Přejít na obsah

Frozzy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    60
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Frozzy

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

-3

Popularita

  1. To samozřejmě chápu, myslel jsem to víceméně obecně. Měl jsem před nějakou dobou Opla, dva svody, pro každou řadu válců jeden, čtyři katalyzátory po cestě ale vzadu se to spojilo do jednoho tlumiče, který byl uvnitř rozdělený přepážkou ale byl jeden, jen z něj koukaly dvě koncovky. A na design se nehledělo, dělaly to skoro všechny automobilky u obyčejných aut. A dneska jedeš v zimě za čtyřválcovým Superbem, který v tu chvíli možná vrčí jen na dva válce, má dvě koncovky ale kondenzát jde jen z jedné, druhá je mrtvá. A říkáš si, co to je? :-) Neber to prosím jako hejt, já donedávna nechápal, proč mají auta čtyři koncovky. :-)
  2. Na SD kartu by se snad mohl dát použít ten USB slot, ne? Já to mám připojené přes microSD redukci, co byla přiložena k té kartě. Ale na Supu III, kde je možnost připojit až 4 SD karty současně - dvě napřímo a dvě přes tu redukci.
  3. 6k za nabíjení? Kolik stojí Apple fast charge podložka - 5 stovek?
  4. Paket pro špatné cesty = zvýšený podvozek, aby se zachovala světlost, kterou ten kryt normálně snižuje.
  5. Stejně zvláštní, jak se doba mění. Dvojitý výfuk u auta, které je čtyřválec a má jen jednu svodovou rouru je takové zvláštní řešení. Není to tak dávno, co měly šestiválce se dvěma svody jeden jediný dvojitý zadní tlumič a nic se nedělo, tady to jen zvedá cenu. Snad úspora místa u těch dvou ale zase je to dražší.
  6. Blikání je přes interní SIM kartu, to s internetem v autě nemá nic společného - ten potřebuješ na svém zařízení pro připojení k portálu. A zkusil jsem to - vypadá to, že jim to teď nefunguje - předtím jsem tam něco úspěšně poslal.
  7. Je to asi různé, já měl auto vyrobené do měsíce.
  8. U elektrického sedadla s pamětí tedy sklopná páka moc smyslu nedává. Jen další potenciální mechanický problém.
  9. Frozzy

