Přejít na obsah

Rorejs

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Rorejs

  1. Mne to kdysi vydavalo neprijemnej kovovej zvuk jen kdyz jsem se rozjizdel dozadu. Dopredu ani tuk, ale ostrejsi rozjezd na zpatecku a bouchlo to. Nakonec byl upadle jeden drzak u stredniho dilu vyfuku. Tak mrkni zespodu ... za to nic nedas ;-)
  2. Mne takhle kdysi silene hucela ( no mozna spis rezonovala ) zahradka na OI od Hakru kdyz tam byly jen pricniky. Stacilo dat jeden nosic kol a bylo ticho. Tak jestli jsi to zkousel jen s pricnikama, tak zkus nasadit nosic ;-)
  3. jj, mne to takhle cvaka uz 5 let a auto slape v pohode ... je fakt ze poprve kdyz jsem si toho vsimnul tak jsem z toho byl taky takovej rozpacitej, ale nechal jsem si to vysvetlit ze to vlastne cvakat ma a tak to neresim ;-) P.
  4. Ten zvuk elekromagnetickeho ventilu na odvetrani nadrze mi asi tak nejvic pripomina jakoby jsi hodne ryhle cvakal s propiskou ( 1.6i 75kW AVU - MR2002 ). Mirny klepani po startu ( studenym ) pry zpusobuje hydraulicke vymezovani vule ventilu ... ale teda tohohle ja jsem si teda u sebe nikdy poradne nevsimnul. Jestli je to spis kovovevej zvuk a dela to i zatepla, tak bych nevahal se servisem. P.
  5. Rorejs

    SKLÁDÁNÍ PC

    OK, ted kdyz neches jen holou desku s CPU, RAM a VGA a pripojenym PowerSwitch a Speakerem a zkusis to zapnout, tak to udela co ? Roztoci se vetraky ? Ktery ? Vydava to nejakej zvuk ?
  6. Rorejs

    SKLÁDÁNÍ PC

    1. Jses si 100% jistej ze mas ze zdroje zapojeny do desky oba napajeci konkektory ??? 2. Kdyz zapnes zdroj do site probliknou Ti konktrolky na klavesnici ? ( tohle by melo udelat i pri vypnutem PC pokud je deska OK )
  7. Rorejs

    SKLÁDÁNÍ PC

    Chtelo by to popsat co to vlastne po zapnuti dela ( jestli se roztoci ventilatory ) a pripadne jestli to pipne ( pokud mas k te desce pripojenej beeper ). Tahle naslepo bych tipnul bud nepripojeni 2-hyho napajeni MB ( to je konektor c.2 ) na tom nakresu, pripadne na propojenej Clear CMOS jumper ( coz ovsem pokud to uz nekde jelo neni pravdepodobny ). Teoreticky taky muze byt slabel zdroj, napis kolika W zdroj k tomu mas. Rozhodne taky v prvni okamzik odpoj vsechny datovy kable od HDD, CD, .... Problem muze byt taky v pametech, fakt tezko rict. Nejjedondussi diagnostika takhle na dalku asi zapojit beeper a zkusit to pustit bez VGA ( pokud je deska OK, tak bude divoce pipat ). Pokud to nedela nic, zkusit zapnout jeste i bez pameti ( taky by to melo pipat, ale jinak ). Ted jeste koukam ze tam mas pasivni chlazeni ... to mas i na CPU ? Muze byt problem i v tom ze deska si hlida otacky chladice CPU a pokud tam zadny nejsou, tak to muze detekovat jako chybu a nepokracovat. Jinak ja jsem z Brna kdybys mel nekdy cestu sem, tak se na to muzu kouknout.
  8. Rorejs

