Přejít na obsah

Martin Másilko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martin Másilko

  1. Motůrek vyměněn, práce a materiál 5200. Šli na to zespodu, práce v leže, sundali co jim přišlo pod ruku, ale palubka zůstala. Za mě spokojenost.
  2. Autorizák jsem zrušil, objednal jsem se do levnějšího a dřívějšího servisu. Prý ty motorky umí měnit aby nemusela palubka dolů. Proběhne to v půlce ledna, tak pak napíšu jak a kolik. Do té doby teplé ponožky.
  3. Když kouknete na Leaseplan, tak ty 1.6L vašich parametrů tam jsou v rozsahu 289-379k, 2.0L se nabízí za 399-479k. Za mě tedy dobrá cena, pokud auto znáte a nechcete si připlatit dalších 100k za silnější motor.
  4. Zásuvku jsem vyndal, rozhýbal kabely, proměřil a všechno vypadalo OK. Nakonec stříkanec kontaktolem a zásuvka funguje ;-)
  5. Nevíte co s tím? Mám taky ten problém. Koupena diagnostika ELM 327 car scanner, OBDII bluetooth. Zkoušel jsem to několikrát, nesvítí, nereaguje. Facelift, 2012, 2.0tdi. V O3 funguje, už jsem s tím dodělal corner funkci, vypnul upozornění nezapnutého pásu, smazal chyby...
  6. Neni to tim co řikal Vaculík ve videu o octavii 3? Ve 30 minutě rozbíhavost kvůli silentblokům?
  7. Namažu těsnění olejem, dotáhnu rukou na krev a pak ještě hasákem o kousek a kolem filtru je sucho. Filtr Mann W712/95. Koukal jsem do montážní příručky a na té straně je chladič oleje, odvětrání klikovky a odlučovač oleje. Tak jestli něco z toho nebude prasklý/ulomený...
  8. O víkendu provedena výměna oleje. Po roce a 11000km to sežralo cca 0,75l oleje. Motor CJZA 1,2 77kw. Jezdím spíš krátké trasy. Olej liju HELIX Ultra Professional AV-L 0W-30, celkem 4L. Nikde nic neteče, najeto 86 tis.
  9. Já bych mu radost nekazil. Ba naopak. Za ty peníze je to odpovídající. V téhle cenové mi Leon přijde jako volba z nouze, ten interiér se fakt nedá :-) V podobné ceně jsou třeba na sauto jen 2 kusy. Způsobem "jde sehnat" jsem hledal 4 měsíce voktávku. Za každou cenu mít tu nejvýhodnější nabídku je k zbláznění. Radši si pár kaček připlatit a mít auto takřka hned než shánět...
  10. S tou sopkou bych to neviděl tak růžově, je to častý omyl, vysvětlení: https://skepticalscience.com/arg_volcano_cz.htm
  11. 4 měsíce už čekat nechci, chtěl bych to ještě před létem rozhodnout. Radši bych koupil novější auto s vyšším nájezdem, určitě se serviskou. Kolem 300 je už slušný výběr. Možná budu ale trochu pranoidní, kde vezmu jistotu že když dám za auto o 50 tisíc víc tak bude méně poruchové? Každopádně denní kontrola inzerce mě nemine a soukromým inzerátům se nebráním. Furt si myslím že mi majitel k vozu řekne víc než bazarista nebo dovozce.
  12. 1.4tsi je lákadlo, ale je to nad mé možnosti. Nicméně po autech koukám už půl roku a postupně jsem vyloučil MPV. Dieselová bych na městském provozu zničil (Touran, Sharan, S-max), benzinová jsou zas drahá nebo mají velkou spotřebu či nespolehlivý motor třeba (1,6 ecoboost). Takže zpátky ke kombíkům ;-) Nechci koupit hned a už vůbec ne zajíce v pytli. S diagnostikou jsem se trochu naučil, měrku na lak není problém koupit a cebia to jistí. Rád bych si to před koupí nechal zkontrolovat v autorizovaném servisu. O tom rapidu jsem četl a s 1.0tsi v oktávce jsem se i projel. Hodně mě to překvapilo jak je to tiché, má to slušný zátah a ty dlouhé převody do města ideál. Oproti HTP, kde motor ve vysokých otáčkách řve, v nízkých se klepe a nejede a tím pádem se furt se musí řadit a ta doba než se to rozjede....
  13. Vypadá dobře, ale rozpočet na to není. Martab radil Seat a Golf. Koukal jsem na ceny a Seat mi z nich přijde nejlevnější, ale moc se mi nelíbí. Golf vypadá ale hodně slibně. Skočim si to někam osedět. Rozvor je asi o 4cm kratší než octavia a potřebuju aby se dozadu vešly děti. Mám 2 metry na výšku a za mnou moc místa nezbývá. Doteď jsme se mačkaly ve fábce HTP. Od dalšího auta nechci nic jiného než trochu výkonnější motor, víc místa vzadu a pro manželku větší kufr ;-)
  14. Ahoj, chtěl bych pořídit oktávku pro rodinu nájezd cca 10-12 tisíc/rok. Volba padla na 1.2tsi. Parametry co nejmladší, co nejnižší nájezd a rozpočet cca 250 000. Takových kusů moc neni. Narazil jsem na jednu, nájezd 43 000, ale byl tam měněn olej longlife po 3 letech a 30 000km. Stáří 6 let. Co si o tom myslíte? Je to standardní servisní výměna nebo to motor nevratně poškodilo a radši ruce pryč? Děkuji i za případné rady na co se zaměřit.
  15. Na O2 najeto 395tkm, motor CFHC stejný problém. Během regenerace necvrliká, ale jak se zaplňuje filtr tak se hluk zvyšuje. Regenerace probíhají bez problému. Emisemi prošlo. Pro jistotu měněny 2 vstřiky se špatným přepadem. Cvrlikání přetrvává. Tento stav je už cca 30tkm. Firemní O2 měla podobný problém, tam bylo turbo KO.
×
×
  • Vytvořit nový...