozem.
  13. Ahoj. Mám novou Octavii 3 FL L&K kupovanou v Auto Jarov a teď jsem jel poprvé v noci v úplné tmě a teda je to fakt bída, světla svítí hrozně dolů, alespoň oproti O3 před FL s bi-xenony. Volal jsem kvůli tomu do Jarova, co s tím přímo jejich technikovi a řekli mi, že to auto tam musím alespoň na jeden den nechat, že to budou muset dát na diagnostiku a zkontrolovat senzory apod., že tyhle světla již nelze seřídit manuálně. Tudíž mi z toho vyplynulo, že minimálně tenhle technik o tom asi nic neví vzhledem k informacím zde v diskuzi, tak se ptám, jestli nemáte někdo tip na nějaký servis nebo STK v Praze (nejlépe Praha 4, Vestec, Jesenice apod.), kde mi světla seřídí tak, aby svítila tak jak mají? :-) Nechce se mi ztrácet čas tím, že dám na celý den někde auto do servisu a oni mi pak řeknou, že je vše v pořádku a světla svítí jak mají, i když zcela jistě svítí moc dolů.
  14. Jo, je to fakt bída, prodejci jsou prostě jen prodejci, ale o autech ví prd. Já jsem se jich byl zeptat, jestli nějaká Octavia má elektronickou ruční brzdu a prý Octavia s DSG má elektronickou ruční brzdu... Což jak jsem si následně ověřil na webu je totální blbost a žádná Octavia nemá a nikdy neměla elektronickou ruční brzdu. A to si myslím, že je mnohem viditelnější rozdíl než ten VAQ, protože na tohle se stačí kouknout do auta a je to jasné :-) Takže asi tak k prodejcům v AS - čest výjimkám...
  15. Ahoj. Nemáte někdo info, proč nejde konfigurovat RS nebo kdy to zase půjde? Na stránce modelu je napsané, že jsou k dispozici pouze skladové vozy http://www.skoda-auto.cz/modely/octavia/octavia-rs. Přitom v konfigurátoru RS normálně je a jde naklikat až do konce. A infolinka Škodovky o tom nic neví...
×
×
  • Vytvořit nový...