Přejít na obsah

Mike03

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Mike03

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Mike03

    Volba tlumicu

    Zdravíčko pánové, S dovolením bych to tu po letech trošičku oživil. Jak je to teď s kvalitou B4 a KYB Excel G? Budu měnit na TDI O1 1.9 AXR 74kw sedan RS packet. Na předku jeden rosí a je občas slyšet, zadky OK ale taky je vyměním. Všechno komplet i s pružinama. Pera vpředu vezmu podle barevného značení. Na zadku jsem žádné značení neviděl tak je to asi jedno? Vzhledem k tomu, že občas něco potahám na flíčku tak nemám třeba hodit na zadek tvrdší pera?
  2. Takže spadne do režimu QG2? V tom případě jsem na QG2 jezdil i předtím. Tak asi proto se mi teď objevil "service", protože olej jsem měnil naposled v říjnu.
  3. Jakože režim QG1 nebyl běžný u těchto motorů? Divný, mám v servisce na přední straně napsany QG1 a za tim 0GG. To s tím dpf mi přijde taky zvlastni. Četl jsem, že pokud je v TP napsan soucinitel absorpce kolem 0.5 tak ma dpf a pokud je tam 1 a vice tak nema. No ale k těm olejům. Narazil jsem na alternativu Dynamax kolem litra na aci. Pokud tam tedy mám nově lít 5w40 namísto 5w30, nebude lepší udělat proplach? Což by znamenalo buď nalít aditiva na proplach nebo koupit 10l oleje a po ujetí cca 2000km znovu vyměnit. Zároveň asi budu muset překodovat na QG2 a to mi lehce nehraje do karet neb budu muset do servisu a spojit to i s tou výměnou oleje.
  4. Mám O1 74kw AXR 2007 zřejmě s DPF (součinitel absorpce 0.8). Interval je nastaven na QG1, olej (Total quartz ineo long life 5w30 504.00/507.00) jsem měnil cca před 11 měsíci a za tu dobu jsem najel asi 9000km a objevil se mi "service". Hádám, že je to tím že jezdím teď krátké vzdálenosti. To je tam čidlo, které pozná kvalitu oleje? Jinak auto ma najeto 108K a fotřík mi kdysi říkal, že výměna po 30k nebo dva roky tak říkám OK ikdyž mi to přišlo divný. Motor v jeden čas mezi výměnama najel 25000km a po další výměně znovu. Motor běží hladce a od samého počátku se tam leje to stejný. V minulosti bral neco málo oleje, ale většinou se dolíval ten zbytek co zbyl mezi výměnou a teď už nic. Každopádně mi děd řekl, budiž mu země lehka, ať se na takovou dlouho výměnu vyprdnu nebo to ten motor pohřbí. Bude tedy vadit když, tam při QG1 budu lít tu stejnou normu 507.00, ale měnit si budu po roce nebo 15000km? Nebo nutně musím píchnout na VAG a změnit na QG2? Mám případně změnit značku oleje za nějakou lepší a udělat proplach?
  5. Ahoj, nevíte o někom, kdo by měl náhradní lištu osvětlení spz facelift (tu s prolisem) a nejlépe stříbrnou? Piště SZ děkuji.
  6. Mike03

    Komplet brzdy

    Ahoj, mám OC 1 AXR 1.9tdi 74kw 2007 a začínám již vybírat brzdy neboť začla svítit kontrolka (zatím to nijak nekope a nepíská takže se jezdit ještě dá :D). Přemýšlel jsem textar pro, brembo max nebo ferodo premier kotouče a textar desky a na zadek by snad mohlo stačit něco obyč třeba roadhouse anebo dát komplet textary (na zadek jsem koukal za 400kč). Nevím teda, jak na tom jsou zadní brzdy a jestli je potřeba je vyměnit, mám tam plecháče a přes ně je prd vidět. Rozměry jsou 280x22 předek a 232x9 zadek. Objednávat budu asi z hanza-autodily.cz případně jestli někdo dokáže udělat lepší ceny?
×
×
  • Vytvořit nový...