Přejít na obsah

OlafR

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení OlafR

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. OlafR

    O1 1.6 74Kw

    Tento problém většinou vzniká při nedostatečném tlaku paliva. Tlak má být 3,1at při odpojeném podtlakovém regulátoru a zhruba 2,8 at při připojené regulaci. Pokud je tlak nedostatečný, musí se vyměnit palivové čerpadlo. ( Studený motor jede kousek líp )
  2. Halluv snímač - G40, kantroluje správně nastavenou polohu váčky. Je umístěn za rozvodovým kolem váčkové hřídele. Pokud je váčka přeskočena o zub, nebo je vadný halluv snímač, vstřikává řídicí jednotka palivo již před zavřený ventil a otáčky jsou omezeny na 5100ot/min. Jak to zkontrolovat???? Nejprve zkontroluj polohu váčky. Odmontuj zelenou krytku na převodovce a zkontroluj zprávně nastavenou váčku. Rozvodové kolo musí být na rysce, respektve kousek za. Nikdy ne před. ( Ve směru otáček.) Pokud jsou rozvody v pořádku je vada na snímači. Pod regulací tlaku paliva je svorkovnice pro snímač. Zani zapalování a změř napětí na svorkách 2 a 3 (Kostra). Musíš naměřit 4,5 - 5,5V (Standart je 5,1V) Pokud napětí není, zkontroluj vedení od řídicí jednotky. Pokud napětí je, vyměň halluv snímač. Po výměně musíš vymazat poruchu ze závad, vyvolat servce INP a vynulovat. Hodně štěstí. Olaf. (rymel@volny.cz)
  3. Koupil jsem nové čerpadlo fa. AQ, údajně pro feliciji. Bylo mi to porazeno servisáky, kteří to dělají. Je úplně stejné, včetně gumiček a konektorů. Mám na něm najeto 5 000 km a naprostá spokojenost. Měření tlaků: 2,6 volnoběh, 3,2 při sundaném podtlaku. ( Jako údaje v dílenské příručce.) Na závěr to nejduležitější: Cena 990Kč. ( Myšleno jen motorek. Napojit to musíš sam. Jen stahovací pásky a nepřepoluj ho )
  4. OlafR

    Prevodovka 1.6

    Nevzpomenes si pls jaka byla nejnovejsi oktavka u ktere se zavada projevila ? Mam 1.6/75kW MR2002 (vyroba tusim unor 2002 ) a podle servisky je tam taky prevodovka DUU, tak jestli to muzu taky ocekavat. Diky. 2000, ale myslím, že tyto převodovky jsou všechny stejné. ( Rád bych se mýlil )
  5. OlafR

    Prevodovka 1.6

    Jsou tam taky pružiny, teda aspoň jestli si dobře pamatuju, je možný že je máš unavený a cuká ti to... ale ještě jedna blbá otázka, proč mi to dělá jen za studena ? Kopsi, zkontroluj si elektriku, zap. kabely, svicky, kontakty atd. Přikláním se k elektřině. Nezapomeň na teplotu chlad. kapaliny a váhu vzduchu. ( 30°C = 1500 - 2000 ohmů měřeno mezi svorkou 2 a 4 na váze vzduchu 1 a 3 na snímači chladící kapaliny.)
  6. OlafR

