Přejít na obsah

Nemfis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    83
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Nemfis

  1. Tak až včera jsem se konečně dostal k výměně zámku, v rámci stěhování jsem si ho někam založil a až tento týden znovu vyplul na povrch. Zpracování mechanicky trochu fórovější než originál, ale to jsem čekal, elektrickou čast hodnotit nemůžu, nerozebíral jsem. Při porovnání obou kusu jsem zjistil, že výchozí pozice osy zámku je cca o 3 mm výš než originál, takže rozteč od spodní hrany, za kterou se uchytává plastová krytka, bude taky větší a tím pádem nešla krytka nasadit. Na vlastní pozici zámku to nemělo vliv, protože díry pro uchycení ke karoserii mají dostatečně velkou vůli a manévrovací prostor na seštělování. Abych mohl nasadit originál krytku, tak jsem potřebné 3mm ubrousil na spodních packách zámku a pak to sedlo pěkně, seřídil pozici zámku, aby mělo víko správnej přítlak a vymazal chyby. V rámci zkoušky otevřeno a zavřeno tak 15x a zatím ok. Přikládám profesionální znázornění.
  2. Ahoj, mám ten stejný problém, dveře se sice přitáhnou, ale motor neprestane přitahovat a začne to procvakávat. Objednal jsem náhradu z Ali cca za 1300, tak uvidím, jak to dorazí
  3. Ahoj, 1 je levá, po výměně je potřeba provést základní nastavení v diagnostice. Než to budeš měnit, podívej se nejdříve, jestli nemáš jen ukroucené drátky v průchodce, je to docela častá závada.
  4. ahoj, začal bych tím, že to zkus zachytit na video Když jsem dával auto do servisu ja, tak se jim to samozřejmě za týden, co to tam stalo, neprojevilo a až na základě videa skodovka přistoupila k řešení. Obnáší to to, že jsem měsíc jak vocas pokaždé nahrával startování, jestli se to neprojeví, když jde o sporadickou závadu.
  5. co mě docela zarazilo je, že chybu v rozdílu brzdné síly považují až od 30% a výš... s tím bych kór na přední nápravě jezdit nechtěl. jestli je 9% ok nechám na zkušenějších.
  6. Měl jsem teď podobný problém, nakonec jsem měl ulomený čurapajzlík na přichycení hadičky k ostřiku světel a vytejkalo mi to pres to. Hadičky maji pojistný kroužek a sami od sebe jen tak nespadnou. horší mi to přijde s čerpadlama, kdy jsou do nadržky jen nasunuté a drží jen díky prolisům v nádržce. Nechtěl se mi sundávat prední nárazník a tak jsem šel také cestou přes kolo a podběh.
  7. Nemfis

    Autobaterie

    měnil jsem baterku taky po 3,5 letech. to že jsi před tím jel štreku vůbec neznamená, že jsi dojel s nabitou baterkou díky "inteligentnímu" dobíjení. Po výměně baterky jsem odpojil konektor na - pólu a mám klid.
  8. Podle zvuku nepoznám, ale podíval bych se na korekce a jestli už jsou špatné.... Taky jsem kupoval cca za 5500 kus. Vždy 2 vstřiky jsou chyceni jedním držákem a šroubem. Aby jsi vstřik vyndal, je potřeba vytáhnout trochu i vstřik sousední. Při výměně je dobré ještě začistit sedla, aby si nový dobře sednul.
  9. dělal jsem na 170k km na moji žádost a dle technika a stavu oleje dobře, že se to udělalo. neměl jsem s tím žádné problémy, dělal jsem to preventivně. Dle ŠA je náplň doživotní, ale co to je? P.S: pozor na olej, nedělá se druhovýroba - nevím i ní, takže drahý originál.
  10. Ahoj, je to na hlavu to takto řešit, ale měl jsem také problémy se startovaním ( jina chyba ) a jen díky tomu, že jsem si to natočil a doložil několik případů, tak se s tím servis vůbec zabýval, protože pokyn od SA byl, že pokud auto nevyhodí chybu, tak neexistuje. Takže jen trvat na svým, pokud se to v servise už projevilo, tak jen dobře pro tebe. GL
  11. Mám něco takového, nechal jsem si tam namíchat barvu, stalo to cca 250 Je tam jak hrot, tak štěteček.
  12. Nemfis

    Zimní pneumatiky

    Mám to taky tak, kupoval jsem pneu s rychlostním limitem do 210 a jen nastavil varovaní na maxidotu a na léto ani nevypnul. Pokud neumí palubák varování, tak se lepí samolepka s limitem nekam na viditelné místo u řidiče. citace: Vyhláška dokonce umožňuje řidiči obout zimní pneumatiky s nižším rychlostním indexem, než je samotná nejvyšší konstrukční rychlost. Doporučuje se snížení o jeden rychlostní stupeň. Jde však o doporučení a tedy v tomto případě může auto dostat například i zimní pneumatiky s rychlostním indexem spadajícím pod označení S (180 km/h). V interiéru však musí být v zorném poli řidiče umístěna nálepka připomínající maximální rychlost pneumatik, případně v novějších autech musí být aktivována funkce upozornění na překročení rychlosti zimních pneumatik.
  13. Nemfis