    Rotoped - rady

    No ja jsem ted neco podobnyho taky shanel, ale kvuli posezu jsem chtel spis neco jako spinningovy kolo nez klasickej rotoped ( na tom bych asi tech 60-80 minut nevydrzel - vetsinou jezdim tak 10 minut rozjezd, pak tak 60 minut tesne pod anaerobnim prahem a pak zase 10 minut vyjezd ). Kvuli umisteni v panelaku ( a dementni sousedce pod nama ) jsem potreboval neco co mozna nejtissiho, takze jsem sel nakonec do tohohle : http://www.kettler.cz/cs/produkty/fitness/...er-gt-7938-200/ Podarilo se mi to sehnat lehce jety na inzerat za 16K, coz je sice sleha, ale zase je fakt ze je to tichoucky ( teda kdyz pominu jak u toho funim ja ). Zatim jediny co mi u toho vadi je ze se neda nastavit vetsi zatez ... i kdyz je to na maximum, tak pri jizde ve stoje to neni ideal. To je ale dany tim mechanismem brzdeni a vedel jsem to uz nez jsem do toho sel. Rozhodne doporucuju to pred koupi vyzkouset z hlediska hlucnosti a tuhosti konstrukce ... sedel jsem na par levnejsich a kdyz jsem se do toho oprel, tak se to kroutilo a vydavalo hrozny zvuky. Jinak pokud by jsi si chtel precist neco o treninku, tak mne se libi tyhle stranky : http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm P.
  9. Rorejs

    Alarm META HPB6

    Zdravim ... mam v OI z roku 2002 alarm M-870Euro jako dodatecna montaz u dealera pri nakupu ( na zacatku roku 2003 ) a mam k tomu takovou cervenou kartu trochu mensi jak kreditka s carovym kodem a a 16-ti mistnym cislem. Tak mozna mysli neco takovyho. BTW: Na vyrazeni aspon toho myho alarmu je jakejsi klicek kterym by to v pripade nouze melo jit, ale nikdy jsem to teda nezkousel. P.
  10. A kupoval jsi to na objednavku nebo to byla skladovka ( auto ihned k dispozici ) ? Ja jsem pred 5-ti rokama kupoval skladovku Octavku a asi po mesici jsem zistil ze byla prelakovana kapota ... resil jsem to s prodejcem i se skodovkou ( ale ta od toho davala spis ruce pryc ). Na odstoupeni od smlouvy to moc neslo kvuli leasingovce, takze nakonec to skoncilo 2-ma garanckama u nich zdarma ( uz i takhle na to auto byla sleva cca 60 000 ) Od te doby jsem na zadnej jinej problem neprisel ... teda uplne se mi nezda pravej zadni blatnik, ale auto funguje v pohode ... nikde nic neodstava ani se neodlupuje, takze to neresim a myslim ze po 5-ti letech uz by se to i nejak projevilo. P.
  11. Rorejs

    POZOR V BRNE

    Tyy jo, nestras. Parkuju sice v Zabinach a zrovna tuhle jsem si rikal jsem si ze uz jsem s tou MR2002 za vodou a ze o ty starsi modely nikdo nestoji. To by teda nasralo po 5-ti letech kdyby to nekdo uzmul
  12. Mne se neco podobnyho ozyvalo na OI 1.6, pri couvani to vydavalo takovy hrozne divny plechovy zvuky ( ale nebylo to teda zavisly na teplote motoru, ale jak jsem couval tak to rincelo ). Nakonec to byl upadenej jeden z drzaku od tusim stredniho dily vyfuku. Sice doted moc nechapu proc to klepalo jenom pri zpatecce, ale stacilo to privarit a uz vic jak rok je klid. Tak zkus mrknou i na to, sice je to jiny auto, ale zase treba soudruzi v MB pro vyvoji az tak invenci nehyrili ;-)
  13. Pokud se to nemeni v ramci nejake garancky, tak je tam ta kapalina puvodni. Takze pomalu 6 roku. Ted se mi pomalu blizi dalsi garancka, tak se to necham rovnou vymenit a uvidime co se stane P.
  14. Tipnul bych odejitej snimac teploty co je v termostatove komore, pripadne cela ta komora. Mne to udelalo neco podobnyho loni. Co rika rucicka teplomeru a jak to topi ? Mne se tenkrat rucicka nezvedala a skoro to netopilo. Ja mam 1.6i/75 MR2002.
  15. Zdravim, posledni tyden mam subjektivni pocit, jakoby si posilovac rizeni delal co chce. Nekdy mi pripada ze to jde hrozne lehce ( az jsem to parkrat malem utrhnul ) a nekdy zase hrozne tezce. A to i na stejnym useku a pri stejne rychlosti. Zimni gumy uz tam mam vic jak mesic, takze timhle to taky nebude. Kdyz jsem to zaznamenal poprve, tak jsem myslel ze jsem pichnul nejaky predni kolo, ale tlaky jsou OK. Zkusil jsem taky dotahnout vsechny kola a zkontroloval hladinu hydraulicke kapaliny a napnuti klinovyho remene ( i kdyz to by asi delalo mnohem horsi veci ). Co jsem prochazel tohle forum, tak obecne s posilovacema rizeni na OI problemy nejsou, tak se ptam jestli se s necim takovym nekdo nesetkal, pripadne zda se da svepomoci jeste neco zkontrolovat. Jedna se o 1.6 AVU, MR2002, najeto cca 67tis. Diky, P.
  16. Ja jsem z oktavkou odnova jezdil do Automedie na Lesne a v podstate spokojenost, ted jak to ma uz skoro 5 let tak uz to tak nedodrzuju a jezdim do Zidenic na Samalovu za garaznikem. Mrkni semka tady je kontakt i jiny alternativy : http://forum.skodahome.cz/index.php?showuser=10873
  17. Rorejs

