Přejít na obsah

Houdis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 337 zobrazení profilu

Oznámení Houdis

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Po výměně zmizelo to klepání ( chrastění ) z pravé strany motoru kde je umístěn řetěz a napínák. Klasické cvakání ventilů nebo takový ten hrubší chod specifický pro tento motor samozřejmě nezmizel.
  2. U mě to taky po dopnutí nechrastilo, ale pořád bylo slyšet to klapání vycházející právě od toho řetězu. Teď je to ok. Nechal jsem si ukázat starý řetěz a napínák a žádné opotřebení jsem tam moc nezaznamenal. Asi bych začal tímto, i když náklady na výměnu v origo servisu docela darda. Jenom za práci si řekli stejně jako za výměnu rozvodů. Servisák mi ukazoval, že na to mají stejně normohodin, respektive těch jejich jednotek. Řetěz a napínák jsem kupoval origo přes net.
  3. Zdravím, Myslím, že by to mohl být napínákem vačkového řetězu. Měl jsem podobný projev motoru. Při ranních startech v zimě mi to chrastilo tak 1-2 sekundy než se dopnul napínák a projev motoru byl právě takový "dízlový". Měnil jsem komplet rozvody, tak jsem nechal vyměnit i napínák a řetěz. Od té doby projev motoru ( zvukově ) rozhodně lepší. Starty uvidíme až další zimu.
  4. Zdravím, také mi občas při startu zachrastí motor. Myslel jsem, že až budu dělat rozvody, tak nechám vyměnit napínák řetězu a ve škodovce mi také řekli, že na VAGu jim to ukázalo závadu na přestavovači vačky. Jinak jede motor bez problému. Předpokládám, že po výměně toho napínáku to bude ok. Přestavovač prý stojí cca 7 tkč.
  5. Houdis

    Brzdová světla

    Manželčin Peugeot 106 také svítí až s klíčkem.
  6. Zdravím, je to blbost, ale vrtá mi to hlavou. Dnes jsem měnil žárovku brzdových světel a zjistil jsem, že mi světla svítí pouze při zapnutém klíčku. Při vypnutém klíčku nesvítí. Kolegovi v práci svítí i bez klíčku v zapalování (r.v.2005). Nedalo mi to a zavolal jsem do škoda servisu. Tam zkusili tři octavie a dvě z nich svítily bez klíčku a jedna až s klíčem. Zajímalo by mě jak to máte vy ? Mám r.v.2007. Houdis
  7. Ahoj, auto jsem pořídil před vánocemi a tak se s tím motorem teprve seznamuji. Četl jsem diskusi, kde zvyšování otáček při řazení způsoboval vadný spojkový spínač, tak jsem raději zavolal do škodovky, kde mi to vysvětlili právě dodržením normy Euro4. Zvýšení při řazení o cca 100 až 200 ot./min mi vlastně nevadí, alespoň se tak rychle nepropadnou. Jsem zvědav na spotřebu, zatím mi počítač ukazuje 7,3 což by bylo hodně dobré ( benzín 95 ). Popravdě jsem se spotřeby trošku bál, ale myslím že to bude ok.
  8. Zdravím, při přeřazení mi nepatrně stoupnou otáčky než začnou klesat. Ve škodovce mi tvrdili, že je to z důvodu plnění emisní normy Euro4. Mám motor BVY - 1/2007. Tak se chci zeptat zda vám to dělá také nebo ne.
  9. Také by mě to zajímalo, mohu se zeptat jaký budete dávat olej ?
  10. Zdravím, ten napínák je mechanický nebo hydraulický ?
  11. Houdis

    zpátečka

    Ahoj, já jsem nakonec zjistil, že mi to dělá plech ( tepelná clona výf. potrubí ) pod autem. Bylo zajímavé, že rezonoval pouze při rozjezdu na zpátečku. Zespod je upevněn na takových přivařených čepech. špatně se to popisuje a nevím jak se tomu odborně nadává. Ale pokus podíváte zespod na auto kolem výf. potrubí tak to uvidíte.
  12. Houdis

    zpátečka

    Zdravím, zjistil jsem, že při zařazení zpátečky a pouštění spojky mi začne někde v motoru chrastit. Po puštění spojky to jede přes plynový pedál normálně. Jedná se pouze o tu fázi pouštění spojky a přidávání plynu. Nevíte jaká může být příčina. Jestli spojka nebo převodovka ? Ostatní rychlosti jsou v poho. Motor 1,9 ALH. Díky za pomoc.
  13. Klapku bych ve škodovce určitě nekupoval. Jestli si dobře vzpomínám tak před pár leta, kdy sem ji měnil za ni chtěli cca 8 tis. Já ji tehdy sehnal za polovic. Byla to prvovýroba, akorát jsem na krabici neměl nápis škoda. Do servisu jsem jel akorát kvůli nastavení klapky přes VAG.
  14. Ahoj, podobné problémy mi dělala škrtící klapka. Byl rozbitý servomotorek a nenatočil správně klapku při volnoběhu. Musel jsem ji vyměnit celou.
×
×
  • Vytvořit nový...