    Key upgrade

    Tak nové klíčky dorazily už po 2 týdnech. Mám vyměněno, tak dávám nějaké info: Návod od číňana: https://www.youtube.com/watch?v=_Fdh5nIjXns Návod na rozdělání původního klíčku lepší zde: https://www.youtube.com/watch?v=tzy_2DF5o7Y vnitřní část originálního klíčku je lepená, tak to chce trochu síly a je dobré začínat od kloubu vystřelováku, tak jako na druhém videu. originální klíček není potřeba rozdělávat celý, při dostatečné mezeře, se dá plošňák vysunout jednou stranou. trochu trápení bylo s vysunutím nevyfrézované planžety z plastového úchytu, kde ani nebyl červíček na zajištění, ale planžeta držela jak klíště. planžetu jsem nejdřív kladívkem odrazil, aby spoj trochu povolil a pak rukavicema a kleštěma mírným vykláním vysunul. originální planžeta sedla pěkně a i drží dostatečně bez červíčka. Konstrukce klíčku je jen skládaná a ma trochu větší vůle než originál, takže určitě nebude tak prachuodolná a plastový držák planžety mírně přesahuje konstrukci klíčku oproti superbackému originálu. I tak ale to bude lepší, jak původní klíček, který se mi často otevíral v kapse. S kessy jsem klíček za 5 let ještě nepoužil.
  14. Kameru jsem vybíral hodně dlouho a po shléhnutí videí na YT a recenzích jsem byl rozhodnutý pro Viofo a119v3 a nakonec jsem k narozeninám dostal a139 a velká spokojenost. Jen ta montáž zadní kamery a tahání drátu bylo za trest.
  15. Nemfis

    Key upgrade

    Paráda pánové, děkuju za odkaz, konečně se mi nebude otevírat vystřelovák v kapse.
  16. ahoj, zatím ne, ale je dost možné, že to taky budu muset řešit. mám ukroucené drátky tak nakrátko, že už se na ně dá jen stěží něco naletovat a musím to čas od času opravit. Snažil jsem se najit nějaký návod, jak to rozdělat, ale nepodařilo se. Kdyby jsi pochodil, dej vědět, určitě to bude zajímat více lidí, protože ty vzpěry jsou pěkně drahý.
  17. @spartakcz: nakonec jsem to o víkendu nevzdržel a rozdělal jsem to, i proto, že jsem tahal kabel na zadní kameru, tak se to hodilo na horní části B sloupku je potřeba odloupnout zaslepku, kdo ma airbag, je tam napis. vyšroubovat torx spodni díl B sloupku je jen na cvočky, takže horní část spodního dílu vycvaknout, pak už jen oddělat vrchní díl od spodního a vysunout z horního uložení. celý posuvný mechnizmuz je ze 3 částí, jdou rozdělat a jsou z tenkého plastu který rezonuje cele jsem to podlepil kobercovkou a dal ji i mezi jednotlivé části, které se vůči sobe posouvají pak už jen vše složit zpět a je klid
  18. Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem mezi nastavení pásu a krycí plast dal kus gumy a utichlo to, ale toto nebude dlouhodobé řešení, začíná se to pomalu vracet zpět.
  19. jj, stejnej problém tuto zimu, přirostlo to tak, že jsem to nemohl povolit a pomohly až kleště a ventilek na vyhazov, takže jsem dal novej a namazal
  20. na O3 jsem to měl cca 20 min na jedno... je to jednoduché a návody na demontáž jsou na YT ma video Kolpak https://www.youtube.com/watch?v=QmaF0Up3yHM
  21. mám stejný problém, ale bohužel u řidičovy strany, takže to mám hned za uchem. V mém případě to děla nastavení bezpečnostních pásu. Budu to muset rozdělat a podívat se, jestli to jde nějak ztišit, jak je to blízko ucha, tak je to otravné.
  22. Ahoj, pokud je to originál škoda / koncern, tak jsem resil podobný problém. Přijel do servisu, meli tam celou sadu, vyzkouseli co pasuje, zjistili číslo a objednali nový bezpečák za cca 200 i s náhradním šroubem.
  23. Nemfis

    Stěrače

    tak i u mě potvrzeno, při včerejším přejezdu několikrát vyzkoušeno, jak pod 5° kdy to nefungovalo, tak nad 5°, kdy to funguje jak má.
  24. Nemfis

    Stěrače

    Tak jsem zvědavej, jak se to bude dneska při vyšší teplotě chovat, jestě jsem neměl možnost vyzkoušet. pokud je to jak píšete, tak dobrá zpráva Díky za info
  25. Nemfis

    Stěrače

    Stalo se mi teď ůplně to samé, vše mi fungovalo a najednou nic Koukal jsem se pres CarScanner a mělo by to být zapnuté, ale nefunguje
×
×
  • Vytvořit nový...