    prosim poradte

    Nemas tam dodelavanou klimosku ? Ja jo a nejaka takova krabicka mi u baterky pribyla ( ale nema teda vypinac ). V tom pripade by z ni ale mel vest jeden drat do klimakompresoru, coz by nemusel byt problem vysledovat. P.
  18. Mam ten samej motor a auto se ohriva naopak super. Rucicka teplomeru se ani nezvedne a uz to topi. Myslim ze tak max. po 2 km z mirnyho kopce. Rucicka teplomeru se dostane na 90st. tak max. po 4-5km. Loni se mi ale ten termostat posral, tak jsem nechal vymenit celou tu komoru ( to ale stalo tak 3-4tis. i s praci ) To pak ale netopilo vubec a taky to skoro nejelo. Jo mam tam na kapotu koupenej takovej ten filcovo-papnduklovej kryt co se dava na TDI. Mam ho tam ale v podstate od zacatku, takze nemuzu zhodnotit jakej to mam vliv.
  19. Mne se kontrolka ABS taky obcas rozsviti pri startovani ( zejmena kdyz pred tim auto par dnu stoji ). Osobne si to pripisuju poklesu napeti ... taky tam mam jeste porad puvodni 44Ah baterku. Dela to minimalne uz 2 zimy a jinak vsechno funguje OK. Tak to neresim. P. PS: ASR nemam, takze mi nesviti ;-)
  20. Neco podobnyho jsem zjistil taky pokud klesne napeti v palubni siti pod urcitou hranici ( tu hodnotu si ted nevzpomenu ), tak si auto prida volnobeh na cca 1100 otacek. Klasicky kdyz svitim topim, stojim na brzde, blikam a do toho pustim vyhrivani zadniho skla a zrcatek. Tohle je u mne ale nezavisly na tom jestli auto stoji nebo jede na volnobeh. Oct.1.6/75kW-Amb-MR2002
  21. jj, presne takhle to dopadlo i na me 1.6-75kW-AVU
  22. Mam ten stejnej motor ( MR2002, kod AVU ) a jednou z niceho nic prestalo auto topit a tahnout a porad se tocil ventilator na chladici. Taky rucicka teplomeru se vubec nezvedla. Navic cca po 30-ti kilometrech se rozsvitila kontrolka elektroniky motoru a vykon se jeste zhorsil. Jaxi jsem s tim dojel do servisu a skoncilo to vymenou te komory regulace teploty vody. Stalo to kolem 3-4 tisic. Tu starou jsem si nechal dat a byly tam ulomeny 2 plastovy packy co drzej jakoby vicko termostatu. To bylo pred rokem a od te doby je klid. Takze z me zkusenosti to vychazi na ten "termostat", ale neni to klasickej termostat i kdyz funkce je asi stejna. P.
  23. Rorejs

