Přejít na obsah

Rozsta

Uživatel
  • Počet příspěvků

    135
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Rozsta

  1. Ahoj, mohu se prosím zeptat, jestli slabší vlákno v H15 žárovce má svítit (svítí?) souběžně i při zapnutých dálkových světlech? Nebo je jen pro denní svícení? Předem díky za rady.
  2. Dobrý den veskoplek, jsem novým majitelem Rapidu a vzhledem k předchozím zkušenostem bych do auta potřeboval potahy, ale jen takové ty stylu "tričko". Nevíte, jestli není možné sehnat takové, které se dají použít pro vozy s bočními airbagy? Děkuji.
  3. při tvém použití topení u HTP se nedivím, že máš pocit špatně pracujícího termostatu. Myslím si, že funguje dobře. Co lepenka před chladičem - používáš? hele jen tak mimo mísu - v jakým stavu máš kabinovej filtr? U mě výměna (po 4 letech) razantně zlepšila "mlžení" skla. K dokonalosti jsem to natáhl použitím přípravků proti mlžení. Ráno jezdím první 3km s vynutým topením na 0 a jen výjmečně mám lehce zamlžené sklo...
  4. Zapomněli jste dodat, jestli parkujete v (vyhřáté) garáži nebo každé ráno škrábete a odmetáte.... Velký vliv na "pohyb" ručičky má také topení. Já konkrétně pozoruji, že pokud zapnu topení u studeného motoru, tak ručička leze nahoru o poznání delší dobu. Ale jinak asi takhle: parkuju venku, ráno nastartuju a hned jedu, po cca 2km (při vypnutém topení) se začne ručička pohybovat, po cca 5km, 6km jsem na 90°C (dle budíku)
  5. To Shakes: co přesně znamená, že "motor dost často podtáčel...".
  6. Shakes, jen tak pro zajímavost, co konkrétně znamená: "jen dodám, že motor dost často podtáčel..."
  7. Zase vystrkuješ růžky se svým stavem km?
  8. Ahoj, pokud myslíš nápis OIL u poččítadla kilometrů, tak to značí nutnost výměny oleje (najeto 15.000km nebo 1 rok od poslední výměny). Nezmená to, že je potřeba dolít olej. Pokud chceš opravdu dolívat, tak musíš stejnou hustotu 10W40 jako tak nalili v servisu a ještě se stejnou specifikací VW.
  9. Ahoj, pokud budu rozvíjet myšlenku špatného vstřiku, tak mě se vstřiky zachránily pouhým nalitím sajrajtu "čističe benzinových vstřiků" do nádrže. Např. zde: http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=788. A to mi auto už nechtělo jet na benzín skoro vůbec
  10. Rozsta

    Mlhovky

    Potýkám se u fabie s podobným problémem. Jde samotnej spínač svetel rozebrat? Pokud ano, opravoval to už někdo?
  11. A pak že HTP nic nevydrží Taky by mě zajímaly ty tlaky. Malto, vidíš kam se to dá s těmi km až dotáhnout. Budeš hubo44 následovat?
  12. Omlouvám se, já se přehlidl - přečetl jsem příspěvek v rychlosti. Zaměnil jsem si chyby: tvé "chudé směsi" a "vynechání zážehu" (viz příspěvek od FABIA40HB).
  13. Krimmi, měl jsem podobnej problém. Auto jsem nastartoval, kuckalo, nejelo, svítil check, přeplo se na LPG a pohoda, auto jelo v pohodě, VAG hlásil stejnou chybu (nebo pokaždý na jiným válci). Vyměnili jsme svíčky a do nádrže nalili čistič vstřiků (a ujeto v kuse asi 150km na BA). Od té doby klid. Vyzkoušej, třeba pomůže. Jestli to čte Karel.LPG, tak dodatečně díky za ochotu
  14. Mám na této motorizaci LPG i Tempomat a funguje to :-) Nemusíš se toho vůbec bát :-) Asi to víš, ale je nutné, pokud chceš montovat tempomat, aby jsi měl komfortní jednotu začínající 6Q0 nebo 6Q1, s plynem a aní výkonem motoru to nemá nic společného.
  15. Ahoj, návod na dodělání najdeš v sekci "návody". Jinak je o tom téma zde!
  16. Ahoj vespolek, můžete mi prosím někdo poradit, jestli zle do Fabia 1.2 12V (s LPG) použít místo origo tuto chladící kapalinu? http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1131 Můžete mi proím někdo potvrdit mnou navrhovaný postup výměny chladící kapaliny: 1) postavit auto se studeným motorem čumákem z kopce 2) vypustit starou chladící kapalinu 3) dolít dest. vodou 4) ohřát motor na provozní teplotu se zapnutým topením, resp. než začne blikat kontorlka 5) opět vypustit chladící kapalinu 6) ještě jednou, nebo 2x zopakovat bod 3-5 7) nalít novou chladící kapalinu v poměru 1:1 (dest. voda, koncentrát, tj. do -38°C) 8) nechat odvzdušnit, případně dolít do max. Mohu při tomto způsobu mít 100% jistotu, že nová chladící kapalina, která bude v autě, bude mít bod tuhnutí min. -25°C? Děkuji za odpověď.
  17. Rozsta

