Přejít na obsah

kaaka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    75
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem kaaka

  1. Omlouvám se, nechal jsem se unést.. vyplynulo to s toho jaký motor/pohon zvolit do nového Citiga.
  2. O životnost článků bych se asi nebál.. kolega co má 5 let Toyotu Auris která má malou baterku (dojezd tuším 20km) a jízdou se nabíjí klidně 4krát za den, tak byl teď na měření baterie a je prý OK.
  3. To je jasný, když pojedeš z vrcholků Alp dolů do údolí tak i 400 km přeci nemůžou do brožurky napsat : spotreba na 100 kilometrů je 1,02 baterie
  4. Jojo, plány se mění pořád... Ale s tím dojezdem bych moc optimistický nebyl - při posledním testování elektrických pohonů za polárním kruhem ujelo Citigo pouze 98km a Fabia na tom nebyla o moc lépe (115km) ale je pravda že v extrémních teplotních podmínkách... nicméně viděl bych to tak na max 150 kilometrů...
  5. Letos jich má sjet z linky jen patnáct set a za ty zbývající dva roky asi 45 000 kusů. Jo je to jen okrajová záležitost, ale na rovinu - kdo si to koupí za půl mega s reálným dojezdem 100 km
  6. Tuto informaci jsem vypustil Já a zakládala se na tom že kolega vyvíjí elektroinstalaci na MPI Evo a MPI Evo CNG , bohužel ve čtvrtek bylo potvrzeno že ani jeden motor se do Citiga nepodívá a budou nabízeny exkluzivně pro VW UP. Mám dokument (oficiální) s plánovaným počtem vyrobených kusů celé trojice Citigo, Up, Mii v každé motorizaci. Z něho vyplívá že Citigo a Mii v roce 2021 skončí a UP pojede minimálně do roku 2023. Truchlit ale netřeba, pokud někdo bude toužit pro CNG nebo třeba TSI , může sáhnout po VW UP který v lepší výbavě zase tak drahý oproti Škodě není a má své výhody (třeba couvací kameru, tažné zařízení atd..).
  7. Tak jako TSI Evo bude MPI Evo mít místo litinových vložek válců nikasil (keramický povrch) - Výhody - mnohem nižší tření uvnitř motoru a tím pádem nižší spotřeba a vyšší výkon, rychlejší ohřev a chladnutí motoru - Nevýhody - životnost a prakticky neopravitelnost vyběhaného motoru. A hlavně výhody fabriky - bude to levnější na výrobu a sníží to emise Dále tam budou i nějaké drobné změny v elektroinstalaci ( třeba přesun řídící jednotky motoru z motorového prostoru do podběhu) a vylepšení bezpečnostních systémů vozu (hlavové airbagy namísto panoramatické střechy,atd..) MPI Evo samozřejmě bude i benzíňák ale jen ve Fabii tak, aby mohla být základní cena Fabie nižší. V Citigu bude jen CNG verze tohoto motoru.
  8. Citigo bude po ukončení výroby v 32. týdnu pokračovat v elektrické verzi (60kW) a také v přepracované CNG verzi s motorem MPI EVO (59kW) . Do prodeje se dostanou snad na podzim...
  9. Já mám MR2019 44kw a spotřeba mezi tankováním plné nádrže sedí +- o desetinku litru ale jezdím kolem 5,5 - 5,8 litrů na 100 km (zajíždím) . Možná že čím je nižší spotřeba tak tím víc palubák lže..
  10. Chobotte však ty na to přijdeš jak na ten start&stop tak i na mlhovky při zpátečce... Jsem v klidu...
  11. Jsem pro . Jsem nadšený fanoušek Škodovky a také jsem jí věnoval už přes 20 let svého jinak krátkého života, jako zaměstnanec (né ve výrobě) vidím do blízké budoucnosti firmy a mám pár přátel (jako každý v Ml.Bol.) od kterých čerpám zákulisní informace. Mimo to mám k dispozici takřka neomezený strojní park k výrobě čehokoliv na naše čtyřkolové miláčky. Když můžu tak pomůžu.
  12. Po novém roce si jde kolega pro nové Citigo a bude mít i packet multimédia takže to přeměřím... Jak píše chobott - na 99 % bude otvor v palubovce stejný..
  13. Abych to osvětlil - každé Citigo před faceliftem má díru se starou paticí (nelze do ní uchytit držák mobilu) , kdežto Citigo po faceliftu buď má díru s novou paticí a nebo nemá žádnou díru ! Nám jde v tuto chvíli o to ověřit zda jsou díry předface a poface stejného rozměru a pokud ano, tak nic nebrání výměně na novější patici a tím posadit do palubky mobil.
  14. Díru v palubovce má ale starý typ jako ty chobotte, takže mu jde jen o to vyměnit patici za nový typ + USB kabel (?) a dokoupit držák na telefon
  15. HWspeedy - pokud jsou patice pro držák stejných rozměrů (brzo ověříme) tak by to šlo - znamenalo by to výměnu patice, možná kabelu mezi paticí a rádiem a zakoupení držáku telefonu. Otázka zní jestli to má smysl - přijdeš o možnost používat pěknou navigaci a pokud nevyměníš i rádio tak ti appka move&Fun bude v telefonu na nic, protože že starým rádiem nekomunikuje. Ale nic ti samozřejmě nebrání používat třeba Sygic v telefonu na navigování a data z auta můžeš spárovat pomocí bluetooth OBD krabičky.
  16. kaaka

