Přejít na obsah

Agraelos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Agraelos

  1. Děkuju, rozumím, no původně to bylo postříkaný mědí ve spreji, ale potom sem to očistil. Jo, jo, nemažu a chápu. :) Šrouby maj kuželovou plochu a disky doufám snad taky. :) Jojo, středící kroužek sem nevyfotil, ten sem kontrolovlt a přeměřoval a dobře sedí. :-)
  2. Dobře, rozumím, já podobně se na to už tolik nesoustředím a jinak taky to občasný cukání je, obdobně jako u tebe. :-) Ah.. No, turbo mi předtím taky houkalo, hlavně sem si toho všímal na dálnici, a potom, když sem se jednou rychle rozjížděl a vytočil sem to, tak se mi rozlítlo... :-( Pořádně to kouřilo z vejfuku (neboť to spalovalo olej; skoro celej se za tu chvilku spálil), naštěstí šel normálně motor vypnout (nedošlo k diesel runaway) a naštěstí sem byl zrovna velmi blízko domova. Pak se to odtáhlo a dalo se nový turbo, intercooler (mezichladič) a vyčistilo sání, a naštěstí se nezadřel motor. Jinak je nejlepší ho zavčasu zkontrolovat a dát to dohromady, aby pak nenastaly ještě další potíže. :-)
  3. Šrouby se když tak po nějakym čase samy od sebe přestaly uvolňovat, byl i problém je povolit, tak se uvidí příští sezónu. Zatim díky.
  4. Zdravim, chtěl bych se zeptat, zda se to nějak zlepšilo, či tak? :)
  5. Zdravim, chtěl bych se zeptat: Po startu auto vibruje, ale jenom do 1500 ot./min a nejvíc zhruba lehce nad volnoběžnejma otáčkama a to i při neutrálu. Po překročení otáček je všechno zase víceméně normální. Nedávno byla vyměněna kompletní spojk. sada (včetně dvouhmoťáku). Mechanik, co to dělal, řikal, že by to tim bejt nemělo. Vymáčknutí spojky nepomůže. Kontrolky neindikují žádnou chybu. Někoho napadl silentblok (spodní), popř. vstřikování, avšak spíš to vypadá, že je něco uvolněný a možná uvnitř palubky. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Nebo to bude na celý rozebrání? Díky za odpověď. Superb II, 2.0 TDI-PD, 103 kW, 8V (BMP), rok 2008, najeto přes 280 tis. km
  6. Nedávno sem se když tak k tomu dostal, je to vyměněný. Jakmile bude čas, uvedu postup.
  7. Dobře. Nedávno sem vyměňoval ten palivák, kterej sem tam zhruba před rokem dával, nevypadal špatně, ale taky zatim sem neodsával. A tátovi na VW Touranovi 1.9 TDI-PD taky nejspíš padala nafta. Měl myslim problém se zpětnym ventilem, nebo tak. Jinak bych se zeptal, ještě k tomu volnoběhu, určitě zavěšení (silentbloky) motoru jsou ok?
  8. Zjevně se to špatně porovnává. Sice to může obecně zkreslovat, ale posílám ještě fotku víc zblízka a když tak pro srovnání i díru jinýho originálního litýho disku + vzor. Zkusil sem ten kuželovej šroub položit do originálu (kde asi určitě bude kulovej šroub) a divně tam seděl, viklal se. Kdežto u toho neoriginálního ALU kola bych řekl, že tam snad seděj oba dva typy šroubů... Jestli to spíš podle vůle pohybu nemá blíž k tomu kuželovýmu, avšak nevim přesně. Snad tam nemá bejt nějakej třeba speciální, našel sem, kde to rozdělovali i podle stupňů a zda je ten tvar ještě pohyblivej/plovoucí. A co sem koukal, tak mi možná nepřijde, že by ten otvor byl vymačkanej, spíš jenom seškrábanej lak (samozřejmě se můžu mýlit), anebo v to můžu aspoň doufat. :) Jinak si řikám, jak popř. nejlíp ověřit správnou délku šroubů - zřejmě podle počtu závitů nacházejicích se v náboji, to nějak změřit. Děkuju.
