Přejít na obsah

jazd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jazd

  1. Aá pán je jasnovidec, nakládám studenýmu motoru a proto blbne turbo autu, který jsem chtel koupit. Ne, bylo to opravdu to turbo. A ten od koho jsem to auto nekoupil ho měnil.
  2. jazd

    DPF

    No dokud nebudu mít elektro, tak to nějaký motor musí zvládnout :-) Asi je ten diesel blbost no...
  3. jazd

    DPF

    Ahoj, jak teda funguje ten DPF? Jde mi o to, jestli se bude částečně vypalovat i při dojíždění 11km nebo ne. Nechtěl jsem diesel, ale nasyktnul se perfektní, mně známý, za dobrou cenu..ale bohužel TDI. Většina jízd je příměstský provoz. Delší cesta okolo 50km téměř vůbec...
  4. Nárůst o 6db je 4x vyšší akustický tlak...když jsme u té fyziky. Já celou dobu mluvím o poklesu hodnot v mobilu a bohužel jsem je označil jako dB, rozumíš?
  5. To jsem si kdysi četl.. a já jsem zářný příklad.. Iphone6 ukazuje 70dB a iPhone8 se stejnou app (tam zkoušenou) ukazuje 80dB Ale oba telefony zaznamenaly pokles o cca 6%
  6. Ten mobil je samozřejmě úplně mimo... ale i když naměřil pokles dejme tomu o 6% - a věřím, že změně v měření se věřit dá (na rozdíl od absolutních hodnot) - stejně nebylo nic poznat, jen se objevily jiné zvuky. Jinak je to TDI 110kW DSG a v odhlučnění to není žádný rekordman..na rozdíl od např. manželčiny nové CX-5 nebo nového Focuse (na tři dny)
  7. Nechci tu vyvolávat flame ale reagovat na to musím. Sám hovoříš o měření mobilem jako o hlouposti a pak se ptáš, čím jezdím, když mobil naměří 80dB? :-) Moc se v tom nevyznám, ale jak jsem napsal..i když mobil ukázal úbytek o 5db, k žádnému ztišení nedošlo = mobil kecá.. ok? Na forech 1000x omílanou pravdu, že akustický tlak v dB je logaritmická jednotka jsem si přečetl taky..
  8. Akustika je fakt zajímavá věda a ztišit auto asi nebude jen tak (vytlumit není problém)... Já jsem si o víkendu pohrál s kufrem O3 combi. Protože jsem měl víc prozíravosti jak Strabag, nacpal jsem do toho jen 1300 bez daně. A musím říct, že to dopadlo přesně jak jsem očekával. Hluk z kufru de-facto zmizel.....ale nahradil ho jiný. ? Podle mobilu klesla hlučnost z 80 na 75db na stejné silnici a rychlosti. Pocitově ne. Celková hlučnost auta podle mě neklesla, ale aspoň už tam vzadu můžou děcka cestovat... Proč asi nejde 03 opravdu ztišit jsou přímé rázy do karoserie a hluk od oken. A minimálně ty rázy od podvozku jdou fakt celým autem. Například nový Focus byl pocitově o dost tišší..ale po vytlumení jsem si uvědomil, že nejspíš kvůli tišší práci podvozku = krásná suchá asfaltka znamená stejnou hlučnost. Klasická česká okreska znamená obrovský rozdíl. Můj závěr je, že do toho nemá cenu moc investovat. Maximálně kufr skrz děti a možná dveře. Doplnění: Vytlumil jsem i dveře zbytkem materiálu. Polepil jsem odhadem 60% volných plechů + 20% pokrývala jedna antivibrační deska z výroby. Výsledek mě překvapil. Společně s vytlumením kufru auto znatelně ztichlo a co víc, o dost se utlumily i rázy do karoserie. Nechci aby to vyznělo, že je z O3 pohodlné a tiché auto, ale už se to dá akceptovat a zlepšení je znatelné. Na ty rázy taky pomohlo (před vytlumením) přezutí na 16"..což asi nechám i na léto.
  9. Chci se zeptat na VCDS kabel. Mám VCDS 10.6 (klon z Číny) z Tiguana, ale ne OIII nechce načíst všechny jednotky. Nevadí mi, že nepíše názvy, to podle návodů jde, ale ani neotevře 09-central electric - nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky
  10. Ahoj, má někdo link na poslední firmware pro Amundsen MIB1? Když tak do PM prosím. Není to nikde ke stáhnutí. Mám verzi 0435, věřím, že i zrychlí. Díky
  11. Je to otázka, zda je to běžná věc nebo jestli je to vlastnost motoru. Že to běžně 2.0TSI dělají jsem si ověřil a proto jsem nechal auto radši plavat. Nechci tě zbytečně děsit mýma úvahama, no podle mě je to zvuk něčeho, co se za studena nemaže a s ohřátým olejem jo. A to se mně v mým motoru nelíbí.
  12. nánaB: Huch a vše na záruku? A vyměnili jen ten jeden takže tě to čeká na ostatních nebo komplet? Jak dlouho jsi byl bez auta?
  13. Ahoj jo díky za upřesnění, zkusím hned servis, zda by to bylo na záruku. Nj já se k němu dostal teď a taky mě překvapuje, že to nenechali opravit.. ale na druhou stranu jak často točíš studenej motor přes 2500ot. a navíc si toho nemuseli všimnout.
  14. Tak ještě update: 1. cvrlikání začne přesně od 2500ot - okolo 4000ot zaknikne v hluku motoru - sound generatoru. Slyším ho i necvičené ucho. 2. dělá to jen dokud se olej neohřeje asi na 50-60 st. 3. po tříminutové odstávce to dělá znatelně slaběji a jen jedno vyzkoušení, pak nic. Po ohřátí je vše OK.
  15. Nééééé. Hezčí RSko nenajdeš! Nezávislý topení, panorama, kůže atd atd....a...... docela dobrá cena :-( Auto je teda v záruce ještě rok a 35tis km. Na turbo ukazuje i co jsem psal výše - podobný zvuk popisujou na anj forech a nakonec to byla spona u turba - vydávalo to turbo. EDIT: a ano je to 12/2013
  16. Ahoj, kupuju Octavii 3 RS, najeto 65tis km. Má elektronickou servisku tak snad doopravdy, je to CZ. Každopádně při akceleraci v rozmezí určitých otáček cca 2500-3500(?) prostě cvrliká. Je to kovový zvuk, ze všeho nejvíc mi to připomíná ventily. Při lehké akceleraci ne, při větší ano. Na zahraničních forech to řešili nějakým klipem snad u turba, ale to byla Octavia II 2009 etc. asi první motor EA888. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...