Přejít na obsah

bouchy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 054
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem bouchy

  1. To se mi moc nelíbí. Aktivní regeneraci filtru beru jako proces, který trvá víc jak pár sekund... no ale je pravda, že implikuju z chování regen. DPF.
  2. To se na všech forech řeší asi 10 let. Ale ne, vše je podřízeno "ekologii" a posedlostí neinformovat řidiče/uživatele auta o nestandardních stavech včas. Zmizely teploměry vody, ty, co zůstaly, indikují při 110°C vody 90°C. Indikace regenerace DPF je další takový příklad. Teď jen tu na foru zjistit, jak se auto projevuje, když probíhá regenerace. U sebe to mám tak, že po vystoupení silně hučí ventilátor (až 8 minut) - známka nedoběhlé regenerace. Další jízda musí proběhnout asi 20 minut se skutečně zahřátým motorem (takže sledovat např. teplotu oleje) a ujet nějakou vzdálenost, ideálně mimo město. Nádrž nesmí být v rezervě, jinak se regenerace nespustí. V návodu k vozidlu, nebo zde, bude nějaký kompletnější seznam podmínek pro spuštění regenerace.
  3. Zkus roztok octa, není to po nějakém voskování, třeba v myčce?
  4. Je to oranžová, kterou pásek má, když bliká blinkr? Pak to není o krycím plastu, ale o svícení "špatné" ledky. https://youtu.be/A_0QhVHxqi8?t=33
  5. Už o tu asi někde bylo, jaké jsou proudy USB-C (snad i napětí jiné než 5V?), ale podle mě na jednom USB-C bude max 2,1A (nutno dohledat), čili tohle hub moc neřeší. No co, když jsem psal na infolinku, kolik zvládá USB v OIII, tak odpověď byla 500mA :D
  6. Neblokuje to USB port. U nabíjení... pravda, z vlatní zkušenosti to beru jako nouzové řešení, pokud nezapomenu, tak se nabíjí vždy zařízení, které to potřebuje nejvíc. Ony ani takové ty nabíječky 2x USB 2,1A nemusely dávat na oba porty stejně, nebo celkově míň, Poslední nabíječka do el. zásuvky uměla s orig. kabelem dát 1,55 A, nad rámec standardu USB 2. Asi bych pořídil powerbanku, tam se s QC vybrat dá.
  7. Quick Charge je proprietární standard, stejně jaké "superrychlé nabíjení" u Samsungu, USB Power Delivery a mnoho dalších. Kdo nezaplatí licenci, nemá. Zatím jsem nedržel v ruce kombinaci zařízení, která by se tvářila, že bude spolupracovat s různými značkami. Je to i o kabelu, paradoxně tenká (ale originání) tkanička Samsung mi nabíjí nejrychleji, pokud můžu věřit vloženému voltmetru. Nabíječka i mobil je samozřejmě taky Smasung. Poslední, čemu jsem by ochoten věřit, byly USB 2 nabíječky, které dávaly ten proud, co byl psaný v OUTPUT (u mne tak rok 2017). Jak přišlo USB 3 (C), 12/20V, tak je všechno jinak a je to o autonegotiation. Takže pozor, USB-C -- USB-C vám může klidně vybíjet mobil a dobíjet powerbanku, nebo notebook, pokud se to tak rozhodne. Uživatel nemá šanci to ovlivnit. Taky pozor na "čas doplna" - je to hodně zavádějící. Nabíjím z 25% a jsem na 100% rychleji, než ze 40% - jak kdy. Pravda, mám asi nastaveno nějaké to optimální nabíjení pro životnost akumulátoru, které ale nemá mít vliv na počáteční růst % kapacity v čase. Hm, co bych za to dal u 15 let starého auta. Naštěstí vyřešilo rádio s USB a SD :o Si dotáhni kabel zezadu s rychlým nabíjením do schánky a je po problému. Esteticky se to dá zařídit. Opuštění 12V zásuvky v interiéru je fail, a to jsem jezdil s auty jen s jednou zásuvkou vpředu. Ani u "lepšího" infotainmentu už není slot na SD kartu?
