Přejít na obsah

tommy27

Uživatel
  • Počet příspěvků

    51
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tommy27

  1. .. hele, možný to je .. seřízení předstihu taky jednotce trvá nějakou tu vteřinu, a proces vyhodnocení dat z Lambdy ji možná předešel ;-) .. Ale když teď 170km v cajku, tak dost možná se to čaplo do richtiku a roky bude klid! ..
  2. 2Petrulin: Hele, sice máme stejnej motor, ale asi ti neřeknu nic co už bys nevěděl. Mě to neustále vracelo tu závadu/chybu P0036 - řada válců 1 - sonda 2: el. obvod topení - přerušení , a tak i z důvodů jarní STK to pořešil výměnou tý Lambdy2 za katem. Naštěstí jsem sehnal snad slušnou italskou od fy. Hoffer a mít ten nátrubek-klíč tak jsem to i sám vyměnil. Takto lambda vč. montáže tuším 1500-1600 a je klid. Jinak dnes už to můžu přiznat - tu pikantnost ohledně co možná stálo (ale nemuselo) za problémem. A to, že snad podruhý (u tohoto motoru) jsem tehdy vyjímečně bral benzín u ONO v Krupý a dle sjetiny z profi-checku motoru/ŘJ se vyjevila skutečnost, že úplně první hlášení P0036 naskočilo do paměti zhruba 40min po natankování u ONO!! Teda kontrolka se tehdy nerozsvítila - asi až za měsíc a dalším tankování, ale je zajímavý, ta shoda a posloupnost. Tehdy tam byla začínající rezerva - tudíž 6-7l a tak se to za tu půlhodinu pomalejší rychlostí cestou domů stihlo promíchat a dle odhadu času + faktu že se to stalo při rychlosti 36km/hod se to do ŘJ zapsalo tady někde v ulicích města než jsem dojel domů! Jako já proti Tank ONO v podstatě nic nemám - oni se sami dušují, že jsou nejčastěji kontrolovanou sítí u nás, ale ten pocit nedůvěry u mě už asi zůstane. Takže pokud to doopravdy šlo za várkou tehdejšího benzínu, tak mě to stálo jednak ty peníze a druhak ten čas zkoumání co s tím je a proč Lambda za katem vydržela ani ne 40.000km :-( ..
  3. Hmm, díky Fuzz-boyi ;-) .. Mě je prostě divný, že jsem zatím nedohledal tak zdánlivě primitivní fakt co přesně je co v motorovým prostoru :-) .. to abych věděl co objednat. A to i na německy hovořících fórech .. Ale na 98% je tzv. "Sonda 2 resp. sensor 2" ta druhá sonda - až za katalyzátorem. Tzn. černý konektor. Teď jsem se vrátil od haubny a konečně pořádně prohlídnul i tuhle druhou - a takto povrchově pohledem/pohmatem mi přijde OK a neporušená. Natož aby bylo vedení okousané či tak něco ;-) .. Takže pokud jeden z kablíků uvnitř porušen, tak co já s tím zmůžu! :-( .. Tož pokud nechci mít pořád na očích oranžový kuře na grilu, tak nezbyde než tam hodit novou. Neb i různý kontroly a záchrany osciloskopem by mě jistě postupně přišly na cenu tý nový :-/ .. Tož německé Borsehung nebo Hoffer, abych trošku snížil náklady. A děj se vůle boží.
  4. Hele,ty chlupy byl takovej jejich alibismus .. jestli tam bylo něco jakoby plsť urvaná od pouzdra baterky tak asi maximum. Okolí horní lambdy bylo čistý - nafoceno, ale snad si věříme. Takže resumé po několikerým smazaní chyby přes OBD2 a její vždy vrácení mi doporučuješ bez rozmýšlení pořídit novou?? .. A také ta "Sonda 2" znamená ta dole za katalyzátorem? .. ta s černým konektorem? Tyhle odpovědi by pomohly ;-) ..
