Přejít na obsah

Pulkos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

687 zobrazení profilu

Oznámení Pulkos

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Každopádně tím ale nechci říct, že to jsou určitě vstřiky. Za mě přehřátí softwaru určitě doporučuju, od kouření a hlavně přibývání oleje to pomohlo. Plus lepší spouštění regenerací. Vstřiky jsem do roka musel měnit taky, i když na první pohled vypadali v pořádku. Teď už se ale nedovím, zda byly na vině i před přehrátím, nebo ne. To jen tak pro zamyšlení...
  2. U mě teda výfuk už čistý není. Ale jinak to táhlo, startovalo na drknutí, drželo krásně volnoběh. Úplně bez problémů. I hodnoty na diagnostice v cajku. Ani žádné chyby. Jen se to při tahu začlo klepat. Ještě divnější že jen na 17kach kolech. Na zimních 16kach skoro vůbec. Proto nikdo nečekal, že by moh být nějaký vstřik vadný. Ale po výměně skoro půl auta a hledání všeho možného i nemožného se sehnali starší vstřiky na zapůjčení a pomohlo to. Některý prostě musel být špatný. Ale doteď to moc nechápu. Taky bych čekal, že při vadném vstřiku to nepotáhne, bude cukat nebo alespoň špatně chytat, nebo něco takového.
  3. Je pravda, že vstřiky špatné asi byly. Protože jsme je už také měnil. Auto šlo po zahřátí od 1,5 do 2,5tis. otáček při tahu do vibrací. Nikdo nemoh přijít na to proč. Skoro po roce se vyměnili vstřiky a od té doby je klid. Takže možná je vyměnit před přehrátím, tak by to třeba pomohlo. Ale tehdá se ješte auto neklepalo. Začlo to až později. Každopádně to mám na motoru, který má odlítáno přes 300 tis. km. Ale minimálně plus starého softwaru je, že to spustí regeneraci dřív, pokud má ideální podmínky a nečeká až na 100% zaplnění. Velká výhoda pro kombinovaný provoz.
  4. Řešil jsem to rok a nakonec pomohlo to přehrátí. Dočetl jsem se to někde tady jako tip. Ale nikdo mi už nedokázal vysvětlit proč. Údajně ty nové softwary stojí za prt a DPF ničí. Tak nevím. Ale to by tu musela hulit každá druhá ovce, co tu po silnicích jezdí. Je to zas neco mezi nebem a zemí, co mi zatím nikdo nedovedl vysvětlit. Ale mě to nakonec zachránilo před výměnou za cca 35 000,- za nové DPF do skauta, protože na 4x4 se prý eko verze nedělá, nebo alespoň tehdá se nedělala.
  5. Nakonec X-tuning v Jihlavě. Autorizovaný servis to totiž neumí... Sice jim to místo předpokládaných 2 hodin trvalo asi 5, ale výsledek se zatím vyplácí.
  6. Mě tam dělal bordel ten DG software. Auto při regeneraci kouřilo a regenerovalo celkem dost často, cca každých 200-300km při provozu po městě. Hlavě díky časté regeneraci přibýval olej (ředil se nespálenou naftou). Od přehrátí na starou verzi softwaru je klid. Také to při DG softwaru čekalo vždy až na 100% zaplnění, než se spustila regenerace. Po přehrátí se spouští vždy, jak má víc než 60% a ideální podmínky. Což je mnohem lepší. A kouří při regeneraci už jen minimálně.
  7. Podle hodnot se tam nic spatného nezdá. A zlobí to něják? Regenerace by se měla spustit při dosažení hodnoty necelých 22g. Ať meřené, nebo vypočtené hodnoty sazí. Záleží podle stylu jízdy, která bude na tého hodnotě první. Zatím to od poslední regenerace ujelo 413 km. Pokud prevážně po městě, tak je to v pohodě, jestli po dálnici, tak to není nic moc. Ale je to jen názor lajka Podle hodnot se tam nic spatného nezdá. A zlobí to něják? Regenerace by se měla spustit při dosažení hodnoty necelých 22g. Ať meřené, nebo vypočtené hodnoty sazí. Záleží podle stylu jízdy, která bude na tého hodnotě první. Zatím to od poslední regenerace ujelo 413 km a cca 393 minut. Což není nic tak špatné. Ale je to jen názor lajka z vlastní zkušenosti :-)
  8. Tak asi po roce a všech možných i nemožných pokusech vyřešeno. Byly to vadné vstřiky. Menší rekapitulace: Auto šlo od 1500 do 2500 otáček do vibrací. Jen při tahu hlavně do kopce. A to od trojky nahoru. Jednička a dvojka jsou na to moc krátké převody, asi. Stupňovalo se to zahříváním motoru. Na 16 zimních to bylo jen decentně, ale na 17 letních dost znatelně. To se klepali i nohy prckovi vzadu v dětské sedačce. Nepomohlo demontování kardanu, nová hadry spojka, silenbloky motoru, poloosy, dvojhmota (komplet spojka) atd. Proto se přistoupilo přímo k motoru, ikdyž byla diagnostika bez závad a všechny hodnoty v normě. Povedlo se pujčit vstříky z bouračky, protože se mi už dál do nových věcí nechtělo investovat a konečně to pomohlo. Pravděpodobně některý ze vstřiků pouštěl míň nafty a to rozvibrovalo motor. Ale zas né tak málo, aby to elektronika rozpoznala. Vzhledem k tomu, že auto šlo za plynem i ve 160 a startovalo taky bez problémů na drknutí, tak ty vstřiky doteď moc nechápu, ale jejich výměna pomohla a auto se už neklepe.