  8. Historie o tom, jak někdo musel 1x - 2x (za dobu záruky!) měnit akumulátor, tu jsou. Přímý vliv S/S a rekuperace.
  9. Mám noční můry, když v takovém počasí, jako je teď, nastartuju (startér se celkem snaží) a pak mi to na první křižovatce klidně chcípne. Pozn. S/S trvale deaktivovaný, rekuperace potlačená, je zima, takže věřím tomu, že se baterka dobíjí do plna. Ale stejně je to šílenost. Auto dost kašle nejen na komfort, ale (v jiných případech) i na svou akceschopnost. Netvdím, že by se to při -3°C stalo taky, ale jednou se to jindy stalo. Už nevím, jesti mělo vliv být v modu ECO.
  10. Existuje někde odkaz na Columbus "zimní" update map? Z toho odkazu z VW se mi instalace nezahájila, ale možná jsem to špatně nakopíroval.
  11. Proto píšu - nejprve udělat geometrii na rovnoměrně ojeté sadě a pak zkoumat dál.
  12. Trpí nejvíc horkem, pak prachem, nebo ledem na skle.
  13. Na takto sjetých gumách už geometrii neuděláš. Doporučuji koupit čerstvé (třeba zimní...), nebo požádat, aby geometrii udělali na něčem, co skladují jinému zákazníkovi. Podesáté tu můžu psát příběh, jak nic nepomohlo, prostě špatně vyrobená guma, vnitřek měkčí. Nevím jak. Po vyhození a nasazení jiné šarže vše OK. FII, 2. sada Bridgestone Turanza. Foukám spíš lehce víc a zatáčky jezdím normálně.
  14. Tyjo, nechceš taky poslat jednu sadu? :D Btw Aerotwiny měním málokdy dřív jak za 3 roky a to spíš preventivně. Bílé čáry od soli nebo špíny by byly nepřijatelné. Zadní každou druhou výměnu, ten stěrač jede 10% toho, co přední.
  15. "Lepení" jsem nepozoroval. Spojka se vrací vždy stejně.
  16. Originály byly Valea. S Bosch Aerotwin dost nesrovnatelné. Není to až tak o gumě, ale hlavně o těch všech úhlech, co se u stírání uplatňují (zejm. úhel břitu), co servisy tak popírají. Když je špatně nastavený, tak se břit třeba nepřeklopí při cestě dolů. Zrovna dneska ráno levý střerač skákal (měl na sobě trošku ledu a je 0,5°C), jen při cestě dolů. Jinak skoro vždy ticho. Ani zapnuté topení + výhřev skla to moc nezlepšil, na těch 5 km. A když už jsme u Toyoty, tak na Yarisu tragédie, napravo nesetřená "díra" uprostřed dráhy. Už jsem chtěl měnit sklo. Naštěstí Bosch Twin a stíralo to super. "Super" na možnosti strašně dlouhého pravého (spoluj.) ramínka, slabé pružiny a krátkého břitu stěrače, bez nějakého aeropřítlaku. Když je to hodně hlučné, nezbude než "přimazat" ostřikovačem.
  17. Šptně jsem se vyjádřil.... při rozjezdu, když přeřadím, z 1 na 2, tak puštění spojky je občas se škubem. Jakoby to u auta, které mělo 85k (a jednohmotu..) až tak nevadilo, tak tady, kdy bych čekal jiný přístup kvůli dvouhmotě, to asi vadí. Snad to není porucha, ale myslím, že to psalo víc lidí. "Vlastnost" VAG.
