Přejít na obsah

Jelínek Jiří

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jelínek Jiří

  1. Nazdárek chlapi. Mám v práci služební vozidlo OII S motorem 1.8 TSI je to funglofka a má najeto 1800 Km. Za ujetí této vzdálenosti se z chladícího systému ztratilo 3/4 litru vody. U nového vozu se to přinejmenším podivné. Stejnou zkušenost mám i s motorizací 1.6, kde jsem po ujetí 2500 Km. doléval 1 l. Je to normální? Soukromě mám 1.9 TDI 81KW a vodu nedoleju jak je rok dlouhý. V čem by mohl být problém, je to v záruce, ale zajímalo by mě to. Má někdo podobnou zkušenost?
  2. Potřeboval bych poradit, či nasměrovat. Dosluhuje mi tlumič umístěný na kladce u řemenu na motoru AHF 1,9 TDI. Vytekla z něho náplň. Vyndal jsem ho, ale je to celé zalisované, rozebrat se nedá. V servisu mi řekli, že se samotný tlumič neprodává a musí se koupit i s kladkou za cca 3000,-Kč. Je to pravda, nebo někdo ví kde sehnat jenom tlumič a případně za kolik? Díky za pomoc.
  3. Tak co se týká renomovaných prodejců, tak tam je to jedno, protože když jsem dělal nějaký čas na skladu Čepra tak tam jezdily cisterny jak na běžícím pásu a pokaždý od jiný čerpačky a všichni brali palivo z jedný roury. Takže žádný rozdíl. Tyto čerpačky si aditivaci na vyšší cetanová, nebo oktanová čísla provádí sami, ale základ je stejný. Ale těm pokoutným soukromníčkům se raději vyhybám. Jejich zisky za můj motor- ani náhodou. To si raději 2 Kč,- na litr připlatím. Ale každý svého štěstí strůjce, jednou natankuješ a pak
  4. Navštívil jsem kovošrot a prodejnu s autodíly, kde jsem koupil kousek trubky a za pár peněz jsem si pořídil dvouplášťovou koncovku výfuku na Octavii, za kterou chtějí ve Škodovce cca 2500,-Kč. Mě vyšla na cca 400,-Kč + nějaká ta hodinka práce. Nechtěl jsem řezat do nárazníku, protože to by manželka nepřežila , tak jsem koncovku vyvedl pod nárazník. Jak se to komu líbí nechám na Vašem posouzení. Motor 1,9 TDI koncovka_v_fuku.bmp
  5. Nazdárek. měl jsem stejný problém a byly to silentbloky stabilizační tyče přední nápravy . Vůle v kole žádná, pouze při přejetí hrbolu to bouchlo. stačí malá vůle a projeví se to nepříjemným zvukem. Oprava za pár korun. CCa 80 Kč za jeden.
  6. Tak to je pro mě nová informace, ještě jsem se stím nesetkal, ani o tom neslyšel. Proti fóliím, které splňují normy nic nemám, ale takový přez kerý neni vidět ty mi vadí a úplně nejhorší jsou ty zrcadlový.
  7. Pánové zákon hovoří jasně ikdyž s aplikací je to horší. Zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70%, § 36 odst. 2 písm. zákona č. 341/2002 Sb. Závady na vozidle, které ohrožují bezpečnost. Byl bych zvědav jak ti někdo na silnici prokáže že tvoje fólie toto nesplňuje. Muselo by se to změřit kalibrovaným optickým přístrojem, který policie nevlastní a nevlastní ho ani správní orgán, na který by putovalo případné oznámení přestupku v případě, že by jste nesouhlasili na místě s přestupkem, což je Vaše právo. Kdo stanoví co je pojem zjevně nižší???? co je to za pojem??? Žádnej policajt to na místě od oka neposoudí a neposoudí to ani STK protože nemá čím.
  8. Ahoj. Já osobně mám dobrý zkušenosti v přípravkem AUTO SEAL. Je to jako plastisol. nechá se sehnat v prodejně s barvama a je to takový pružný tmel. Naneseš ho na ozákladovaný plech rukou, stěrkou. Je dost tuhý. Po zaschnutí zůstává trvale pružný a má vinikající přilnavost. Udělal jsem s ním před 5 lety vnitřní strany blatníků na Š favorit a dodnes drží jako čert. Na Octavii jsem sním opravil přesně to poškození jako ty a posléze nechal přestříkat . Drží tmel i barva a to i přesto že tam dávám hever.
  9. Tak že by nikdo nebyl ochoten udělat náčrtek???
  10. Scháním někoho, kdo má v O1 odkládačku RS na levou nohu, viz foto, a byl by ochoten ji nakreslit s rozměry, aby se dala vyrobit z nerezu . Pokud se najde někdo takový tak budu vděčný.
  11. 2 Blnďák xxx. ta tvoje nová Lada se nápadně podobá nové Seat Ibiza. Není to náhodou ona???
  12. Dle mě by hasičák v autě být měl. Rozhodně by měl být práškový. kdo má v autě Pyrocool tak bude mít v zimě potíže, protože nosičem této hasební látky jevoda, která v zimě zamrzne. Ani hasiči tuto látku v zimě do cisterem nepoužívají. Jám mám hasičák v kufru .
×
×
  • Vytvořit nový...