Přejít na obsah

Martin Gladstone Šafrata

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Martin Gladstone Šafrata

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Já mám tuto: https://www.aliexpress.com/item/1005002345284449.html?spm=2114.12010615.8148356.2.6d3021450VMDm8 A je to opravdu Hex-V2, ne žádný převlečený Hex-CAN, mám to otestováno na své Scale, aktivoval jsem si s tím Light Assist a dalších pár věcí.
  2. Bohužel to nejde. Také mi to vadí, dostal jsem Scalu jako služebák, předtím jsem měl trojkovou Fabii, kde to šlo hezky zaaretovat a je to docela nezvyk, ta opěrka je hrozně nízko oproti třeba té Fabii. Já to vyřešil svépomocí, pomocí 3D tiskárny jsem si vytiskl speciální zarážku, kterou si někdo k tomuto účelu vytvořil. https://www.thingiverse.com/thing:4525815
  3. Hlasové ovládání Google zatím není a ani asi nebude v češtině, skoro jako všichni hlasoví asistenti, kromě Siri na iPhone, pro který se chystá česká lokalizace.
  4. Ahoj, zkoušel jsem si to rozbalit na flashku a při pokusu o instalaci Infotainment nahlásí chybu, že nemůže nalézt žádná metadata. Když jsem koukal na manuál na YT, tak správně by měl Update obsahovat 3 složky a jeden textový soubor metainfo.txt. Bohužel bez toho textového souboru aktualizace nepůjde nainstalovat, protože ten soubor vlastně dává informace jednotce co se kam má nakopírovat. Nebylo ns té flashce ještě něco takového?
  5. Ahoj, měl bych dotaz, mám Škoda Scala 1.5 TSI, 110kW Style s paketem Extra r. v. 2020 s novým dvouramenným volantem. Mám tři dotazy: Za prvé: Bohužel jsem měl srážku se zvěří a v servise mi vyměnili přední světlo a masku, nic jiného mi s tím prý nedělali. Nicméně dneska, když jsem si auto převzal a chtěl si projet menu Infotainmentu. Zjistil jsem, že po zásahu servisu chybí nastavení Otevírání/Zavírání (kde se nastavuje stažení oken, které dveře se mají otevírat, atd.) a v nastavení Světel chybí šoupátka pro nastavení intenzity ambientního osvětlení. Když jsem auto napojil na diagnostiku a projel jsem všechny moduly Autoscanem, tak mě překvapilo obrovské množství chyb snad skoro ve všech modulech. Přitom v servise mi tvrdí, že s jednotkou nic nedělali. Ok, tak jsem si řekl, že chyby smažu a uvidím co to udělá. Po promazání chyb se mi v menu světel objevila šoupátka pro ambientní osvětlení, bohužel ale menu Otevírání/Zavírání stále nemám. Netušíte náhodou čím by to mohlo být? Za druhé: Dále mi stále v modulu 17 - Instruments vyskakuje následující chyba: "16776996 - Databus U1121 00 [009] - Missing Message Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame Fault Status: 00000001 Fault Priority: 6 Fault Frequency: 1" Netuší někdo co je to za chybu? A poslední dotaz: Skrze VCDS a HEX-V2 se mi nedaří aktivovat položky v menu například "Režim autoškoly" nebo "Drive Green Menu" nebo "OffRoad info", při pokusu o jejich aktivaci mi program nahlásí chybu "Unknown 0x00", VCDS se zasekne a po chvilce se mi adaptér odpojí. Stalo se to taky někomu? Díky