    motorka x policie

    To jsou hajzlové,evidentně to byla dopravní nehoda zaviněná těma fízlama,ale jak to znám,tak to schoděj ještě na chudáka motorkáře. zvykni si, v Americe nebo německu bys už měl v prdeli celý zásobník. Tam se s nikým neserou. No ja si taky myslim ze pokud umyslne ujizdis policajtum ( a to podle toho videa celkem dlouho a relativne nebezpecne ), tak musis pocitat s nejakym rizikem. A to bych rekl, ze to ho vyvaznul jeste hodne dobre. By me jeste zajimalo jak by si ten motorkar predstavoval ze ho maji zastavit "normalne", kdyz jim chvilku pred tim takhle divoce ujizdel.
  24. Delalo mi to to neco podobnyho na 1.6i/75kW MR2002. Rucicka teplomeru byla chvilku nahore a chvilku dole ale topilo to normalne. Vymenilo se teplotni cidlo ( takovy to zeleny ) a chvilu byl klid. Pak asi po 2-mesicich se rucicka uz ani nezvedla a auto prestalo topit a tahnout ... navic asi po 30-ti km se rozsvitila kontrolka elektroniky motouru a vykon sel uplne do kytek. Dotahnul jsem to jaxi do servisu a tam mi vymenili cely to teleso termostatu ... stalo to ale nejakou desnou slehu ... tusim kolem 3000 navic mi znova vymenili to teplotni cidlo ( cca 600 ) - prej jak to ruplo tak ho to nejak znicilo. To stary teleso termostatu jsem pak doma zkoumal a byly ulomeny obe plastovy packy toho telesa co drzi ten kovovej termostat. Ten jeden lom byl ale vylozene cerstvej a ten jeden byl takovej uz trosku ojetej a pokrytej cervenym nanosem. Z toho usuzuju ze to asi ruplo uz pri tom prvnim problemu a pak to chvilu drzelo jenom na jednom a jakztakz to fungovalo. Ted uz to bude pomalu rok a zatim je klid - vsechno funguje jak ma 75Kw - nema termostat - co se tyce kolisani teploty - tak to vidim na termostat. No sice to nevypada jako klasickej termostat ( takova ta placka jako byla treba v 120-tce ), ale to myslim na funkci nema vliv Byl to kus plastikove trubky s drzackama do kterych byl nasazenej kulatej kus plechu s pruzinou ( coz uz vzdalene termostat pripominalo ). A fakticky se to chovalo jako kdyz odejde termostat a po vymene to bylo OK. Akorat to teba bylo takhle z prdele drahy ( Jsem ted koukal do ETKY a pro 1.6 motor AVU se to jmenuje "Skrin regulatoru chladici vody" - 06A 121 111
  25. Delalo mi to to neco podobnyho na 1.6i/75kW MR2002. Rucicka teplomeru byla chvilku nahore a chvilku dole ale topilo to normalne. Vymenilo se teplotni cidlo ( takovy to zeleny ) a chvilu byl klid. Pak asi po 2-mesicich se rucicka uz ani nezvedla a auto prestalo topit a tahnout ... navic asi po 30-ti km se rozsvitila kontrolka elektroniky motouru a vykon sel uplne do kytek. Dotahnul jsem to jaxi do servisu a tam mi vymenili cely to teleso termostatu ... stalo to ale nejakou desnou slehu ... tusim kolem 3000 navic mi znova vymenili to teplotni cidlo ( cca 600 ) - prej jak to ruplo tak ho to nejak znicilo. To stary teleso termostatu jsem pak doma zkoumal a byly ulomeny obe plastovy packy toho telesa co drzi ten kovovej termostat. Ten jeden lom byl ale vylozene cerstvej a ten jeden byl takovej uz trosku ojetej a pokrytej cervenym nanosem. Z toho usuzuju ze to asi ruplo uz pri tom prvnim problemu a pak to chvilu drzelo jenom na jednom a jakztakz to fungovalo. Ted uz to bude pomalu rok a zatim je klid - vsechno funguje jak ma
×
×
  • Vytvořit nový...