  5. Zdravím a přidávám se s problémem s Lambdou .. 1,2 TSI CYVB 81kW Předně dotaz pro ujištění -> lakonické vyjádření ve výpisu skeneru: "Sonda/sensor 2" značí tedy lambdu ZA katalyzátorem? Tudíž tu více dole a schovanější? Já jen pro klid duše, neb jsem zatím nemohl dohledat nikde aspoň rámcový schéma kde je výslovně zobrazeno zda to číslování sond platí "odshora" nebo naopak ;-) .. Na fotce ofocené resumé z kontroly poté co asi měsíc svítila kontrolka motoru. Zjištěná závada: P0036 - řada válců 1 - sonda 2: el. obvod topení - přerušení Takže teď co s tím .. motor se chová naprosto standartně, chytá dobře, žádná cukatura v otáčkách - a to ani při opravdu studeným motoru. Spotřeba se sice jeví jako vyšší, ale popravdě co svítí kontrolka tak jsem nebyl tuším nikde mimo město a tak i tady zdůvodnění. Dleč doporučení výše ještě zkusím to vypálení pavouků ve vyšších otáčkách, ale když ani to nepomůže tak myslíte že nezbyde než nákup nový sondy? Díky za radu všem! ;-) .. Tomáš
  6. .. jj, už jsem volal .. a na pokyn to poslal mailem - dotaz ohledně mého "návrhu řešení" tzv. odložené opravy - ale stále na garanci. Takže uvidím/e. Díkes za support .. PS. Dnes to ze cvakání přešlo na skoro vrčení :-) :-( ..
  7. .. no, tak obvolány celk. čtyři (!) autorizáky a nikde mi to nevezmou v termínu tak aby to ještě bylo bráno jako záruční oprava :-( .. vesměs odpovědi že mám prostě smůlu. Tak to mám za to že jsem to chvíli nechal bejt, nepokládal za nějak důležitý a současně zapomněl že se vlastně blíží konec záruky :-( .. takže to mám za to .. A tak jestli by se někdo našel kdo aspoň víc co ta porucha přesně obnáší - a zda to třeba v klidu někdo na dílničce opraví během svačiny - tak budu rád. A na tuhle šaškárnu s doprošováním se po telefonu rád zapomenu :-) ..
  8. .. jako už jsem zkoušel hledat nějakej obecnej postup - to když se komukoliv zjeví závada těsně před uplynutím záruky. Zda je na to nějaký mustr. Každopádně se potvrdilo, že člověka s podobným problémem na autě úplně rádi nevidí. Papírování navíc a efekt pro servis nula ..
  9. .. tak jsem se stavil v autorizáku (kde mmch. auto kupováno jako jednoročka) a ihned po pozdravu rovnou technik hlásil že berou opravy až na červen. A já že když auto ještě asi 10dní v záruce a jestli by to nešlo logicky uplatnit jako ještě záruční opravu tak že už mám smůlu - že až v červnu a za svý! Na dotaz zda to opravdu nejde nyní jen nahlásit a převzít do pořadníku s tím že závada na zámku ještě v záruční a zákazník souhlasí s odkladem termínu opravy dle možností servisu - tak že bohužel. Že když by se to nyní přijímacím technikem čeklo tak už by se to muselo v servisu nechat a postupovat dle manuálu (asi postup oprav záruk či co) a to oni teď nestíhají neb po uzavření salónů mají teď plno. To že servisy běžely v podstatě non-stop jsem radši ani nenadhodil :-) .. Takže ať jdu zkusit štěstí jinam - pokud to chci ještě na záruku .. a rozloučili jsme se.
  10. Koukám že ti nikdo nereagnul :-( .. Já ti taky bohužel neporadím. ale aspoň využiju tohoto vlákýnka pro svůj dotaz k centrálu .. Asi tři týdny mě cvaká zámek ve dveřích řidiče - tak že při otevření (jedno zda zvenčí nebo zevnitř) se ozve krátká asi 1-1,5 vteřinová série cvakání když otevírám dveře. Dělají to jenom levé přední. Kdysi něco podobného jsem měl u jedničkový fábie (tam to vzpomínám buď nějak odeznělo nebo to mimoděk pořešil mechanik .. už si nevzpomenu) .. A též to má ségra delší čas u Yarise. Ale ta to vůbec neřeší ikdyž to cvakání zámku má daleko hlučnější a asi 2krát tak delší :-( .. Takže servis, anebo by to šlo nějak domorobo? To kdyby tam něco bylo zvenčí dostupné a lehce odchýlené z normálu. Díky předem za názory ;-) ..
  11. tommy27

