Přejít na obsah

Martin Z

Uživatel
  • Počet příspěvků

    163
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martin Z

  1. Efecta od Benziny + VIF do Rapida i Fabie. Už mě to ale nebaví míchat. Až mi dojde VIF přecházím na Vervu. Moc toho nenajezdim, ale jinam než na Benzinu nejezdim. Jinak otáčky za studena max do 3000 podle mě.
  2. Nebo šroubovákem naskrz😄. Ten pásek je dobrý nápad👍. Já už si kupuju klíč na filtry roky a stejně to pořád páčím jak se dá 🤭
  3. Martin Z

    Litá kola

    Otázka pojišťovny, TK atd. je mi jasná. Na to se neptám. Jde mi spíš o to, jestli to někdo má a jezdí mu to nebo ne 🙂. O změně jízdních vlastností jsem četl. Minimální rozdíl v ET by ale podle mě neměl snad mít vliv na nějaké další díly. Minimálně bych se i tak tedy držel ET nad 40. Třeba nakonec sáhnu po originalnich ALU a otázka je zbytečná, ale i tak mě to zajimalo. Když si vzpomenu co všechno jsme nacpali na auta při tunění našich Favoritů, trojkových golfů atd. před 20 lety😅. Každopádně díky za reakce.
  4. Martin Z

    Litá kola

    Asi máš pravdu. Takže otázka je jen, jestli to bude mechanicky něčemu vadit nebo ne. Samozřejmě i při výběru neoriginálních alu bych se držel pokud možno co nejblíž předepsanému ET 46, jen mě to zajímá.
  5. Martin Z

    Litá kola

    Zdravím a prosím o radu. Vybírám alu disky na F3. Chci 17", které by dle TP měli mít ET 46. Kromě originálních disků je tím, ale značně omezen výběr. Otázka zní: kola s ET 38 by měli problém s délkou originálních šroubů nebo ne? Tuším, že ET 43 asi ještě ne, ale...zkušenost s tím nemám. Bylo by třeba dokoupit delší šrouby nebo ještě ne? Nevyčnívalo by kolo už moc ven a netrpěl tím práh od kamínků? To, že by tam mělo být to co má je mi samozřejmě jasný. Díky za zkušenosti
  6. Asi. Nicméně ten rozdíl vidím zcela jasně při zcela stejné jízdě i na těch 35km.
  7. Všiml jsem si takové věci. Mám už dva roky Rapida 1.0TSI, 81kw, r.2018, tankuju buď Vervu 100, nebo Efectu 95+Vif. Nikdy čistou 95. Rapida mám od počátku tedy jsem ho i zajížděl. Najeto má cca 20tkm. Minulý týden jsem domů pořídil ještě Fabii 3, 1.0TSI 70kw, r.2018. po operáku s naj. 20tkm. Rapida používám do práce 35km po okreskách tam a 35 zpět. Spotřebu mám po jízdě většinou okolo 5,5l. Teď už sem absolvoval tři jízdy s Fabií a hned sem si (podle maxidotu) všiml výrazně nižší spotřeby u Fabie. Natankováno má Efectu 95+VIF. S tou sem trasu absolvoval za 4.5l a nijak sem jí řekl bych nešetřil. Další cesta to samé a poslední jsem jel fakt zlehka a 3.9l....Nerell bych, že se počítač může tak moc mýlit a je mi dost divný takový rozdíl. Fabka bude o malinko lehčí ale i tak. Skoro bych řekl, že vyšší otáčky (nemám šestku) možná skutečně šetří v důsledku víc benzínu. Rapida netrápím pod 1800ot. spíše jezdím nad 2000ot. S Fabkou budu jezdit stejně. Nebo, že bych Rapida tak blbě zajel?? Olej sem měnil po 4000km pak ve 12tkm na prohlídce...no věnuji se mu a takto se mi odvděčil :-)
  8. Martin Z