  6. Mám Škoda Scala 1.5 TSI, 110kW Style s paketem Extra a Smartlink+ r. v. 2020 již s novým dvouramenným volantem. Diagnostiku jsem koupil HEX-V2, mám VCDS 20.4.2. Pár věcí se mi povedlo aktivovat. A to: Laptimer na Maxidotu, Množství k dotankování na Maxidotu, Zobrazení rychlosti větráku na displeji klimatizace při nastavení na "Auto", Dodatečný stěr předních stěračů při ostřikování, Zvýšení limitu rychlosti, do kdy funguje přisvěcování do zatáček, Light Assist, Nastavení síly varování pro Lane Assist, Vypnutí DRL po zatažení ruční brzdy, Aktivace pípnutí klaksonem při odemykání a zamykání s volbou v menu, Sklopení zrcátka při zpátečce Ale nedaří se mi aktivovat některé věci. 1) Nejde mi správně nakódovat Adaptive Lane Assist - V Coding nastavím Point of intervention na "Early (in menu)", a v Adaptation nastavím možnost Point of intervention T15 na "Last State". Po vypnutí a zapnutí zapalování a restartu Infotainmentu se mi volba Adaptivní lane assist sice ukáže, ale nejde zapnout, respektive po nastartování mi to zaškrtnout jde, ale ihned se zase volba zruší a už na ní nejde kliknout. Nevíš, v čem by mohl být problém? 2) Nedaří se mi aktivovat například "Režim autoškoly" (zobrazení rychlosti na Infotainmentu) nebo "Drive Green Menu" (eko bodové hodnocení jízdy) případně OffRoad info- při pokusu o jejich aktivaci se mi nejdříve zobrazí jestli chci zkusit použít nějaký ten product code 12345 nebo použít kód uložený v modulu, pokud dám druhou možnost, tak mi to vyhodí chybu, že tam nemohou být 00000, pokud dám tu možnost s 12345, tak mi to napíše, že kód je chybný a VCDS se zasekne a vyhodí mi chybu "Unknown", poté je třeba diagnostiku odpojit ukončit VCDS ve správci úloh a znovu zapnout. 3) Nedaří se mi aktivovat Rozpoznávání dopravních značek - podle návodů, co jsem našel je nutné aktivovat nějaké věci pro road sign assist právě v modulu, kde se zapíná i např. "Režim autoškoly", ale vyhodí mi to stejnou chybu jako u 2). Je toto vůbec možné aktivovat u mého auta? 4) ještě pár dotazů - Lze nějakým způsobem aktivovat nějaké vylepšení zvuku, jako je na Fabia III (Škoda Surround a Virtual Subwoofer)? - Ač mám ve výbavě Smartlink+, který by měl fungovat bezdrátově, tak mi prostě nejde zprovoznit. Přes kabel se mi normálně Android Auto spustí, ale i když mám v nastavení telefonu zapnuté bezdrátové AA a mám Android 10 a Samsung Galaxy S20+, tak to nijak bezdrátově nejde - Aktivoval jsem si sklopení zrcátka při zařazení zpátečky, mám volbu v menu, ale ať dělám, co dělám, tak mi to nefunguje. Funguje to vůbec na Scale? - Lze ještě aktivovat něco kromě výše zmíněných věcí u mé výbavy?
  7. A poradil by jsi mi, jak ho aktivovat? Já když zapnu Point of intervention na Early (menu), tak se mi to tam sice ukáže, ale nejde to zapnout, respektive po nastartování mi to zaškrtnout jde, ale ihned se volba zruší a už na ní zase nejde kliknout. Když jsem volbu nastavil jen na Early, tak to mám pravděpodobně zapnuté, ale zase to nemohu vynout, protože mi to zmizne z menu.
  8. Ahoj, chtěl bych se zeptat, podařilo se někomu aktivovat Adaptivní Lane Assist a pokud ano, tak případně jak? Mě se volba zobrazila v menu, ale nejde zaškrtnout. Druhý dotaz, lze nějak aktivovat Škoda Surround a virtual subwoofer jako např. u Fabia III? Mám Scala Style 1.5 TSI Manual s paketem Extra. A poslední dotaz, je někde nějaký seznam věcí, co se dají doaktivovat s popisem, co nastavit? Díky moc.
×
×
  • Vytvořit nový...