    Autobaterie

    Díkes, to jsem potřeboval slyšet :-) .. též kolem 11,90-12,05V (po den-dvou stání) a též 81kW (tudíž předpokládám EFB, 59mAh) Jdu na to ;-) ..
  12. tommy27

    Autobaterie

    .. hmm. No, zpět ke konkrétní mojí situaci - dnes ráno zas po čase změříno a i po 3 minutách kdy to po setinkách lezlo nahoru se to zastavilo na 11,98V. Takže v pátek na garančce to prostě urgnu na potencionální výměnu. Chci prostě baterku ke který přijdu jedno kdy a bude mít (mimo sundání z nabíječky) 12,40-12,50V .. což jsem u auta nezažil celej ten rok a půl co ho mám :-( ..
  13. tommy27

    Autobaterie

    Lukáši, tak to vypadá pěkně .. já jak už jsem kdysi předeslal mám tu MOLL 59Ah EFB a po změření na VASce v prosinci 2017 (při teplotě +8°C) házela 12,20V aby pak loni touhle dobou na regulérní roční servisce opět podbitá na 12,09V :-/ viz. foto .. Technik že ať jsem v poho, jen prostě jezdit delší trasy atd. No, letošní zimu baterka přežila, ale řekněte sami - v pátek jedu na garančku po 3letech provozu a tak jestli mám chtít její preventivní výměnu? .. Neb jak to tady čtu tak už to lepší nebude :-) .. záruka na auťák ještě rok.
  14. tommy27

    Autobaterie

    2Caster: jo, to se mi líbí! To chci :-) ..
  15. tommy27

    Autobaterie

    .. nj, Heini - ale ten symbolek sněhový vločky na nabíječce láká :-). Včera jsem tak zas při volbě nabíjení zvažoval zda EFBéčku nechám na normál nebo na AGM+zima a nechal zas na "zimě", to když v garáži snad +1st :-). Ale za 14dní to zas nechám v běžným režimu. Stejnak se to z 12,1 dobije jen na 12,5 ať dělám co dělám a druhej den to spadne na 12,2 či míň. Záruka ještě rok a půl a tak se uvidí jestli nedopadnu jako ty.
  16. tommy27

    Autobaterie

    Pavle, tak to prostě je. Od převzetí vozíku tam jistě mám celej rok něco mezi 12,1-12,2 a naštěstí to jezdí. Třeba i v létě jsem dával delší trasy (Plzeň, Boleslav atd.) a schválně při dojezdech změřil jestli jó víc dobito a ejhle, třeba pod Plzní po víc jak 100km v kuse a asi 20min pauze to ukázalo tuším 12,35V .. Prostě na víc se našinec asi nedostane a musíme brát realitu jaká je. Dokud to jezdí tak snad OK, pokud to jak řečeno odejde ještě v záruce tak to pořeším. A kdyby až po, tak taky. Ta nová by dost možná ukazovala jinak. Třeba tyhle Mollky 59ky z let 2015-16 jsou cinklý od začátku a takřka cokoliv jinýho z ranku EFB/AGM by na tom bylo líp. Necháme se překvapit :-) .. Zejtra ale tu nabíječku zapnu - to zas jo ;-) ..
  17. tommy27

    Autobaterie

    .. 2Martin Bednář: .. ahoj, hele ještě jo - ale zrovna v pátek při odjezdu z domova (teda už při vstupu do auta) se mi takřka přesně po roce zas ukázala hláška "slabá AKU, odpojte infotainment nebo nastartujte motor". Takže dnes jsem chtěl hodit na nabijku, ale dám až zejtra - až bude ještě teplejš tady na západ od Práglu. k Pavlovi a jeho identické MOLL EFB 59Ah - je to v podstatě stejný jako u mě. 12,15-12,20V a tohle je prostě neustálá hranice kam to spadne i půldne po nabití (to když ihned po něm dejme tomu 12,7-12,8V .. ), takže řeči v manuálu o hodnotách jsou na dvě věci. Realita je taková jaká je, ale snad to baterka nějak ustojí. Každopádně jakmile se jednou nedejbůh nerozjedu, tak si půjdu vyhádat novou - dokud vozík v záruce :-) ..
  18. .. však já jen hlásím únik z motorovýho prostoru :-) .. a budu rád za každý upřesnění. Než s tím pojedu to řešit. PS. Takže olej z převodovky?? ..
  19. .. jen ještě doplním, že měrka oleje ukazuje přesně horní maximum jeho množství. Jestli i toto má nějakou relevanci. To jestli ho není lehce víc a právě toto nezpůsobuje tento stav.
  20. Zdravím a jelikož jsem po delším hledání nenašel už existující vlákno, tak omluva předem pokud přeci jen podobný dotaz už někdy zazněl.Po pár dnech parkování v garáži se pod autem objevil olejový flek (spíš menší) a po krátkým čeknutí motorovýho prostoru se "viník" objevil. A to místo vpravo dole - opticky přesně pod baterkou. Prosakuje to z toho šroubení a pomalu stéká dolů na kryt motoru :-( .. Takže díky předem za radu a názor o co se jedná. Auto ještě v záruce .. najeto 31,5tis a koncem května byla garančka. Tomáš
  21. tommy27

