Přejít na obsah

Jiří Smetánka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Jiří Smetánka

  1. Dobře, nebudeme slovíčkařit na kolika procentech nabití se rekuperace sepne. Myslím že rekuperace baterce rozhodně nepřidá. Uvidím v praxi, ale nepředpokládám že by úspora paliva byla nějak zásadní. Bylo by zajímavé vypočítat kolik rekuperace za životnost baterky ušetří. A porovnat to s cenou nové baterky. Pokud by to vyšlo do plusu tak se o tom v případě že nebude omezená funkčnost auta dalo uvažovat. V opačném případě to považuji za další honbu za nesmyslnou legislativou EU.

    • Negativní 1
  2. No je pravda že u mě je trošku problém i s tím že se mi příčí představa mít baterku nabitou na půl jenom proto, že nějakej ekoterorista tlačí emise nesmyslně dolů. Nicméně teď se snažím hlavně nabrat informace, ty pak porovnám na autě a podle toho se pustím do úprav. 

    • Pozitivní 2
    • Negativní 1
  3. O té AGM baterce taky vím. A i když je na to určená tak ji to rozhodně neprospívá. Považuji to za zbytečný zdroj problémů, potažmo nákladů na pořízení nové baterie. Nic mi to nepřinese, tudíž ať to nefunguje. Třeba se ještě někdo ozve s řešením. O zapnutí vyhřívání sedaček jsem slyšel, nicméně je to takové polovičaté řešení a navíc jenom zimní...

  4. Potřebuju aby auto fungovalo. Budu ho mít celkem vybavené, mimo jiné tam bude nezávislé topení. Mám ho už ve stávajícím autě a celkem ho používám. A nehodlám netopit jenom proto že auto usoudilo že se ještě nemusí dobíjet a teď má málo energie... A nehledě na to že nechci aby baterka zbytečně trpěla. Ať je pěkně stabilně nabíjená. Doufám že pak něco vydrží (start stop samozřejmě vypnu taky). Ale jsem moc rád že to jde vypnout.

  5. Ahojte, jsem tu nový. Pročetl jsem myslím celkem poctivě většinu temat, ale odpověď jsem nenašel. Čekám v řádu dní nového Superba (2.0 TDI 140kw). Někde jsem se dočetl že alternátor dobíjí jenom při deceleraci nebo při jízdě z kopce. Je nějaký způsob jak toto vypnout? Děkuji

×
×
  • Vytvořit nový...