  9. Díky za odpověď. Ten bohužel nemám (kola jsou kupovaný od někoho, kdo je používal snad na dvojkovym Superbu) a ty šrouby mi dal k tomu. Ideálně by to chtělo možná nějakej vzor pro srovnání/rozpoznání těch dosedacích ploch. Aha, to doufám, že ne, no. Jinak nějaký menší deformace by měli jít zpravit?
  10. Zdravim vás, u neoriginálních ALU kol (ke kterejm mám vymezovací kroužky) se mi uvolňujou na všech kolech všechny šrouby, i když je tvrdě přetáhnu. Dochází k tomu hlavně při vyšších rychlostech, jakmile přejedu nějakou nerovnost, tak je to i trochu slyšet, jak se to povolí. Šrouby jsem k nim dostal - M14, stoupání závitu by mělo bejt 1,5 (a na 17 'ořech'), délka přes 28 mm -> jsou delší, než šrouby u druhý sady originálních litejch kol (M14 x 1,5 x 27-28 mm (17 ořech)), kde je to když tak v pohodě. Napadá mě, jestli není něco poškozený, nebo se správností dosedací plochy sedla => kužel (kónus), originální maj kulovou plochu. Pro jistotu přikládám obrázek ráfku se šroubem. Jinak si ještě řikám, že sice vymezovací středici kroužek rozměrově sedí, ale zda nerozhoduje i tloušťka/hloubka toho kroužku zapadající do ráfku, či tohle se nepočítá? Děkuju vám za rady!
  11. Jasný, no. Mně jednou snad i řekli, že to může bejt dokonce i svým způsobem "normální"... Jinak bylo i když tak odsátý palivo z obalu paliv. filtru, kvůli zbytkovejm nečistotám?
  12. Jasně, díky. Pak bych dal vědět, jakmile se k tomu zase dostanu.
  13. Já sem ho teďka ještě nečistil, chystám se na něj okolo léta.
  14. Aha, dobře. Mně to když tak dělá furt. Každopádně sem se do toho už pustil, avšak mám jeden problém... Nejdřív se musí sundat tapecírunk a za ním ten plechovej dekl, kterej drží stahovačku okna s komfortní jednotkou centrálu. Pak sem uviděl, že příčina byla ten vnější bowden (ovládanej venkovní klikou), kterej byl přetrženej u kliky. Tak sem demontoval kliku se zamykací vložkou a plastový těleso za ní a z něho vyndal zbytek uchycení starýho bowdenu. Následně sem povolil zámek, ve kterym je druhej konec starýho bowdenu, kde sem vyhákl konec, ale bohužel se to nepodařilo dál vyndat, protože tam ještě drží v nějakym uchycením. Napadá mě, že se musí větší silou vytlačit ten jakoby "kolíček", ale zase si řikam, aby něco třeba zbytečně neprasklo, tak se radši ptám. V těch dveří je taky hodně špatnej přístup/prostor. V nejhorším bych musel zjevně odvrtat nýty reproduktoru, aby šel zámek uplně ven. Přikládám foto, kdyby někdo věděl, jak na to. Zatim děkuju.
  15. Zdravím Vás, měl bych dotaz. Na Superbu II (2.0 TDI, 103 kW), rok: 2008, Elegance, bez KESSY, nefunguje otevírání dveří řidiče - nejde pouze z venku (zevnitř jde). Pravděpodobně bude na vině vnější táhlo (pokud nebude zřejmě urvaný nějaký jiný uchycení). Nevíte, jak se k tomu dostat? Resp. stačí sundat tapecírunk a pod ním dekl, na kterym je přichycená stahovačka okna s centrální komfortní jednotkou a nějak se zkusit k tomu dostat, nebo se jde na to spíše přes zámek, či venkovní kliku, popř. to zahrnuje víc kombinací? Přikládám když tak i schéma, ze kterýho sem na to ale uplně nepřišel. Děkuju všem za rady.
