Přejít na obsah

Macik68

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Macik68

  1. Když máš android auto jako službu tzn. objeví se jen při připojení telefonu v autě, tak se do nastavení Android Auto v telefonu dostaneš takto: Nastavení > aplikace > všechny aplikace > Android Auto > Rozšířená nastavení > Další nastavení v aplikaci. Každej výrobce telefonu má to menu trochu jiný, ale bude to tak nějak podobný.
  2. Vozím, Je to teda 29" XC full se 100mm zdvihu. Sklopím opěráky, zasunu sedlovku a vyndám přední kolo. Bicykl tam dám tak, že nohy vidlice položím na tu krátkou část sedáku, co vyčnívá pod opěrákem (nutno podložit, aby se nezničilo čalounění. Kolo je směrem dozadu mírně šikmo. Pokud vezu 2 kola (na každé straně auta jedno), tak se pak celkem změnší nakládací prostor pro další zavazadla (v podstatě už tam dám jen ty dvě přední kola). Naštěstí jsem měl ale hnutí mysli při konfiguraci auta a mám u spolujezdce opěrák zcela sklopný dopředu, tak tam pak tašky naházím ze předu.
  3. Macik68

    sedačky

    Všechno má své výhody a nevýhody. Mám lavici, ještě bez otvoru a občas je to k vzteku, v době kdy Karoq nabíhal, ještě nešlo Varioflex objednat. Prostě jsem si zvykl. Na druhou stranu, nahoru na plato občas něco odkládám, takže mi na tohle přijde lepší jak roletka a když potřebuji vézt něco objemnějšího, tak ho strčím za sedadla (je tam na něj výřez), takže nezabírá místo v kufru a současně brání věcem přeletět zadní sedadla při nouzové situaci. Když se nad tím zamyslím, tak dnes ani nevím, co bych vybral. Ten příplatek 13 tis není zásadní, ale v praxi jsem zas sedadla vyndat nepotřeboval. Upřimně častěji jsem využil sklápění přední sedačky do roviny.
  4. @decathlon Docela dobrý nápad jak zužitkovat starý telefon. Ještě by to ale chtělo někde něco nastavit, aby se na aktuálním telefonu po nastoupení do auta, automaticky zapnul hotspot.
  5. Ty prahy jsou otázka vkusu, nemám s tím problém. Sám bych to ale nechctěl, protože to auto má normálně dveřma velmi dobře zatěsněné prahy a tady o ty externí bych si leda špinil kalhoty. K ničemu jinýmu by mi to nebylo :)
  6. Macik68

    Karoq MR2020

    Ten klíč je OK, ale to jen napravují chyby. "Nejzajímavější" mi přijde to zdražení naftových motorů o 2000€, jak píšou na první straně. Někde na tu elektromobilitu vydělat musíme, že?
  7. Funguje to u zamčeného i odemčeného auta. Mě to taky původně nešlo. Až v mi museli v servisu ukázat, když jsem to šel reklamovat, jak a kde mám tou nohou mávat. Měli že mě docela legraci :-)
  8. Macik68

    Vaše spotřeba

    Mám 4x4 DSG. Na delší trase s minimem dálnic jsem se na 5,5 l dostal. Na dálnici si to při 140 na tachometru bere přes 7. Běžně však mix město a dálnice a spotřeba tak 6,3 - 7,5 podle hustoty provozu. Pokud chci šetřit, tak dost pomáhá Eco režim, kdy po sundání nohy auto plachtí na neutrál a brzdit motorem začne až po přibrždění. Musím pak ale dávat pozor a při předjíždění to dát řadící pákou do sportrežimu, protože se mám pocit, že se v Eco režimu motor docela dlouho probouzí, než pochopí, že má jít do otáček.
  9. Já jsem si zvykl. Ráno jezdívám proti slunku a u OII bez vyhřívání skla se mi občas stalo, že se sklo po rozjezdu mlžilo a namrzalo zvenku, do toho nízký slunko - paráda - neviděl jsem skoro nic. Za mě zlatý drátky u Karoqa. I když folie jak to má Superb by byla lepší volba.
  10. Macik68

    Škoda KAROQ

    Tak je asi jasný, že to auto bude v dynamice horší, než Octavia se stejným motorem, přesto mě ten rozdíl taky trochu překvapil. Tohle fakt není trhač asfaltu. Ale jinak jezdí moc příjemně.
  11. Jak auto dýl stojí, tak se asi vypnou příslušné řídící jednotky a start je pomalejší. Jinak ale bez problémů.
  12. Ale ona asi stejně věděla, proč tam byla zavřená, že? ;-) Nicméně taky mám jen jeden háček.
  13. Je pravda, že pneugaranci nemám, ale nekoupil jsem originální kola Škoda a vyšlo mě to na 17" alu kolech o tisícovku míň.
  14. Macik68

    sedačky

    To plato se dá umístit za opěráky sedadel, je tam na to po stranách vybrání. Takže překážet při případném obřím nákupu fakt nebude. Já jsem zvyklý, že se na plato dávají při výletu na hory bundy apod, což by na tu roletu mohl být problém.
  15. Provozujeme doma ještě starší Audi A3, kde máme právě o palec menší zimní Alu kola Rial a nikdy s tím problém nebyl. Ty Dezenty by měly být použitelné i v zimě, tak jsem se toho nijak zvlášť nebál.
  16. Měl jsem stejný problém. 16ky mi přišly malé, plecháče v 17kách nejsou běžné jak u 16ek, tak nakonec zvolil tuhle variantu: https://www.ipneu.cz/alu-kolo/dezent-tx-7x17-5x112-et45-57_1mm Vzhledem k ceně auta mi ten cenový rozdíl už nepřišel podstatný.
  17. Macik68

    Vaše spotřeba

    Ono to víc bude záviset na tom, kde jezdíš. Pokud jezdíš jen trochu delší trasy mimo města a dálnice, tak ta spotřeba bude o dost níž. Řekl bych, že na spotřebu budou ty okresní silnice s rychlostmi okolo stovky jak píše apepro ideál.
  18. Díky chlapi. Asi to vidím spíš na Android Auto a Waze nebo Google mapy do budoucna. CarStick se mi tedy nevyplatí.
  19. Jestli tomu dobře rozumím, tak CarStick slouží jen jako zdroj internetu pro palubní systémy. Budou mi pak teda fungovat data pro navigaci až mi vyprší licence na Škoda Connect? Asi jo, nebo ne?
  20. Jejda sorry. Psal jsem Android auto, ale ten zatím funguje jen přes kabel. Tak se omlouvám. Sice jsou tu zvěsti, že v budoucnu by měl Androdi auto fungovat bezdrátově, ale zatím tomu tak není.
  21. S hudbou v mobilu bude pracovat Android Auto, ale ty playlisty to nevím, jak funguje.
  22. No já to asi taky risknu. Je fakt, že jsem je za posledních 10 let nasazoval jednou.
  23. A jsem v háji, že já to tady sleduju. :D Žil bych v blahé nevědomosti a řetězy dal klidně na 17" kola, které budu mít na zimu. Co se vlastně může přihodit, opticky je v podbězích spousta místa i na letních 18" kolech i když obvod bude vlastně furt stejný i s těma 16" kolama.
  24. Macik68

    Stěrače

    No jestli se ty stěrače zdají dost špatný už teď, tak to nechci vidět až začne konečně pršet :)
  25. Díky za odpověď, parkovací asistent tedy v zásadě dodělat lze, je to jen o tom, jestli to bude mít smysl z hlediska financí. Až to bude aktuální ozvu se na konzultaci přes SZ.
×
×
  • Vytvořit nový...