    Autobaterie

    však jo, altík mi za chodu dává korektních 14,8-14,9V ..
  22. tommy27

    Autobaterie

    2Argon: .. měl jsem v mailu avízo a tak hned přidám čerstvý info ze servisu - no, spíš co klučina/přijímací technik povídal koncem května při pravidelný servisce po 2letech provozu. Takže na můj dotaz ohledně mý zimní anabáze s dobíjením mi bylo řečeno, že v podstatě vše v pořádku - ale ten kluk (nevím 22-23let) věci kolem dobíjení rozuměl asi jako já v 15ti :-( .. No, servisní test baterky na VAS 6161 zněl: 12,09V a 258A u mojí EFB-verze o 59mAh a jmenovitých 320A .. a to vše při 44°C teplý baterky. Na mojí námitku co si mám o baterce s pouhými 12,09V myslet, když nejen v manuálu k autu stojí že jakmile v klidovým stavu napětí poklesne pod 12,3-12,4V tak potřeba baterii okamžitě dobít mě řečeno nebylo v podstatě nic!! Ani když mi teď při letních teplotách vyjde test ani ne s 12,1V a na lístku napsáno Stav OK!! Prostě jsem kloudnou odpověď nedostal a tak jsem jen utrousil, že když baterka nepřežije příští zimu tak jsem tam s reklamací do půlhodiny! :-) .. A jen připomenu - sám od listopadu co auto mám striktně vypínám Start/Stop a tak baterka byla "načatá" dost možná už z toho 1,5letýho provozu prvním majitelem :-( ..
  23. tommy27

    Autobaterie

    @Clerfayt .. dík, já to tam ve 14.30 hodil a uvidím. Teď se půjdu mrknout zda už se nabíjení nepřeplo do udržovacího. Po webu ohledně dobíjení v mrazu nic moc informací - či spíš protichůdný, ale vzhledem k tomu co nás od dnešní noci čeká za dvojciferné mrazy jsem to radši dal nabít. Zejtra pak změřím a pokud tam zbyde 12,2-12,3V tak úspěch a auto nechám odpočívat dokud se neoteplí .. (po x-tý - zlatej focus ..)
  24. tommy27

    Autobaterie

    .. hojte a dnes rychlodotaz - mám (na EFB) před chvílí naměříno v klidovce po dni stání venku 12,05V .. tak jestli to mám zas frknout na nabijku, když v garáži -2° :-/ ? .. Jestli to má vůbec smysl takto v mrazu. Zas by se to nabíjelo v AGM do 90min (na delší čas nevěřím ani bohovi) a pak by to z těch dosažených 12,8V do zejtřka zas spadlo na 12,1-12,2 :-( .. Díky za názory!
  25. .. chlapi, já rád přenechám nastavení typu Aku na autorizáku. Auťák je ještě 2 a 1/4 roku v záruce a ať si s tím poraděj oni. Mě prostě nebude ani na vteřinu vadit, když se to přepne do non-EFB/AGM neb SS budu opravdu neustále vypínat a na spoustu dalších odběrů mě taky neužije (sedačky, všemožný světýlka atd.) .. takže proč na za 59Ah.EFB tam korektně nemít 60Ah standartku a fertig. Už toho bylo kolem baterek tak akorát dost :-) ..
×
×
  • Vytvořit nový...