    Zimní pneumatiky

    Conti mají jednu poměrně slušnou výhodu - Made in Czech Republic. :-) A taky patří k těm, co mají vyšší vzorek - to taky všichni nemají.
  10. Ale to i chápu, ovšem ten konektor, co mě prasknul, může být uchycený z druhé strany - je tam takový plechový pásek s otvorem pro šroub, může to být schované a stejné platí pro kabeláž zásuvky - ta je vedena tím nejhorším možným způsobem - je přímo na ráně a místa je tam spousta. A pokud tam nemůže být plech výztuhy, ať je přes to pás polyuretanu, jako to má přední nárazník. Kdyby sis to montoval sám, tak to takhle nikdy neuděláš.
  11. Tam je hlavní problém to řešení. Konektor mezi hlavní kabeláží praskl, bohužel ta část, co vede k tomu kloubu, ta část té hlavní kabeláže by snad mohla být OK, ale ten kabel k zásuvce je taky naseklý - co udělají, preventivně to vymění? Je to obalené plastem, bez rozříznutí se to asi nezjistí, vymění to preventivně? A pokud ano, to je docela slušný zásah. Čili shrnuto, celé tažné zařízení není řešené dobře a každému kdo o něm uvažuje bych poradil, aby to zvážil. Na karavan je to jasné ale na nosič kol - což je můj případ, bych to už nechtěl. Nechtělo se mě vozit kola na střeše, tažné mě přišlo pohodlnější. Teď už se na to dívám jinak - dát tam kola za nějakých 150k+ je taky risk. Ano, pojišťovna to třeba zaplatí ale víme, jak jsou ochotni plnit. Takže shrnuto - s volbou tažného jsem přišel o žaluzie a vzpěru nárazníku, zaplatil jsem nějakých 13k, protože mám model 2020 a tehdy to stálo o dost míň než dneska + nějaká sleva. Až to opraví, tak nejspíš vymění nárazník, ty chromové rámečky na spoileru, které jsou lehce prohnuté (Sportline) a je to trochu vidět, možná vymění tu kabeláž a možná celé tažné. Nebo ten konektor něčím nahradí - jsou to tři dráty v gumovém vlhkotěsném pouzdře. Možná to celé spasují a uvedou to do absolutně původního stavu ale možná také ne. Když to tažné nechám vyhodit, tak k tomu celému potřebuji tu vzpěru a ty žaluzie - nějakých 7k navíc z mé kapsy? Silnější akumulátor myslím nemám, asi ani alternátor, což je nejspíš už dané start / stopem a není to jako dřív, kdy se to s tažným měnilo za silnější - asi i chladič je stejný, o vyšší spotřebu tedy nejspíš nejde. Ale nebyla to dobrá volba. Přikládám obrázek, jak to vypadá - je to vzhůru nohama, oni to tak fotí, zasunutá koule je samozřejmě směrem dolů - při vysunutí se teprve protočí o 180 stupňů a směřuje nahoru. Ta vzpěra kloubu nasekla kabeláž zásuvky, vzpěra toho kruhového mechanismu táhla pak nasekla nárazník zevnitř a konektor zajištění praskl, protože to celé propružilo na to tažné. Zvenčí v podstatě není vidět nic, jen zblízka - oděrky, rýha od té vzpěry a lehce deformované ty chromové rámečky - tak cca o 1 mm ale když se na to zaměřím, tak to prostě vidím. Napíšu, jak jsem v servisu dopadl. Neplatit to pojišťovna tak kablík kontroly zajištění prostě překlenu a hotovo, oděrky nárazníku bych neřešil, v Praze se s tím prostě počítat musí. Ale nasral jsem se - kdyby to tažné tvarově kopírovalo tu originální vzpěru a kabeláž vedla vnitřkem, je to víceméně OK. Stačilo by na to přibodovat tu plechovou část originální vzpěry a nebo tam dát pás polyuretanové vložky, jako je třeba v předním nárazníku, ta by to asi taky utlumila. .
  12. A kde jste přišli na to, že to nemám sepsané? To, že škodu bude platit pojišťovna, znamená že jedno, jak je to idiotsky vyřešené? Trochu divná logika. A kdyby mě třeba někdo ťuknul na parkovišti, na ulici, tak by policie udělala co?
  13. Tak už jsem přišel na ten problém a je to na facku. Vzadu je normálně pod nárazníkem taková profilovaná ocelová podélná vzpěra, která ho tvarově kopíruje. A když na to jde lehké bouchnutí, tak to chytí a maximálně je na nárazníku šmouha. Ale když je tam to tažné, tak oni vzpěru vyhodí, respektive ji tam ve fabrice nedají a je tam jen ta podélná tyč tažného, která má na sobě ostré vzpěry a také kabeláž, která místo toho aby byla schovaná, tak je naopak vedena stranou k tomu nárazníku, je tam i přišroubován konektor, který spojuje kabeláž tažného s kablíkem toho čidla zajištění, které je součástí mechanismu výklopného kloubu. To musel vymyslet nějaký idiot . Takže jsem si volbou tažného způsobil slušný problém, kdy lehké ducnutí zdevastuje kabeláž, nárazník se celý prohne dovnitř, prosekne se o to tažné, promáčknou se ty stříbrné rámečky, potrhají spodní plasty. Ta kabeláž je součástí toho kloubu, jako náhradní díl jsem to nenašel. Když jsem to počítal, tak normálně by to asi stačilo rozleštit, maximálně spodek toho dolního prolisu nárazníku přestříknout bez demontáže. Teď jsem si to spočítal a těch 3000E, jak někdo psal, nemusí být nakonec daleko od reálu. Jsem idiot, že jsem takovou kravinu jako je tohle tažné vůbec chtěl. Simply clever.
  14. Já to samozřejmě v budoucnu pořeším, jen na to teď nemám čas, nechám to na servisní prohlídku, chci se jen zbavit té hlášky a blikající diody. Te6 jsem si dohledal nějaký instalační obrázek a vidím, že tam je nějaká škatulka co má číslo 945-055,5 - to je co, ten snímač? Domontovával si to někdo? Nemůže to být ten problém?
  15. Chlapi, zezadu do mě lehce ťukla ženská ale nárazník je jen trochu šmournutý - začala ale svítit kontrolka zajištění tažného, je to jen na nějaký reset nebo se tam mohlo něco přecvaknout? Tažné bylo v té době schované. Je velká fuška sundat nárazník a podívat se?
×
×
  • Vytvořit nový...