    Ruční brzda

    Je to asi normální jev u bubnových brzd, mám nové Citigo a taky ručka brzdí až nahoře. Parkuji v prudkém kopci a ručku tahám až k origo loketní opěrce . Sichruju to kvaltem aby auto nesjelo do silnice když třeba prší a když zhasnu motor tak chvilku ještě stojím na spojce abych měl jistotu že auto stojí na brzdách a né na motoru (rozvoďáku) aby se nevytahal váhou auta. Lepší způsob neznám a cihlu pod kola dávat nehodlám
  17. Nevím jak je to znát u předfaceliftového Citiga protože tam jsem corner nikdy neměl aktivní, ale po faceliftu (obdélníkové mlhovky) to pomáhá jako ? ani né tak při jízdě- kolikrát si toho ani nevšimnu ale při parkování u domku je to naprostý luxus. Už to sousedce zachránilo dvě kočky ( né že by jich byla škoda ). Jenom škoda že když zařadim zpátečku tak mlhovka zhasne..
  18. Jsou tři možnosti : 1.) Koupit nějakej lacinej držák z Číny a někam ho přilepit , 2.) Do předfaceliftového Citiga pořídit origo navigaci (stojí už jen 3000kč)) a spárovat s telefonem v kapse, 3.) nebo koupit originální nový držák telefonu a ve starém Citigu vyměnit patici i s kabelem - eventuálně novém Citigu vyříznout otvor a vsadit patici s kabelem. Každopádně je tam vzájemná nekompatibilita - takže origo navigace nefunguje korektně s novým rádiem a obráceně - telefon v novém držáku nelze spárovat se starým rádiem. Snad jsem to popsal správně, kdyžtak mě kluci opravěj. Návod jak vyříznout otvor v novém Citigu tu už někde je, i seznam dílů co je k tomu potřeba dokoupit.
  19. Měl jsem na operativní leasing 3 Citiga a teď jsem si jedno koupil natrvalo a od té doby co jsem se to dozvěděl, nenechávám volant "v plném rejdu" a už to nikdy nezazlobilo. Byl jsem s toho tenkrát tak rozčarovanej , že jsem i zajel do servisu a tam jsem dostal čočku že prej "mladej jestli si s tím někde letěl přes díru a něco vohnul tak si to celé zaplatíš! " Nic nikde ale nenašli, a pak mi někdo poradil ať nedávám plný rejd a hle- od té doby nikdy nic..
  20. Ahoj, měl jsem stejný problém před 6 ti lety u mého prvního Citiga. Problém je přesně jak píšeš v posilovači ! Pokud zaparkuješ na delší dobu a necháš kola v plném rejdu (je jedno jestli vlevo nebo vpravo) tak pak posilovač špatně vyhodnocuje středovou polohu a táhne to buď doleva nebo doprava.
  21. Aleši pokud to dobře chápu, tak bys rád aby to svítilo od chvíle odemčení auta do té doby než ho zase zamknes ? Prostě pořád když jses ve vozu. Napadá mě pouze napojit to na dvě relé - první by spinalo když odemknes auto kabelem od vnitřního osvětlení a druhé by spinalo když otočíš klíčkem v zapalování (a ten strop ti zhasne) třeba od rádia. Takže by to vlastně svítilo pořád protože buď by ti šlo napětí signálem z lampičky nebo signálem z rádia (nebo z jiného zdroje který se spouští při startování).
  22. Kdyby jsi si přečetl pár posledních příspěvků , tak bys věděl že všechny vozy vyrobené do této chvíle podběhy z továrny NEMAJÍ ! až teprve nyní se začínají montovat...
  23. Já snad vytáhnu ze šuplíku pájku a udělám si relé pod vypínač S&S aby to za mě po každém nastartování vypnulo tento zbytečný systém. Poradí někdo kde sehnat lacino konektory ? Samce i samici - abych si vytvořil plug &play řešení které půjde kdykoliv z vozu demontovat (servisní prohlídka)
  24. Máš pravdu samozřejmě, nevšiml jsem si konektoru navigace místo nového faceliftoveho USB řešení... Čísla dílu tak budou jiná, ale princip vyříznutí a natažení kabelu k rádiu zůstal stejný.
  25. Kdyby se chtěl někdo pouštět do dodělání otvoru v palubovce pro držák telefonu tak Tady je návod včetně dílů co je na to potřeba.
×
×
  • Vytvořit nový...