Přejít na obsah

VelikyPanda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem VelikyPanda

  1. To je nápad že nebudou žádný auta jenom krásně čistej vzduch a všichní budeme jezdit na kole po parku krásně se usmívat a sluníčko se bude usmívat na nás a budeme žít šťastně na věky věků v Evropský Unii. Kromě elit, ty budou jezdit v Rolls Royce. Nechápu proč v Evropě všude dělají cyklo pásy, u nás byla 4 proudová ulice, teď udělali rekonstrukci a jsou tam jenom 2 pruhy a veliký cyklo pásy po kterých jede maximálně jeden děda denně. Proč prostě nepřiznat že v budoucnosti bude aut jenom víc a víc, nikdo nebude jezdit na kole, vybudovat na to pořádnou infrastrukturu, podpořit vývoj čistších Dieslů když je trh vyžaduje a nechat lidi aby naturálně časem přešli na novější modely. Proč stanovit nějaký nesmyslný termíny do kterých snížíme emise o tolik %, do 2040 zakážeme tady to když je to nemožný, a když se to nepovede začít zakazovat auta. Celej "problém" dieselů kterej se dneska řeší vznik tím že ty samý dementi podporovali 20 let Diesly aby splnili nesmyslný termíny snížení CO2 který stanovily. Kdyby se do toho nesrali tak by je nikdo ani nekupoval a nebyli by jsme tam kde jsme dnes. Při tom v Pařížský dohodě je napsaný že Evropa musí svoje emise snížit ale India a Číne je naopak můžou ještě zvýšit. Výborně, a my to zaplatíme.
  2. Zdarec, Všíchní asi už víme co se děje v některých západních zemích Evropy s Dieselama. Zákazy vjezdu do měst, nesmyslný a nerealistický Euro normy, skandály, nový emisní skupiny a nálepky, devalvace automobilů milionů lidí institucemi které ještě před několika lety tvrdili opak a podporovali Dieslové motory. Já vlastním diesel normy Euro 3 a jsem v situaci ve který mám auto který klidně ještě vydrží minimálně 20 let, ale teď kvůli instituci v Bruselu ve který nemůžu za nikoho ani hlasovat mi hrozí že moje auto bude tak omezený že už nebude praktický na dennodenní používání a ještě padne jeho hodnota tak že ho ani nebudu moct prodat. Teď je otázka co dělat, prodat diesel ještě pokud neupadla hodnota a koupit jinej starej benzín, možná přestavbu na LPG? Na druhou stranu když čtu zprávy tak tažení není jenom proti Dieslu, hodně velkých měst se snaží zakázat auta úplně a nahradit je kolama. Přece nepojedu do Prahy, nezaparkuju na Zličíně a do centra pojedu v saku na kole v dešti, nebo tam nebudu jezdit metrem a plýtvat čas když jsem si koupil nový auto. V Británii zase plánovali úplně zakázat prodej benzínových/naftových aut do roku 2040, i když zatím neexistuje alternativa která by je nahradila a zatím není ani na horizontu. Kupovat nový auto který splňuje normu Euro 5 nebo 6 mi taky připadá jako blbost protože v Německu v některých městech teď křičí že chtějí zakázat všechny auta který nesplňujou normu Euro 6 tak že si člověk koupí nový auto a za 2 roky mu taky zakážou jezdit protože vydali modrou nálepku nebo normu Euro 7, koupí si starej benzín a taky mu zakážou jezdit protože není Euro 6. Nový auto bych taky nekupoval z toho důvodu že je jasný že tyhle instituce ani neví co dělají a říkají protože jednoho dne něco porpagujou a druhej to zakazujou. Kde můžu vzít jistotu že dám 500,000 za auto a že mi za 5 let neřeknou benzín vypouští moc CO2, máš zákaz kdy se přesně to samý právě stalo? Jaký na to máte vy názor? Co myslíte že bude s Dieslem a benzínem v ČR v dalších 10 letech? Budeme všíchní jezdit na kolech jako v nějaký socialistický utopii? Má smysl prodat diesely a koupit benzín nebo za pár let zase budeme rukojmí EU? Co se to poslední dobou vůbec děje?
  3. Tak jo, budu klidnej. Já jen protože jsem bydlel v Londýně a tam snad už mají kamery i v pisuárech. Tam člověk dostane pokutu hned i když do pruhu MHD vjede jenom 2 kolama. Budu se Praze snažit vyhýbat, nelíbí se mi když ti na každý ulici měří rychlost radarem a jsou tam horší zácpy než i v Londýně, a to už ani nemluvím o stavu silnic. Fakt ostuda.
  4. Už si nepamatuju kde to přesně bylo, někde okolo hloubětína a teplárenský ulice. Značky jsem si nevšímnul protože tam všude byli stromy, a u nás už je tolik značek že si polovinu z nich člověk vetšinou ani nevšimne. No uvidíme, doufám že těm vydřiduchům nebudu muset ještě platit za takovou blbost.
  5. Zdarec, Chtel bych se zeptat, dneska jsem byl v Praze, na krizovatce jsem odbocil do leva na hlavni silnici kde byli 2 pruhy, tak jsem vjel do pravyho pruhu protoze jsem o par ulic dal potreboval odbocit do prava, najednou asi za 50 metru vidim na silnici napis "BUS" a pak 3 kamery namireny na mne. Celej usek byl dlouhej asi tak 100 metru, jel jsem tam sam, nikde nebyla zadna znacka ze ten pruh je vyhrazenej, pruh ani nebyl nijak nabarvenej (jako v treba v Britanii kde jsou pruhy pro MHD nabarveny na cerevno) tak ze jsem nemohl vedet ze kdyz odbocim do leva ze jeden z pruhu je vyhrazenej pro MHD. Davaji za to nejaky pokuty?
