Přejít na obsah

ikmi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ikmi

  1. ikmi

    ŘJ haldexu a ABS

    Zdravím všechny, prosím o radu zkušené autoelektrikáře, nebo "blázny" do 4x4. Vysklytl se mi na mé Octě 4x4 1,9tdi 77kw problém. Začala mi svítit kontrolka ESP. V servisu jsme to napíchli na diagnostiku a vyhodilo to chybu, že je vadná olejová pumpa v haldexu (předřadné olejové čerpadlo). V servise objednali novou pumpu a namontovali ji do haldexu. Po vymazání chyby a projetí znova diagnostikou se vyskytla nová chyba. Chyba na řídící jednotce haldexu. Sháněl jsem na inzerátech starší haldex s ŘJ aby co nejvíce odpovídala mému č. ŘJ haldexu. Když mi dorazil haldex, v servisu vyměnili jen ŘJ na můj starý haldex. Spustili diangostiku, chyba zmizela. Po dalším projetí diagnostikou však vyskočila nová chyba - chybná ŘJ ABS. V servise měli k dispozici ŘJ ABS z jiné octávky a že ji vyzkouší. Bohužel ta jednotka byla jen z předokolky a 2,0tdi. Takže ji systém hodil hned jakou špatnou. Nezbyvalo nic jiného než koupit na inzerci opět starší, se stejným číslem jako u mého vozidla. Podařilo se mi ji sehnat s úplně stejným číslem jak na mém autě. Bohužel jednotka se nespárovala a nefungovala. Kluci ze servisu vzali obě ABS jednotky a zavezli je do servisu, který se specializuje čistě na autoelektriku. Tam projeli obě jednotky. K mému překvapení, se jim podařilo rozběhat moji původní jednotku, která však není schopna komunikovat s novou ŘJ Haldexu a opačně. Vzájemně se "nevidí" a nekomunikují spolu. Prý nová řj haldexu kterou jsem sehnal není z Octy ale z VW. V inzerci však bylo že jde o octávkový haldex. Původní č. řj. haldexu: 1K0 907 554A SW: 0105 HW: H05 nová jednotka: 1K0 907 554C SW: 0108 HW: H05 Původní č. řj ABS: 1K0 907 379 E CTA H51/S0104 Osobně jsem zajel do toho servisu zaměřeného na autoelektriku a řešil to s člověkem, který přehrával sw na staré ABS jednotce. Říkal, že řešením je pouze to, že koupím ŘJ haldexu se stejným číslem jaký jsem tam měl. Napadla ho ještě jedna možnost. Že by zkusil přehrát sw z mé původní Řj haldexu do té nové (pokud by se vůbec rozběhla). Můj nápad byl že bych koupil z inzerce Řj Haldexu a ABS z jednoho auta, aby spolu jednotky "komunikovaly". Nebo ještě jeden návrh byl, že bych sehnal ŘJ ABS která komunikuje s novou jednt. Haldexu. To mi však mechanik-elektrikář zamítnul. Řekl pouze že to musí být pouze ty č. jednotek, která tam byly. Prosím o rady vás zkušené čím to může být, zda je opravdu nutné aby se daly do auta č. jednotek které tam jsou, nebo se mohou vyměnit za jiné. V tom případě za které aby ABS a Haldex spolu se daly spárovat??? Nebo je chyba ještě někde jinde? Jsem už celkem bezradný, auto mi trčí 2 týdny v servise. Díky moc.
  2. Zdravím všechny, odešla mi na 4x4 řídící jednotka ABS. Prosím nemáte někdo ve svém okolí, kdo by prodávál ND z Oct II 4x4? Číslo jednotky mám: 1K0 907 379 E. Nevíte náhodou o eventuální číselné náhradě? Mockrát děkuji.
  3. Jde mi hlavně o to, abych nemusel zbytečně něco na autě měnit a vůbec to nepomohlo.
  4. Zdravím všechny, i když delší čas nikdo sem nepsal, nechci zakládat stejné téma znova. Byl jsem již po několikáte na geometrii a nepodařilo se jim na zadní nápravě seřídit hodnoty do zelených čísel. Letní pneu po 5 letech na vnitřních stranách sjeté do hladka. Z vnější strany vzorek úplně v pohodě. Prvotní odhad, že je zoxidovaný štělovací šroub = nutná výměna zadních dolních ramen. Vyměněno. Výsledek skoro ten stejný - viz. obrázek. Mechanik mi navrhl, že bychom mohli vyměnit horní ramena, která mají na starosti odklon. Ale mě se to nezdá, protože při měření geometrie, se šroubem pro odklon dalo manipulovat a točit, jen to nikdy neskočilo do zelených hodnot. Máte nějakou radu, zkušenost, čím by to mohlo být a jak to opravit? Výměnu nápravy beru asi až jako krajní možnost řešení. Díky moc
×
×
  • Vytvořit nový...