    Alarm

    Ahoj, doufám že nebudu kecat, ale to co popisuješ je klasická výbava bez alarmu, pouze máš "safe...(něco)", což je ta blikající dioda a znamená to, že máš zamčeno z venku a nemůžeš zevnitř otevřít dvěře. (mimochodem takhle jsem jednou zamčel synovce v Rakousku před Lidlem) Kdybych kecal, tak mne prosím opravte, ale já to tak ve své fabii mám.
  18. Ahoj, mohl by jsi být trochu konkrétnější? Vůbec jsem nerozumněl tomu, co jsi napsal v první větě. Mohl bys prosím ještě jednou, aby to pochopil i laik Díky
  19. Ahoj vespolek, mohl by mi někdo poradit s tímto problémem - když otáčím tímto ovladačem, tak mi v jednom místě jde těžce. (poloha 3h - foukání přímo do kabiny). Jakokdyby musel překonat nějaký odpor (něco vránilo v otočení). Zatím je to v začátcích, ale nechci to dál rozšiřovat. Nevíte někdo co by to mohlo být? děkuji za jakoukoliv radu.
  20. Ahoj, měl bych jeden technický dotaz - pokud bych si dal doprostřed nad zadní sedadla čtečí lampičku (stejnou jako mám ve předu - respektive tu obyčejnou s jednou žárovkou) udrží mi ji jen tapec? Protože ve předu je uchycena do karoserie... Díky za odpověď.
  21. Zdravím vespolek, mohl by mi někdo říct, jak vypočítat přesnou hodnotu odporu aby LED neprosvědcovaly a jak jej zapojit? (seriově/paralerně) Jde mi o tohle: Světýlko v kufru (FI combi) jsem předělal na LEDkový, celkem 10x LED. K tomuto světýlku chci napojit ještě paralerně jedno na druhou stranu kufru a mám nataženy dráty dopředu k palubní desce, kde chci také paralerně ke světýlku umístit LEDku, která by mi svítila, když mám otevřený kufr (nebo špatně zavřený). Nicméně pokud napojím LEDku se seriovým odporem s hodnotou vypočtenou na 12V, tak mi LEDka svítí i když je kufr zavřený. Mohl by někdo poradit, co s tím? To že mi slabě svítí LEDky v kufru mi nevadí, ale kontrolní LEDku potřebuji úplně shasnutou. uff, snad jsem to rozumně popsal. Děkuji za rady. Rosťa Vyřešeno: V testovacím režimu zapojen odpor cca 150ohm, 4W paralerně k diodám. Zatím se to tváří v pohodě
  22. Orel mi psal, že to má zapojeno paralerně na výhřev, ale já jsem nakonec kvůli jednoduchosti napíchl u komf. jednotky.Tudíž to mám zapojený jak plánuješ ty - Var. 1, funguje to bezproblémů a myslím si, že tím nic nezkazíš.
  23. Jak mi psla kdysi Orel: LED s předřadným odporem v sérii zapoj paralerně k topnému tělísku vyhřívání zrcátka řidiče. Nejlepší místo je na dvanáctipólové svorkovnici T12g piny 4 a 5 ve dveřích řidiče. Rozsta
  24. Díky za odpověď, trošku jsi mě nahlodal - chtěl jsem se podívat zezadu na palubku, jestli najdu konektor/diodu pro danou kontrolku, ale nepodařilo se mi dostat palubku z auta... Bál jsem se pořádně zabrat, abych ji sundal (šroubky jsem samozřejmě vyšrouboval ) a tak jsem se na to radši vybodl. Takže asi zvolím variantu externí LEDky. Každopdáně bych si rád ověřil jednu informaci: Konektor XS5 pin. č.4 -> na najdu na tomhle pinu napětí při otevřeném kufru? pozn: než jsem vytvořil nový příspěvek, snažil jsem se hledat, ale nebyl jsem úspešný. Takže pokud je to tu někde napsané, mohl by jsi sem dát prosím odkaz kde to najdu? D
×
×
  • Vytvořit nový...