Přejít na obsah

Šány

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Šány

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdar, tady jsou taky nějaké vzory: http://www.aba.cz/public/cze/article/?text=28 Šány
  2. Zdravím příteli, souhlasím, jak říkám, je to moje vina. Pro příště si dám větší pozor. Taky mě ten technik upozornil abych si dal hodně pozor na zadní ostřikovač. Údajně je tam na konci nějaká měděná trubička jak se to říká? z výroby "falcovaná", a ta s v těchto případech ráda trhá. Takže doporučil občas prostříkat. Kurňa, člověk aby myslel na tolik věcí. Šány
  3. No právě a v tom to je. Ty tabulky na těch nádržkách asi skutečně lžou. Takže neředit a je to. Šány
  4. Zdar, no jo, já tu moji koktávku sice v garáži mám ale ta není vytápěná a je tam tak kolem nuly až -1 st.C. No ono je to ale celkem logický, jak mi ten technik vysvětlil. Ty hadičky a trysky pro ostřikovače mají údajně tak kolem 3mm a méně v průměru, tak se není co divit, že jestli tam nebyla pořádná směs, že to zamrzlo. Šány.
  5. Zdravím pánové, jen tak mezi náma co tam lijete? resp. používáte nějaké stupně ředění nebo neředíte vůbec? Mě se stala docela nepříjemná věc (mou vinou jak mi vysvětlil technik v servise) jsem kompletně zamrzl a nešel mi ani jeden ostřikovací systém. Vysvětlil mi, že nemám dbát na nějaké ředění a nalívat tak nejméně do -40 stupňů. Doteď mi nejedou ostřikovače světel. Přední a zadní se podařilo v servise v teplé garáži rozchodit. Je to docela dobrá zkušenost. Netušil jsem, že se nemá ředit i když je tam zpravidla nalepená nějaká tabulka. Údajně to není pravda a je lepší neředit. No jak říkám je to zkušenost pro příště. Šány
  6. Ne, to je v pohodě, ty v tom taky nic nehledej. Nebýt syna (1979), tak jsem tu na fóru vlastně nebyl. Ale protože nám udělal radost, tak mám možnost sedlat O2 a vlastně omladit se s vámi.
  7. Zdar příteli, co si mám představit pod pojmem "Stará škola"? Šány 1950
  8. Zdravím pánové, tak se nám to tu rozjelo a vidím, že to přece jenom nakonec dopadá dobře. Přes pár uvolněných ventilů (myslím tím ventily v našich hlavách ) se dá něco z vašich příspěvků vyčíst. Bohužel pro mě to ale je blbý skóre a to proto, že převažují na spolehlivost motorů 2,0 TDi negativní názory (myslím tím příspěvky nejenom v tomto threadu) a vypadá to, že vyplývají z dlouholetých zkušeností vás kteří s tím motorem mají něco za sebou. No nic, nevadí, vydržíme, uvidíme. Dnes ráno start ve studené garáži bez problémů na první brnk. Mám kolegu v práci (sice zarytej oplista) ale motorům rozumí velmi dobře, nad tím, že jsem to nemoh nastartovat kroutil hlavou. Jinak Luke288 dík za potlesk, jenom nevím, zda se mi v tom důchodě jehož výměr jsem dostal zrovna včera, podaří najet hodně km, protože a to nechci brečet (je mi známo, že na české důchodce se zrovna shovívavě nepohlíží ale to je o něčem jiném) ten výměr nevypadal moc dobře. Takže, méně emocí pánové, a přeji vám hodně šťastných km s 2,0 TDi a ostatními kubaturami. Šány