  9. Zdravíčko, co se týče vířívých klapek, tak to bohužel netuším. Ale jak jsem tu popisoval. Skauťík často regeneroval, přibýval olej a dost to bíle kouřilo pod plynem při regeneraci. Ale po přehrátí SW na verzi, s kterou to vyjelo z tovarny, tak je klid. Nekouří, olej nepřibývá a regeneruje tak po 600km při převáže městském provozu, oproti předešlím 200km s DG SW. Na dálnici vypaluje sám. Jen byl problém někoho sehnat, kdo to umí přehrát. Škodovka to bohužel neumí... Takže mě to přehrátí pomohlo.
  10. To by asi neměl. V autorizovaném servisu tvrdili, že DPF dá i 400 tisíc bez problémů, ale to se mi taky moc nezdá. Každopádně ve výfuku je černo a splodiny celkem smrdí i když to neregeneruje. Takže to DPF asi už špatné bude... Ale jede to bez problémů, do nouzáku to nepadá a na diagnostice je vše bez závad. Tak otázkou zda ho měnit, nebo to nechat do té doby, než to neprojde STK, bo to začne padat do nouzáku... Protože podle autorizovaného servisu je vše ok.
  11. No pokud to projde stk a teď mi to regeneruje už rozuměji, tak není důvod k výměně. Motoru by to snad nic udělat nemělo. Leda pak už otázka ekologie...
  12. Změna nájezdu do zaplnění je po přehřátí softwaru na původní verzi, takže ne z ničeho nic. A černý dým samozřejmě v pořádku není, ale vzhledem k tomu, že to bylo jen jednou při první regeneraci po přehrátí a na stk to prošlo s kouřivostí 0.04, tak bych to na prasklou vložku neviděl...
  13. Zas jsem se o něco posunul, tak předám poznatky. Po návševě X-tuningu mi bylo zděleno, že upgare softwaru po dieselgatu je zas prušvich škodovky a odepisuje to DPF. Proto prý Škoda udělala i eko řadu DPF. V servisní knížce má přehrátí softwáru popis "provedena dílenská akce 23R6 (NOx)". Takže mi software přehráli zpět na původní se ktérým to vyjedo ze Škodovky. Docela s tím asi bojovali, proteže z původní předpokládané hodky a půl to byly hodiny čtyři. Pravděpodobně museli i vyndat řídící jednotku. Bohužel jsem u toho nebyl, takže přesný postup nevím. Filtr poté prý prohnali servisní regenerací a dostali se na 8g, níž to prý už nešlo, takže už v nejlepší kondici asi není. Jen je mi divné, že po zapnutí appky Vag DPF se v zaplnění hodnoty nezměnili (zustali na cca 19g), filtr se zapnil a začal zas regenerovat. První regenerace proběhla trochu zvláštně. Vůbec se tomu nechtělo vypalovat a na jedničku pod plným plynem to i černě zakouřilo... Regeneroval jsem asi 20 min, ale pak se to zdařilo a vyčistil sem zas na klasických cca 5g. Vše tedy pozorováno v appce. Jinak při zátěži to stále celkem dost bíle kouřilo. Každopádně jsem už od té doby regeneroval asi 3x a změny jsou viditelné. Kouřivost při regeneraci mi přijde nižší a zakouří to jen při plném plynu. Ale hlavně do zaplnění filtru ujedu tak cca 800km, oproti předešlím cca 300km. Což je asi nejdůležitější a regenerace se spouští sama dřív, pokud je auto v optimálních podmínkách = najedu na dálnici a jedu cca 2000 otáček. Už po 60% zaplnění se spustí a je do 5ti min zregenerovaný. Předtím to furt čekalo na zaplnění na 100%. Takže zatím to vypadá rozhodně lépe. Ještě se uvidí co v zimě a až s tím najedu víc km a třeba i nějáké delší cesty na dovolonou.
  14. Další tip byl silentbok motoru nad spojkou, vyměněn, ale bez úspěchu. Klepe se po jen v otáčkách od 15 do 25tisíc, pak se to sklidní a to od trojky nahoru na všechny kvalty při plném plynu. První dva jsou na to asi příliš krátké. Vibrace jdou do celé kastle, tak už fakt nevím. Fakt to tu nikdo úspěšně nevyřešil...
  15. Tak pro oživení, stále řeším co a jak dál. Co mám informace. DPF je asi měněno z neznámého důvodu. Dle autorizovaného servisu je vše v pořádku, zanesení 18g ze 60g mozných, poslední regenerace proběhla v pořádku, výměna DPF není nutná. Zatím mám doporučený postup: 1, kontrola softwaru zda není čiptuning nebo uzamžené hodnoty na DPF (autorizovaný servis neumí... ? nepochopím), zkusím xtuning... 2, kontrola vstřiků 3, kontrola egru 4, výměna DPF (udajně jde použít ten z 2x4 a převařit od spodní příruby). Nemá cenu ho měnit první. Pokud by to bylo něčím jiným, tak bych ho znovu odepsal. ? Kdyby s tím měl někdo zkušenost, rád si nechám poradit...
×
×
  • Vytvořit nový...