    Prevodovka 1.6

    Nejpodobnější je 02J CZM. Přeji hodně štěstí.
  7. OlafR

    Prevodovka 1.6

    U 1,6/55kW s tímhle problém není, jen u 74 a 75kW. Má někdo přijatelný vysvětlení, proč se ty nejty stříhaj u 74/75 a u 55kw/ SDI ne ? Vysvětlení je jednoduché - krouticí moment motoru. Dále si dovoluji tvrdit, že je nesmyslné tvrzení, o vlivu prokluzu jednoho kola na utržení nýtů. Ten kdo to tvrdí, neměl tuto převodovku rozebranou. Snad by se to mohlo stříhnout tím, že se protáčející kolo náhle zasekne. Nicméně předvěst utržení nýtů je pocukávání při rozjezdu na II. a III převod. stupeň. II - 30 až 45 Km/hod a III - kolem 60 Km/hod. Je to známka, že nýty jsou uvolněné. Doporučuji nejezdit a neprodleně opravit. V opačném případě se cena opravy může vyšplhat do několika desítek tisíc. Pitomost... Rozdíly v kroutícím momentu jsou tak malé, že se tahle teorie vylučuje. Jde tam jen o to, že použité nýty mají malou pevnost ve střihu, proto se buďto převrtává na větší nebo se používá opravná sada s pevnějšímy šrouby. To by například očipovaná 55kW trhala ty nýty taky a o tom jsem teda ještě neslyšel... A nějaký pocukávání, nevim nevim... To jako, že když mi při popojíždění pocukává, tak se mám připravit na nejty nebo co? Mám tam repas převodovku a je na ní najeto nějakejch 15tis. a bez problémů ti na asfalt udělám dvě černý čáry, nemyslíš že už bych ty nejty měl urvaný(teď už šrouby)? To pocukávání dělaj volný poloosy nebo vůle na zubech a ne diferák... Jedná se jednoduše o konstrukční chybu, kterou si uvědomili, ale nebere se jako reklamace. Jestli ti ani tohle nestačí, tak požádám známýho co dělá převodovky jak na série tak do závoďáků o přesnější vyjádření, lepšího člověka u nás v okolí nenajdeš a zrovna od něj mám převodovku... Sorry, ale Rozdíly jsou relativně malé, ale musíš přičíst rozdíl v průměru kol při stejné rozteči děr na těle satelitů diferáku a jiné poměry převodových stupňů. V konečném důsledku zjistíš, že výsledný tlak na nýty je mnohem vyšší. Nechtěl jsem ovšem rozpitvávat detajly. Myslím, že o tomto tohle forum není! Jen pro názornost přikládám popis stálého poměru rozvodovky 55 a 74KW Ještě něco málo k tomu, co jsem psal o pocukávaní při rozjezdu: Jedná se o projev, který se začne projevovat pozvolna a nemá na to vliv teplota motoru. Prostě se to děje za každých okolností. Dále musíš vědět, že motor je OK. Když cuká za studena a teplý je v pořádku, hledej závadu na motoru. Netvrdím, že jsem nej. v republice, ale několik těchto převodovek jsem udělal a u všech se počátek této závady projevil stejně. ( cukání při rozjezdu ) Volné klouby na polosách se projevují většínou lupáním a vůle na zubech ???... Myslíš v převodovce? To snad ne! Ale znovu si musím připomenout, že toto forum je o tom jak poradit a pomoct, ne o rozpitvávání volovin.
  8. OlafR

    Prevodovka 1.6

    U 1,6/55kW s tímhle problém není, jen u 74 a 75kW. Má někdo přijatelný vysvětlení, proč se ty nejty stříhaj u 74/75 a u 55kw/ SDI ne ? Vysvětlení je jednoduché - krouticí moment motoru. Dále si dovoluji tvrdit, že je nesmyslné tvrzení, o vlivu prokluzu jednoho kola na utržení nýtů. Ten kdo to tvrdí, neměl tuto převodovku rozebranou. Snad by se to mohlo stříhnout tím, že se protáčející kolo náhle zasekne. Nicméně předvěst utržení nýtů je pocukávání při rozjezdu na II. a III převod. stupeň. II - 30 až 45 Km/hod a III - kolem 60 Km/hod. Je to známka, že nýty jsou uvolněné. Doporučuji nejezdit a neprodleně opravit. V opačném případě se cena opravy může vyšplhat do několika desítek tisíc.
  9. OlafR

    Prevodovka 1.6

    pro mou velkou zvědavost jaký máš rok výroby auta a co si dělal, že se ti střihly nýty ???? a jak se ti to projevovalo na jízdních vlastnostech ???? Jestli se do toho můžu vložit, tak jsou to jedny z těch prvních, ale ještě jsem nedokázal zjistit do kdy, byla to prostě konstrukční vada, slabý nýty, který se při prudkým prohrábnutí jednoho kola stříhly a vybouralo to skříň. Na jízdních vlastnostech se to projeví tak že prostě nejedeš. A bylo to snad jen u 1,6/74kW u jinejch motorizací jsem se s tím nesetkal. Jedná se o převodovky 02K s kódovým označením DUU a shodná je DLP. Tyto převodovky se používají u 100k 1,6l ve vozech Octávie VW Bora, Golf řady 4, Seat a všechny jsou stejné šmejdy. Tyto převodovky se vyskytují starší jen sporadicky. Pokud to není moc rozbité, dají se nyty nahradit svorníky, které VW prodává jako dílenskou sadu za 2800Kč.Tyto svorníky se dají vyrobit z oceli č.14220. Plášť převodovky je nutné zavařit. Musí se dbát na to, aby se nestáhly otvory ložisek a diferák musíš znovu ustavit. Stejně tak hnanou hřídel. Pokud se z Oktávkou chceš ještě "svézt" nedávej tam žádnou 1,9 SDI.
  10. Zkontroloval bych tlak v palivovém systému. Studený motor chytne líp proto, že řídící jednotka nechává otevřené trysky delší dobu než při provozní teplotě motoru. Pokud je nízký tlak paliva, jede teplý motor hůř, než studený. Občasné vypnutí motoru při jízdě jen nasvědčuje vadnému čerpadlu. Tato závada by se ovšem měla projevit na výčtu závad z paměti řídící jednotky.
×
×
  • Vytvořit nový...