  6. Tak jsem se byl podívat na nějaký Fábie, v bazarech mají absolutní šrot. Měli tam jednu 1.9 TDi dovezenou z Německa, prorezlou jako ementál, týpek to nemohl nastartovat tak přivezl jinou baterku. Pak to sotva chytlo, svítila kontrolka volantu s vykřičníkem a on mi říkal že to je tou slabou baterkou, bubliny ve zpětným zrcátku, nefunkční klima, týpek mi tvrdil že stačí dofouknout a pak jsem stáhl okna a jedno z nich nešlo zatáhnout tak mi zase říkal že je to tou baterkou. Ještě to mělo nějaký poničený těsnění kolem oken, najeto přes 200,000km a chtěl za to 68,000kč. Ty překupníci lžou hned jak tě pozdraví, obzvlášť když si myslí že jsi mladej a nerozumíš tomu. Benzínový modely jsem našel jenom na internetu ale jsou taky drahý, ve více měně dobrým stavu a se základní výbavou jsem 1.4mpi našel jenom okolo 60,000kč což se mi zdá moc. Našel jsem ještě jednu Felicii ale až někde za Prahou která na fotkách byla super čistá a ve velmi pěkným stavu, byla to taky 1.4 akorát neměla klima a chtěl za ni 65,000kč, že prej má najeto 46,000km, což se mi na rok 1997 zdá nereálný pokud to celou dobu nestálo někde v muzeu. https://www.sbazar.cz/autofilek/detail/27682242-skoda-felicia-glx-16-super-stav Budu hledat dál ale zdá se mi že protože škodovky jsou tak vyhledávaný, najít dobrej kus za dobrou cenu v ČR bude strašně těžký.
  7. Já mám ted BMW e46 320d, do 100 to jede za 10-11 vteřin z kopce když je vlhko a chladnej vzduch. Celkem spolehlivý auto ale pořád odchází nějaký prkotiny, jedno spraviš a druhý se rozbije, a ceny náhradních dílů jsou drahý, starý lidi prodávají ještě za víc než nový a celkem je to takový rozčarování. Očekáváš že to bude kvalitní ale není, nedávno jsem myl tapecírunk na stropě jen tak vlhkým hardem a teď to všude odpadává. Auto který kdysi stálo přes milion. Ještě je tam čerpadlo VP44 který taky odchází a nový je drahý, a celkem už jsem z toho unavenej. Chtěl bych něco jednoduchýho kde nebudu muset rozbíjet prasátko kvůli každý opravě, kde nejsou žádný načasovaný bomby jako VP44 a prostě něco co bude normálně fungovat, neudou padat tapecírunky, nebude praskat kůže na sedačkách, nebudou se lámat žádný čudlíky, loupat lak atd... Kolik stojí ročně údržba takový Fábie 1.4? Z jakýho roku a s jakou výbavou jí hledat? Kde jsou nejlepší ojetiny? Moje BMW je dovezený z Itálie a není na něm žádná koroze, chtěl bych zase takový auto. Za kolik se dá sehnat Fábie v dobrým stavu? Lidi mi taky často říkají jak je dobrý jezdit na LPG, jakej názor na to máte vy?
  8. Zdarec lidičky, Chtěl bych si koupit nějakou starou Škodovu, už mně štvou poruchy moderních aut, vysoký ceny náhradních dílů a složitost oprav. Chtěl bych něco levnýho, jednoduchýho abych si věci mohl opravovat sám a nemusel kvůli každý blbosti rozbít prasátko. Najíždím ročně mín než 10,000km, většinou jezdím po městě, občas po okreskách a možná tak jednou za rok po dálnici tak že hledám něco s benzínovým motorem. Komfort není na prvním místě, hledám něco kde je odolnej podvozek na naše děravý silnice abych pořád nemusel měnit ramena a když tak aby nebyli drahý. Jezdím hodně po městě tak že chi aby to mělo posilovač řízení, taky bych chtěl aby to mělo nějaký užitečný věci jako rádio, elektrický zrcátka, rozmrazování zadního skla, centrální zamykání, přední mlhovky a pokud možno tak všechny 4 elektrický okna. Tak bych chtěl aby to mělo klimatizaci , airbag pro řidiče a spolujezdce a 5 kvaltovou manuální převodovku. Došel jsem k tomu že by byla nejlepší Felicie a nebo Fábie. Láká mně spíš Felicie protože je jednoduchá a jsou na ní levný náhradní díly a vzhledově se mi líbí víc než Fábie. Chtěl bych spíš kombíka aby se tam vešlo víc věcí. Ve Felicii jsou 2 motory, 1.3 a 1.6 od VW. Mně se líbí víc ten českej 1.3 než 1.6 of VW protože jsou tam hydroštosy a mám s VW špatný zkušenosti. Ale zase na druhou stranu bych spíš bral tu 1.6 aby se s ní líp předjíždělo a nevím jestli 1.3 měli klimatizaci. 1.3 a 1.6 mají skoro stejný výkon, jaký z nich je lepší? Z jakýho roku je nejlepší koupit Felicii a v jaky výbavě, například GLX? Na co dávat pozor při koupi, kde hledat nejlepší ojetinu (jsem z Plzně) a jaky jsou roční náklady/nejčastější poruchy? Případně, není lepší jít do Fábie a jakou hledat? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...