  16. Je mi to teda jasný, zatím vám všem děkuju.
  17. Dobře, díky za rady, chlapi. Jindra999: Jinak to změněný datum přineslo když tak, co za výhodu? Díky.
  18. Ok, děkuju, už bych měl tomu rozumět. Akorát si řikám, když bych to koupil na AliExpressu, kde to bude zjevně nejlevnější volba, tak by teda, kdyby byl náhodou nějaký problém, např. prasklý CD, neměl bejt problém? Nebo na tyto reklamace je spíš lepší nějakej českej distributor (třeba Aukro)? Máte když tak zkušenost? A předpokládám, že na Sbazaru/Bazoši aspol. by to bylo podle dohody s prodejcem. Díky.
  19. Zdravím, chtěl bych se, prosím, zeptat - chtěl bych si koupit kabel HEX-CAN, aby to bylo od roku 2004+ (na Octávii II, 2.0 TDI, 103 kW, Elegance) k VCDS VAG diagnostice, ale nevím uplně přesně, jak to je. Jestli to chápu dobře, mám dvě možnosti: Originál (pochopitelně dražší), nebo neoficiální klon z Číny (za pár Kč)? Anebo je ještě něco smysluplnýho mezitim, co se vyplatí? Jde mi o to, aby ta diagnostika normálně fungovala plnohodnotně, jak má, abych mohl nastavovat atp. Jinak ke každýmu kabelu je vždycky CD? Resp. je nějakej rozdíl (např. nějaký omezení) mezi softwarem z CD a volně staženym z internetu, či je to uplně stejný? Děkuju mnohokrát za objasnění a odpověď.
  20. Ok, díky ti za vyjádření. Ten paliv. filtr budu taky čistit, čili pak dám určitě vědět. Zatim hodně štěstí!
  21. Tak žhavícíma svíčkama to nejspíš nebude, protože sem dneska zjistil, že když bylo auto nedávno v servisu, tak je prej kontrolovali a možná i vyměnili.
  22. Každopádně sem proměřil pojistky a všechny ok, i relátka, pokud sem ty relátka měřil správně. Ten alarm je když tak normálně originální (akorát jeden čas byl problém, že občas začal jen tak houkat, pak to už přestalo a měl by normálně fungovat, co sem zkoušel). Jinak sem zkusil odpojit přívod paliva za paliv. filtrem a nafta normálně protejkala. Tak sem vyzkoušel trochu startovacího spreje do sání filtru a po pár pokusech to už chytlo a běželo. Okamžitě to chytlo i na potřetí + sem to byl kousek projet. Čili zatim nevim, co si mám o tom myslet. Napadá mě, jestli nebylo třeba něco zaseklýho, např. klapka, či tak, nebo jestli ty žhavící svíčky. A diagnostika ukázala něco s Powertrain Data Bus - Implausibible Message from Steering Column.
