Přejít na obsah

DejvidsonX

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení DejvidsonX

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravim, má někdo zkušenosti s malým houpáním otáček na volnoběh u tohoto motoru? Měnil sem vzduch. filtr - beze změny. Čistil sem klapku - nastavoval přes VAG - beze změny. Měnil sem svíčky a kabely - při tomto úkonu sem nechal změřit tlaky ve válcích - 3tí válec zapečené kroužky (Může to být tím?) - jinak auto líp jede dokud se nezasere svíčka na 3tím válci ale houpání otáček beze změny. Měnil sem váhu vzduchu - auto líp startuje, táhne jako by mělo turbo ale otáčky beze změny. Kontrolka motoru svítí jen občas, když jí vymažu objeví se za čas znovu - sporadická chyba sekundárního vzduchového systému - špatný průtok vzduchu (čerpadlo někdy jde, někdy v něm něco chrastí a nejde pak skočí ta chyba, každopádně i když jde otáčky se houpou stejně.) Nějaká rada?
  2. Jsem majitelem Octavie rv. 99 motor AQY a spotřeba je podle naložení auta a trasy ale průměr na zimních pneu 6,4l (ve městě jezdím minimálně, spíš vůbec). Na letních sem jezdil jen chvilku ale při jízdě podle předpisů nebyl problém 50km trasa za 5,6l !!! (Pro srovnání máme doma i TDI 66kw - stejným stylem 4,5l) Dravá jízda si žádá průměrně 8l. Čistě město podle plynulosti 9-13l. (Auto do města to fakt neni.) Olej jak kdy, dolévám kolem 4dcl na 1000km - zapečené kroužky na 3tím válci. Teď po výměně váhy vzduchu auto jede jakoby dostalo turbo, tak sem zvědavý jak se to projeví na spotřebě.
  3. Ahoj, mám ten samej problém. Jen sem vypozoroval že zhruba po překročení 5tis otáček už je zase ticho. Zatim sem to neřešil, ale myslím si že bude někde něco špatně s uložením motoru.
×
×
  • Vytvořit nový...