  9. No jasně, rozumím ti, napsal jsi naprosto srozumitelně, já jenom, že jsem už tady pročetl dost a některý příspěvky jsou vysloveně děsivý. Jinak já vlastně můžu být rád, za to co mám, neb je to dar od syna a já si toho samozřejmě velmi vážím. Bohužel, z jeho strany to bylo docela rychlé překvapení a jak to dopadlo tak to dopadlo. Jenom, že jsem dřív jezdil s obyčejným Mégane na benzin, tak jsem z toho ještě vyděšenej. Nicméně musím přiznat, že OII má podle mě velmi dobré jízdní vlastnosti, resp. cítím se v ní docela bezpečně a poslouchá mě. Co se týče těch kilometrů je mi jasné, že 500 za měsíc je na takový vůz o ničem ale od nového roku jdu do důchodu tak se chystáme s manželkou na nějaký delší výlety (proboha, taky vám to dělá to, že není v textu to co píšete ale skoro si to píše samo co chce?) . Šány
  10. Zdar chlapci, jen to prosím nevyhrocujte, i když chápu, že jsem na fóru fanoušků a to vždy znamená, že jsou to lidé oddaní svému. Proto chápu některé prudší reakce ale víte co je nejhorší, že si teď uvědomuji, že jsem si mohl motor vybrat a já asi nešťastně sáhl vedle. No nic, třeba bude líp. Co se týče toho startu tak asi nepůjde o variantu slabého startovacího proudu. Je tam nová Varta a za normálních okolností, tedy myšleno v garáži (nevytápěná), to nastartuje na první brnk. Domnívám se, že to bylo způsobeno náklonem auta a absencí paliva někde, kde mělo být. Znovu říkám, že autům nerozumím ale jiné vysvětlení nemám. A nebo ještě, že bych to těma několika starty za sebou "přechlastal?", ona mi totiž manželka řekla, že jak to chytlo, tak se z výfuků začoudilo jak z továrního komína. Tak nevím. Šány.
  11. Zdar Luke288, no pravda, těch 30 stupňů je jenom můj odhad, dobře uberu na 25 st. a nafty tam bylo podle čítadla na dojezd 330 km, takže si myslím, že dosti ne? Šány.
  12. Zdravím pánové, OII MR 2008, 2 měsíce stará, najeto 1100 km, 2,O TDI. Co se nestalo. Nemohl jsem kolem našeho baráku zaparkovat, až jsem našel místo kam jsem nacouval a bylo to do svahu. Odhaduji, že to bylo tak pod úhlem 30stupňů. Tj. motor byl směrem z kopce. Je pravda, že jsem vlastně k domu přijel z garáže, tudíž úplně studený motor. Šel jsem domů pro pár věcí, naložil, nasedl a ouha nenastartoval, resp. startoval ale nic, vždycky to jakoby chtělo chytnout ale tak po 5ti sec nic. Když už to bylo asi po páté, tak jsem z toho svážku sjel na rovinku (cca 5 metrů) a zkusil znovu, zase nic. Teprve když jsem podotýkám, s lehkou nohou trochu přidal plynu tak to chytlo. Po delší jízdě a parkování, bylo už to startování studeného motoru OK. Protože motorům vůbec ale vůbec nerozumím, chci vás, zdejších odborníků zeptati k jakému efektu došlo? Myslím tím, že to stálo ve svahu a nemělo to palivo či co? Děsí mě to, jak je zde haněn 2,0 TDI a co mám tedy ještě čekat? Nebo je to skutečně banalita? Jenom vás kované škodováky oktaviány prosím o shovívavost v odpovědích. Děkuji Šány.
  13. Zdar hoši, zatím stojí v garáži, jak jsem čet, tak dobře pojištěná a jediná ochrana je Construct. Jak už jsem psal, myslím, že 100 % ochrana neexistuje a na tom se asi shodneme. Bohužel, kradlo se, krade se a bude se krást, takže je to jenom o tom zda se do těch statistik dostaneme či ne. Je to blbý ale je to tak. Je ale fakt, že už si večer nedávám tolik panáků. , holt mi už otrnulo. Přeji hezký příští týden bez nehod a lítání kvůli ukradeným miláčkům. Šány.
  14. Hm, fuj, to ale bylo ode mě sobecký. Takže všem přeji aby vám, nám na ty naše vozítka ani nešáhli. Šány.
×
×
  • Vytvořit nový...