  23. Zdravim, Auto: Octavia II, 2.0 TDI-PD, 103 kW, 16V (BKD), bez DPF (originálně), r. v. 2004, najeto cca 240 tis. km Cca před tejdem auto normálně fungovalo. Předtím ještě nebyl problém se startem ani v zimě, ani po delší době. Pak po pár dnech, co stálo, nešlo nastartovat (vybitá baterka, menší napětí). Baterku sem dobil nabíječkou (dobíjel sem i minule), ale už se bohužel nepovedlo nastartovat (cca 0° C) a ani přes kabely. Startér je slyšet, funguje -> musí točit motorem, protože rozvody jsou v pohybu. Koukal sem i, jestli mi někdo neucpal vejfuk. Kontrolka imobilizéru nesvítí, ani žádná jiná. Klíč mám když tak jen jeden, není zanešenej, ani příp. vybitej. Ovšem před vypojením baterky sem vytáhl pojistku od alarmu, aby auto nehoukalo, což sem dělal i minule a ok. Když nepočítám spojku, zkoušel sem startovat i s plynem. Taky si říkám, že při nandávání baterky mi zapadl šroubek, ke kterýmu sem se nemohl dostat a magnet sem neměl. Pomohl sem si sikovkama, jenže mi zapadly skoro až na podběh. Sundal sem filter-box a rukou se pro to protáhl. Napadá mě, jestli sem o něco omylem nezavadil a nepřerušil, ale nic sem neviděl a dolů u převodovky aspol. nevidím. Překousaný kabely snad nejsou; parkuju uprostřed Prahy. Dál sem zkoušel přeměřit pojistku od podávacího paliv. čerpadla a ukazuje, že je ok + je snad i trochu slyšet. Jinak v nádrži je skoro půlka nádrže (tankována Verva na Benzině a zhruba před tejdnem Efecta na Benzině). Žhavicí svíčky (žhaví pár sek.) podle servisky měněny před přibližně 18 tis. km, před 2 rokama. Palivovej filtr měněn zhruba před 5 tis. km a vzduchovej před pár stovkama. Nedávno mi měnily i vstřiky. Přes den bych zkusil přeměřit další pojistky a pak diagnostika, jak mi jí půjčí kámoš. Snad se to nějak nezavzdušnilo, co zkusit startovací sprej do sání? Nemůže ta baterka bejt rozbitá, že ani kabely nepomůžou a startér nemá velkej výkon? Ale otáčkoměr se ani nehne. Nebo zkusit delší dobu startovat? (zatim sem zkoušel max. 7-8 sek., jak to pak nahlásí nízkej tlak oleje). Akorát si taky řikám, když budu takhle zkoušet startovat, nenaplněj se mi válce palivem a nějak se to "uchlastá"? Děkuju moc a za ochotu a rady.
  24. Zdravim, měl bych otázku -> při sundání (kvůli výměně) starýho plast. uchycení v brzd. pedálu od tyče posilovače (viz. obr. č. 1), je na konci taková železná mistička/talířek (ložisko vidlice), ve kterým je konec tyče posilovače (obr. 2). V jakým stavu si myslíte, že je původní ložisko? (obr. 3 a 4). A kdyby se tam to ložisko vůbec nedalo, myslíte, že by to něco ovlivnilo, např. kvůli tření, nebo jako opěrnej bod? Auto: Octavia I, 1.9 TDI, 66 kW, rok 2000, manuál. převod. Děkuju za odpověď.
  25. Zdravim po delší době, tak nejdřív se vyměnilo turbo za nový, protože se stačilo ještě rozletět... Dala se nová kompletní spojka se setrvákem (setrvák měl prej vůle a lamela by byla za chvilku sjetá), což chod motoru bohužel moc nezlepšilo. Vyměnil se i řemen alternátoru, kterej začal drhnout. Nastavili správně prej i rozvodovej řemen, kterej byl údajně o půl zubu až zub poskočenej. Silentbloky prej taky v pohodě, i kabelovej svazek ke vstřikům - že to zjevně bude samotnejma vstřikama, kde diagnostika ukazovala nějakou chybu jednoho vstřiku. Vstřiky se teda vyndaly a nechaly otestovat, kde se problém potvrdil + tam zkusili dát použitý vstřiky, na který to ale běželo podobně problémově, tak vyměnili gumičky těch použitejch vstřiků a možná ještě něco, ale nějak to nepomohlo. Čili se tam zatím daly jiný použitý vstřiky s menšim nájezdem km, na který to naštěstí funguje nejlíp, akorát doufám, že auto nezačlo mít větší spotřebu paliva. Motor je už víceméně skoro v klidu, ale pořád to není ono, občas je stejně cejtit to vibrování a sem tam škubne. Říkali v tom servise, aby to prej bylo, jak má, museli by se tam dát nový vstřiky, popř. zrepasovat ty původní a brát ohled, že už to má něco najetý. Každopádně, zatím přesně nevím, protože ty vstřiky by už něco stály (už teďka to stálo celkově dost) a co když by to ani pak nefakalo, jak má...
×
×
  • Vytvořit nový...