  18. Jako když už jsme skončili u spojky, tak u RS245 mi dost sere, že nějak neumím plynule rozjezd přes dvojku. Buď moc rychle pouštím spojku a při tom přidávám plyn, nebo jsem zvyklý z míň výkonných aut, ale škube to. Přes servis to asi řešit nebudu, leda přes garážníka, kterej je schopen říct, jestli to je špatně, nebo ne. Hlavně prvních pár km (no, ono se pak vyjede za město, takže už se 1-2-3 moc neřadí..). Na spojku při 4k+ RPM se podívám a asi natočím :)
  19. Video je zde: https://webshare.cz/#/file/ZkwDpUuaWx/20221130-145002-mp4 Potvrzuji, že (a to při jakýchkoli otáčkách) se otáčky po puštění plynu chvilku drží. Video není optimální, někdy je tam takové "zakymácení" ručičky o milimetr doprava, pak nějaké 1-2s drží a pak lineárně klesá. Dřív jsem si toho nevšiml. Je to tedy to MSR, je to vítaná funkce. Starší auta mohou trhnout, pokud se necitlivě pustí plyn, hlavně je to (asi z důvodu výkonu motoru, který nebývá velký) na nižší rychlostní stupně, typicky 1-3. Tady trhání není. Někdy jsem musel řadit atd, takže tak. Ještě jsem se snažil natočit pohled na budík turba, jestli za to nemůže ono (natlakováním) - zdá se, že ne. Jakmile pustím plyn, indikovaný tlak turba klesá (neřekl bych tedy, že se u těch otáček jedná o efekt "dotočení" turba). Jakmile povolím plyn a rychle sešlápnu spojku, otáčky ihned klesají. Celé je to o něčem jiném, než jsem si myslel, ale rozhodně bych neřekl, že otáčky se po puštění plynu zvyšují, nebo že by vylítly při stisknutí spojky (po povolení plynu). Závěr: Chtěné chování, to, co je na videu, asi není na reklamaci.
  20. Aha, tak to nepozoruji, ale asi šlapu na spojku trochu později po povolení plynu. A i když pouštím jen plyn, tak taky ne. Mám stejnou motorizaci jako Ty, RS245, manuál. Edit - dneska můžu vyzkoušet :D Ale video asi točit nebudu, nechci se rozbít :) Jinak auto mám v defaultním nastavení, t.j. Normal.
  21. Ano, za jistých okolností si auto samo přidává plyn (vždy při stisknuté spojce), např. před zařazení 1.RS. Ochrana spojky.
  22. Akorát ta voda pak není uvařená a v hodně vysokých nadm. výškách pak piješ trochu víc vlažnou vodu. Dá se pořešit. A jednu přepálenou pružinku mám za sebou. Nic nehořelo.
  23. No, pak asi zásuvka TZ u Fabie porušuje normu ISO na 13p zásuvku, kterou tam cituji. Zásuvka 12V nemá co hořet, od toho je v zástrčce 5-8A tavná pojistka. Raději bych se na konvici vykašlal, svého času Škodovka nabízela espresso na 1 hrnek do záísuvky 12V, to by mělo být bezpečné.
  24. Tohle bych nedělal, ne bez dodání tavné pojistky do obvodu. Případný zkrat znamená požár. Btw, v jiném tématu jsem se ptal na příkon dodaný 2 piny v 13polové zásuvce tažného zařízení. Ten pin, co dodává proud při běžícím motoru, byl asi na 240W, už nevím. Ten druhý, co jde z akumulátoru, měl myslím míň. Originální el. zásuvka tažného zařízení je na to dimenzovaná (průřez vodiče, zvláštní konstrukce vodiče "bez spojů"). Ale uznávám, tahat kabel ze zásuvky do kufru je kočkopes. Líbí se mi, že vypnutý motor = odpojení spotřebiče, takže nehrozí vybití akumulátoru jako v případě vždy připojené zásuvky 12V (zapalovače).
  25. bouchy

    zahrievanie motora

    Při hovadinách, které VAG dokáže vyplodit, bych se okamžitému chcípnutí motoru, jakmile to trochu půjde, např. s 10% kapacity baterky, vůbec nedivil - vůbec nehledě na nedohřátí motoru, potřebu topit atd. V popisovaném případě jedině nějak "vynutit" běh motoru, když ne jinak, výhřev sedaček by měl fungovat, případně nějakým režimem "sport". Určitě motor netrápit "bat" nebo "eco" režimem, zahřátý motor se bude hodit i při první akceleraci za vsí, když nebude startovat ze zatuhlého stavu.
×
×
  • Vytvořit nový...