Přejít na obsah

Midaaa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Midaaa

  1. Sobotni vylet a pro zajimavost, kdyz jedu na spotrebu Jeste dodam: 7 DSG, rezim normal, palivo Verva 100
  2. Jsem připraven na výměnu oleje, kterou se chystám udělat o víkendu :-) Koupil jsem 5L oleje Castrol LL 5W-30, doufám že mně to na výměnu bude stačit. V manuálu se píše obsah olejové náplně 5,2l. Těch 0,2 bych doplnil později. Nemáte s tím někdo zkušenost? Stačilo vám na výměnu oleje 5l balení? Předpokládám že těch udávaných 5,2l oleje je aby hladina oleje na kontrolní rysce byla uprostřed. Takhle ju budu mít snad lehce pod...
  3. Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaký názor máte na výměnu hrdla pro odtok oleje?? Tato výměna podle DP se provádí současně s výměnou olejového filtru. Ale teď nevím,jaké hrdlo objednat. Objednávám díly ze stránek skoda-dily.cz a hrdlo podle motorizace tam mají toto: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06l115678c-hrdlo-skoda-32151.html Nevím jestli toto hrdlo prošlo modernizací jak níže píše Malawi, protože hrdlo mají s označením 06L115678C tak i s označením 06L115678Q. A nové těleso na filtr jsem na stránkách skoda-díly nenašel vůbec, tak nevím jestli je nutné když si koupím nové hrdlo měnit i těleso filtru. Děkuji za rady. Na fóru v kategorii motor 2.0 tsi píše uživatel Malawi toto: V 15. 11. 2018 na 20:00, Malawi napsal: Tak mám za sebou výměnu oleje a to dle postupu v DP, tedy s výměnou vložky filtru a hrdla (06L115678Q, cena 250 Kč). S výměnou hrdla je spojena i výměna tělesa filtru s označením 06L115401J (dodáváno společně s filtrační vložkou za 760 Kč, těleso filtru se mění z důvodu změny uchycení nového typu hrdla). Důvod přechodu z původní varianty hrdla 06L115678C na hrdlo nové s označením 06L115678Q mi nebyl vysvětlen...Každopádně mezi nimi je značný rozdíl, viz. foto. P.S. Když jsem v autorizáku objednával hrdlo a následně i těleso filtru, koukali na mě jak na exota...ještě se s tím nesetkali a dle sdělení to u nich technici nemění:-) Takže asi tak...
  4. Ahoj, přidávám se s dlouhodobou spotřebou, jezdim většinou krátké trasy do 30km po okreskách...
  5. Ahoj, na displeji Columbuse mám divné „pixely“. Nevím co to přesně je, jakoby defekty v displeji. Velikostně mně to připomíná granulky cukru, které svítí převážně bíle. Je to vidět jen když je zapnuté podsvícení displeje, tzn.jen když je zapnutý Columbus, ale je to vidět stále. Setkal jste se s tím už někdo?? Auto je z roku 2013, kupoval jsem ho minulý rok po prvním majiteli a mám takový pocit že to bylo jen v pravém horním rohu. Včera jsem si všimnul že je to i v levém spodním, jen nevím jestli to tam bylo už i předtím a já si toho dříve nevšimnul a nebo se to zhoršuje… V technických servisních konferencích které jsou dostupné na netu jsem o tomto nic nenašel. Díky za rady.
  6. Ahoj, informace jak to celé dopadlo… Pro připomenutí, auto jsem koupil v dubnu 2018. Předchozí majitel v zimě 2017 prah pod zadními pravými dveřmi nechal opravovat protože se na laku objevila bubliny. S opravou byl v servise, kam ho poslali ze škoda servisu, protože samotný servis neměl lakovnu. Že to po několika měsících takto popraskalo si nedovede vysvětlit, ale pří stříkali jen spodní prah a měl tam auto jeden den. To mi přijde divné, že by to stihli za jeden den… Jak to vypadalo je na obrázku č.P1000565 , je na něm vidět i popraskaný lak zepředu na spodním prahu. V červenci 2018 jsem byl s autem v skoda servise, abych se jich zeptal na názor. V servise mně změřily tloušťku laku s výsledkem, že auto bylo celé přestříkané. Kontaktoval jsem předchozího majitele (první majitel) a ten se dušoval, že auto nikdy nebylo havarované a on ho přestříkávat nenechával. Na autě byla provedena akorát ta oprava, kterou jsem psal výše. Měření laku je na dalších 7mi obrázcích. Myslíte si že s takovou tloušťou laku mohlo auto vyjet z výrobní linky? Nakonec jsem v říjnu 2018 nechal popraskaný lak ve škoda servise opravit na svoje náklady. Pod bublinama se ukrývala rez a lem na kterém je nasazená guma která doléhá na zadní pravé dveře vypadal takto. Ani v servise nechápali že je to tak shnilé, ale říkali že ten prah nevypadá na to že by byl promáčklý a nebo bouraný. Na posledních 4 obrázcích je vyfoceno jak to vypadalo v servise po oddělání gumy. Nevím proč to tak začalo rezavět, ale zrovna jsem si nechal vystříkat dutiny aby byl plech nakonzervovaný i z druhé strany. Opravily to pěkně, prah stříkly od předního kola až po zadní kolo pod tu průhlednou nálepku, není poznat nikde přechod. Celá oprava vyšla na 8500 Kč, což se mi v autorizovaném servise nezdá tak drahé. Auto jsem měl na opravě 14 dní, ale od začátku jsem jim říkal, že na to nespěchám, ať nechají lepidlo (kyt) pěkně vytvrdnout a po nastříkání aby to nechali odvětrat.
  7. Ahoj všem, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak svůj příspěvěk přidám sem,také se jedná o lak... Před měsícem jsem koupil stříbrnou Octavii 3 liftback, rok 2013, jedna z prvních co sjela z pásu :-) Při umývání jsem si všiml bublin kolem rámu zadních pravých dveří, ve spodní části u gumy. Pak je i bublina o kus dál na rámu. Zatím se mi nechce do toho rýpat, ale neumím si představit že by auto takto po 5ti letech kvetlo Co si myslíte že to je??
×
×
  • Vytvořit nový...