Přejít na obsah

jiribur

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 502 zobrazení profilu

Oznámení jiribur

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Prosím máte, nějakou zkušenost s výměnou prutu anteny za žraločí ploutev? Nechci odstraňovat vše, jen odšroubovat prut anteny a nasadit-nalepit nějakou žraločí ploutev, s připojením na šroubek. Třeba něco jako toto : https://www.aliexpress.com/item/Skoda-Rapid-shark-fin-antenna-special-car-radio-aerials-shark-fin-auto-antenna-signal-Skoda-Rapid/32479399152.html Jen se obávám, že signál radia se výrazně zhorši. Díky za tip a zkušenosti. JB
  2. Je-li venku teplo a automatická klima je zapnutá na chlazení, tj. tlačítko A/C je aktivní, ozývá je odněkud jemné ostré "bzučení cikády". Jakmile vypnu tlačítko A/C bzučení ihned přestane. Při zapnutí opět začne. Je-li venku zima, tak to nebzučí ať je A/C aktivní nebo ne. Jemný ale ostrý bzukot je slyšet opravdu jen při teplém počasí a po pár minutách. Otáčky motoru pravděpodobně nemají zásadní vliv. Při delší cestě ten bzukot dosti vadí. Prosím máte někdo tip kde je problém. Díky.
  3. Také mi začalo hučet a zdá se že pořád, nejenom při startu. Při startu to je nejvíce slyšet ale začíná to být slyšet i při jízdě. Nevím jestli je to normální či ne, auto je ještě v záruce a tak to asi zkusím nechat prohlédnout a opravit.
  4. Z minulého auta jsem byl jsem zvyklý, že mi kontrolka upozorní na nutnost doplnit vodu do odstřikovačů. Zjistil jsem, že to Rapid MR16 ani ve výbavě Style nemá. V palubce je vše připraveno, dokonce popsáno v manuálu, v kódování také, máte prosím někdo zkušenost s doděláním této funkčnosti? Díky.
  5. To samé se dá říci pro tři dětské sedačky. Přečtěte si článek http://www.auto.cz/detske-autosedacky-hledame-rodinneho-krale-ktery-zvladne-3-deti-vzadu-72569 a obrázek http://www.auto.cz/detske-autosedacky-hledame-rodinneho-krale-ktery-zvladne-3-deti-vzadu-72569/foto?foto=0&galerie=GH_510150596f1a2 Tři dospělí pohodlně vzadu a auto nižší třídy k sobě nejdou. Vždy budou více nebo méně namačkáni. Hlavní rozdíl bude v tom, zda si mohou trochu natáhnout nohy nebo budou sedět jako skrčenci s kolenem u brady ... a to vlastně platí i pro dva dospělé vzadu.
  6. jiribur

    Škoda RAPID

    Nemyslím si, že by se Rapid celkově špatně prodával: http://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2018-01-16-rekordni-dodavky-2017 Dodávky vozů značky ŠKODA v roce 2017 (v jednotkách, zaokrouhleno; +/- v procentech oproti předchozímu roku): 1. ŠKODA OCTAVIA (418 800; -3,9 %) 2. ŠKODA RAPID (211 500; -0,6 %) 3. ŠKODA FABIA (206 500; +2,1 %) 4. ŠKODA SUPERB (150 900; +8,7 %) 5. ŠKODA KODIAQ (100 000; - ) 6. ŠKODA YETI (69 500; -27,8 %) 7. ŠKODA KAROQ (6 300; - ) 8. ŠKODA CITIGO (prodej jen v Evropě: 37 100; -8,8 %) Problém je, že Škodovka má nedostatek výrobních kapacit, zejména v Evropě a je lepší prodávat drahá auta než levnější. Dále mnoho fleetových zákazníků místo holé Oktávky opravdu pořizuje pěkně vybaveného Rapida a ještě ušetří, ale to se nelíbí prodejcům ani Škodovce. Do řady Oktávek schází hatchback, který by konkuroval Focusu a i30. Povýšit Rapida Spaceback jak rozměrem, kvalitou i cenou je pro všechny (mimo normálního šetřivého zákazníka) dobrá volba. Pokud bych byl ekonom ŠA, udělal bych to stejně a navíc zařízl Citigo. Rapid sedan asi bohužel doplatí na to, že se až moc podobá Oktávce sedanu ale je za výrazně menší cenu, možná se bude prodávat jen v Asii, kde mají hlouběji do kapsy. Pořád si myslím, že i přes postupné zdražování je Rapid Sedan nejlepší volbou hodnota/cena. Bohužel ze Škodovky se stává lepší značka, za kterou bude třeba si připlatit, pryč jsou doby kdy dostaneš VW za cenu Škodovky a větší kufr k tomu.
  7. Ahoj, díky za tip. Clonítka ještě zkusím, ale zvuk napovídá, že je to nějaká hodně tvrdá maličkost na hodně tvrdé podložce někde mezi budíky a středovým výdechem. Palubku určitě rozebírat nebudu. Jo a bílá hadička v rohu motorového prostoru před spolujezdcem, co vede společně s černou někam dolu (je to asi přívod benzínu), také vibrovala. Byla hodně slyšet na volnoběh bez plynu kolem 2000 otáček. Viděl jsem možná i od Tebe popis problému někde ve fóru, strčil jsem mezi ně šedivou izolační hmotu na trubky topení a je klid.
  8. Ahoj vespolek, prosím dá se z diagnostiky zjistit, kolikrát, kdy, případně v kolika km v minulosti signalizovala kontrolka stavu oleje jeho nedostatek a potřebu ho doplnit? Jedná se o Rapid, 1.2 TSI MR 2016. Děkuji.
  9. Zpět k dotazu: Je to opravdu někde uvnitř palubky, možná i v motorovém prostoru, stejně jako vrnění od hadičky benzínu při volnoběhu, které jsem díky tomuto foru odstranil. Schránka na brýle to není, dveře.pásy ani sedadla to nejsou, přihrádka ani světelné čidlo také ne, volant mi dělá jiné zvuky, zadní část, kufr a značka to není a je daleko od palubky kde to skáče , klíčky ani jiné věci v přihrádkách to nejsou, kostičku lega jsem nikam do palubky nehodil. Diky
  10. Kostička LEGO v palubce. Ahoj vespolek, prosím o tip co by mohlo zvonivě drnčet někde v palubce při přejíždění nerovností nebo i při jízdě na hrubším povrchu. Zvuk se špatně lokalizuje a jde pravděpodobně ze středu palubky. Připomíná to cvakání malé kostky lega o druhou. Nejezdí to na strany, pouze vertikálně, musí se to dotýkat také něčeho tvrdého, tvrdšího než materiál palubky. Je to asi malé nebo lehké, někdy to má malý dozvuk skáče to asi jen málo milimetrů. Přihrádka u spolujezdce ani světelné čidlo to není. A ještě prosba, nevíte jak to pod palubkou prosahat aniž bych ji musel rozebírat. Diky.
  11. Rád bych se zeptal, zdali jde nějak jednoduše zmenšit (o několik centimetrů) výšku výklopu pátých dveří poštelováním plynových vzpěr nebo jinak. Vrchní hrana víka kufru mi při jeho plném otevření naráží na garážové vrata, která mají přesně v tom místě šrouby. Nalepení molitanu nebo jiné zarážky na garážová vrata bude až poslední varianta. Děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...