    Mytí auta

    To vypadá pěkně na tak starý lak. Mě na celým mytí nejvíc nebaví sušení. Mám černý lak a jak to po mytí neutřu do sucha, vypadá to hrozně. To už je lepší nemýt to vůbec než jen šampon a nechat oschnout, když chvátám. Teď jsem koupil nějaký aktivní šampon po kterým se nemusí auto sušit a neměly by zůstávat zaschlý kapky. Kapky sice nezůstávají, ale za to hnusný ohraničený táhlý skvrny od stékající vody po oplachu s tím šamponem. Mě mytí prostě nejde ?.
  9. Tak po dlouhé době jsem koukl na dlouhodobou spotřebu. Najeto 16000 a spotřeba je 6l. hodně cest mám po městě crcačky 1-4km a občas cca 1xza 14 dní (často používám Fabii) do práce přes vesnice jedna cesta 35 km. Řekl bych, že jezdim tak normálně. Moc to neřeším. Palivo jen Verva. RL 81kw.
  10. Za mě vypadá prostě super. Scalu bych si po Rapidu nikdy nekoupil, ale na tohohle Rapida bych plynule přešel hned. Fakt škoda.
  11. Ja mam teda rapida a uz mnoho let hever pojizdak co sem kupoval kdysi na Favorita. Nikdy sem pak uz ty original nepouzival (pres Fabii, Octavku, atd) az letos jak sem daval letni kola vytahl sem ten origo z kufru, ze ho aspon prubnu a hle uz nikdy jinak. Je lehouckej, maka rychle a krasne sedne celist do vylisku na prahu. Musim taky uznat ac jsem se toho pred tim bal, ze je super.
  12. Když to čtu sem rád, že sem si rozpustil do ceny auta předplacený servis na 5 let a už mě to trápit nemusí. Né že by to teda bylo levný, ale už nad tím aspoň nemusím laborovat.
  13. Martin Z

    Autobaterie

    To musi byt pocit drzet ho uz v ruce a pak vytahnout...mystický konektor
  14. Martin Z

    Autobaterie

    Nekdo by konecne mohl udelat ostatnim sluzbu a jet na TK proste s vypojenym -konektorem. Jo a nemit tam znamyho. V pripade problemu tvrdit, ze nechape jak to mohlo vypadnout
  15. To bych ho zabil... Co s tím nevim. Radeji bych s tim na radu do nejake lakovny nebo AS
  16. To už je velká schíza dobíjet po každé jízdě (nemyslim to špatně, chápu, že ji chceš udržet na živi co nejdýl), ale na to bych se z vysoka... Být tebou, tak jí teď nechám jak je, připojim konektor a uvidíš. Třeba se fakt rozsype a vyreklamuješ ji a nebo překvapí a bude ti fungovat bez těhle obštrukcí dál.
  17. Je to dodelavka. Takove vypinace jsou napr na hlasice nezaplych pásů nebo vypínani denniho sviceni.
  18. Staci si procist forum a budes mit zkusenosti milion.
  19. Videl bych to stejne. TK spis udelat. Servis je tvoje rozhodnuti. Jestli je servis predplacenej urcite bych tam dojel. Papir mit budeš a neni tedy duvod menit olej hned znovu. Ja bych radsi koupil auto po vymene...lepe to vypada. Blby, ze na cene za auto, ktera je vetsinou zaokrouhlena na desitky si pak tu castku neprictes...
  20. Me se na otocnym vypinaci svetel pri zhorseni svetelnych podminek a sepnuti potkavacek (pri funkci AUTO) prosviti kontrolka (znak žárovky)na samotnem vypinaci.
  21. Já koupil 5w30 LL Castrol Edge Titanium FST (norma 504.00). Budu v něm chtít pak pokračovat.
  22. Sice o tom neuvazuju (uz v zakladu je to dravec), ale zajimave tema. Nekdo uz s osobni zkusenosti?? Muzete to nekdo vice rozvect? Například vice k otazce mozneho potencialu a vydrze motoru...
  23. No dyt. Kdyz zasmrdi, tak jde jen o varovani. Tak kdyz ji nekdo dava opakovanej kour v plny nalozi v podstate s umyslem ji spalit je jasny ze to neda. Zvlast, kdyz se uplne nepovedla. Na normalni bezne jezdeni bych se ze spojky ale nehroutil.
×
×
  • Vytvořit nový...