Přejít na obsah

Visse

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Visse

  1. Tak mám nový poznatek - už jezdím - hurá - našel jsem před spolujezdcem v šuplíku takový zámek - dává se tam special klíč - kulatý s klínkem - kterým se otáčí - jenže ten klíč nemám tak jsem propojil všechny dráty do sebe a ono to cvaklo v alarmu i někde v autě - zkusil jsem nastartovat a ono to chytlo - musí to být pořád spojené , jinak to nestartuje- nejde ani řídící jednotku alarmu odpojit a poslat na přeprogramování - jinak to taky nepojede- takže sice jezdím ale alarm tam pořád mám, je to zapeklitá situace - ale není neřešitelná.
  2. hmm, tak to bude těžký oříšek, kvalitní alarm, ale jen když vše funguje jak má, jedna věc se poser. a už je problém, to snad není možný.
  3. ok, tak tohle vynechám, spíš bych to viděl na nějaký spínač - pokud něco najdu. A co přez Vag? to nepude nějak?
  4. A jak najdu tu imobilizační smyčku, je tam svazek drátu , které vychází s řídící jednotky alarmu. Myslíš, že mám jako drát po drátě jako nějak mezi sebou propojit - jakoby simulovat el. impuls a tím bych to odpojil? Ještě jsem se díval na tu černou krabičku - řídící jednotku al. - tak jsou tam takové malé šoupatka, jako kdysi na kompech když se taktovalo- je jich tam asi 5, prví je on a ostatní jsou off, to jsem taky zkoušel nějak přesouvat - neboli přesouvat z pozic do on z off, ale nějak nic se nedělo. zítra se v tom zas budu hrabat, jestli to nerozchodím tak nevím. Poslední šance je poslat jednotku do prahy Metas. tam by mi to přeprogramovali a poslali i nové DO, jenže to vidím jako možnost až auto zprovozní a zhruba 2 tisíce oprava- již ověřeno meilem.
  5. HOj všem, mám bíg problém, nemůžu nastartovat auto a bez auta nemůžu žít - jezdím do práce, Ještě v době, když fungoval dálkač jsem zamknul dálkou, ale potom jsem odemknul klíčem a už to začalo pěkně řvát, takže jsem pěkně v prdeli, odpojíl jsem syrénu aby to neřvalo a baterku. Nejradši bych to vyhodil a koupil nový alarm, jenže jsem odpojil jednotku alarmu a ono to pořád nejde nastartovat, tak jsem ji zapojil zpátky. Omylem jsem si zničil Do , měl jsem jen jeden kus. V autě je alarm od Meta systemu - je pořád funkční, a bez DO ho nemůžu deaktivovat jde to nějak jinak? - třeba řidící jednotku od alarmu - něco vypnout - nebo přepnout. _Je tam nějaká funkce na elektroniku motoru - protože když dám klíč tak všechny kontrolky zhasnou, ale motor jen točí a nenastartuje. Fakt potřebuju pomoc, jsem z toho v prdeli.
  6. Spíš si myslím, že to je způsobeno dalšími klíči v klíčence, že jen ruší imobilizér, taky mi to někdy dělá. A je to napsáno i v knize jak na to, že to může způsobovat množství klíču ve svazku. Takže stačí jen vytáhnout klíč, protřepat klíčenkou a klíč znovu dát do spínačky.
  7. Zdarec, nemáte někdo dodatečně přidělaný 6.př. stupeň, celkem hodně o tom uvažuju. Vím , že to mají octy1 96KW a pak octa2, nebo WV, ale spíš by mně zajímaly ty octy, zda má někdo s tím přímou zkušenost, určo to je paráda, když člověk jede 150 a motor točí +-2900 http://www.eurotuning.cz/ - tam to vychází na komfortní způsob cca 33tis s Dphčkem, což není zas tak moc, když si člověk řekne, že auto mám za 150-170 tis. tak sem se všemi názory , plusy a mínusy
  8. Tak včera jsem si zničil DO, bohužel jsem měl jen jeden dálkač, gumovy čudlík vypadl a podním byl spínač který tady se ulomil. Byl to centrál i alárm v jednom, nějaký M 39911A RC - od Meta systemu, to je vše co vím, ale jak tedkom sehnat jen DO a naprogramovat (nebo co se stím dělá,jsem uplny idiot v tom to směru) aby to fungovalo, vůbec nemám ponětí co s tím. Nevíte jestli stačíč sehnat jen to DO - nejlíp dva, pro případ ztráty, a nějak to rozchodit s tím co je v autě již namontováno? Díky za vše.
  9. 1,9 Tdi - max 210km/h - to bylo jen jednou, asi dobrý vítr v zádech normálně 205km/h bez problému - ale od těch 190 to už na to auto je moc, chtělo by to 6st domontovat a jelo by to 220-230 - pokud bych se nevyrejpal na nějaké díře ,
  10. Visse

    Spotřeba TDI

    Zdarec všem, 1,9 81kw - 12/98 - model 99 - ja mám spotřebu průměr 5L, je to paráda, prostě není co řešit, pokud člověk jede 100-120 a plné auto, tak ta spotřeba 5L/100 je reál, dokážu jezdit i za 4-4,5/100 to ale člověk jede těch 100km/h +-, pokud člověk nespěchá a nemá dlouhou trať před sebou je to v poho. Tedkom jsem jel na slovensko do nitry (300km tam a 300 zpět) - celkem dobrá dálnice směr na bratislavu od žiliny - a tam člověk na to šlápné a prostě jede, nedívá se na spotřebu - průměr jsem měl 7,1/100 jenže jsem to valil 180-190 furt, vím že pro diesla je to hnus, tak vysoké otáčky, tak by mě zajímalo jestli jste někdo neuvažovali o tom si domontovat 6st. , existuje firma , která to dělá ve vsetíně tuším - stojí to +- 34 tis kč s dph i prací, převodovka se zvětší jen o 5cm, a práce je to na 2-3hodky - montuje se to na autě, vím že se dá koupit novější octu, ale pěkně draho - 2003 96kw 6st a cená někde 280 a nahoru, a to mám auto zhruba za 150 000, takže koupit auto za takové prachy si myslím, že není to pravé ořechové, spíš bych to viděl na investici do převodovky a časem čip, pak člověk fičí 150km/h a motor si brumlá 2600 ot, takže při 170 točí cca 3000, a v seriovce při 170 +- 3800 - což je dost velkej rozdíl a těmto motorům by to jen prospělo mít 6st., Zase záleží na tom jestli se to vyplatí, jak dlouho člověk plánuje mít tohle auto a apod. čekám na vaše názory -díky
×
×
  • Vytvořit nový...