Přejít na obsah

zlingo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení zlingo

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Ahoj, ve vlákně asistent rozjezdu do kopce jsi psal, že ti to dělal kamarád z Turnova. Dělá to ještě? Pokud ano, prosím napiš mi na něj kontakt. Díky moc. Aleš Liberec (Zlingo)

  2. Dobrý večer, víte někdo z Vás jestli někdo spolehlivý kóduje asistent rozjezdu do kopce ve vzdálenosti cca 70-100 km od Liberce?
  3. Ahoj všem, tak jsem pořídil Rapida. Je to Spaceback 1,2, 77kW, 2014,najeto 80tis. Od soukromého prodejce. Servisováno vždy jen servis škoda (Astra v Jablonci n/N). Prolustrováno"mým" mechanikem, škodovkou a cebií. Vše bylo OK,tak jsem ho koupil. Musím přiznat, že to byla koupě z rozumu. Měl jsem Octavii 1.generace v kombíku, tak jsem měl(a mám) strach z menšího kufru, Zatím jsem s ním najel asi 500km a musím říct, že jsem mile překvapený. Možná to bude tím, že nejsem žádný automobilový fajnšmekr a že jsem moc aut v životě nevysřídal (rapid je 6. za 27 let co řídím) ale líbí se mi a mám z něj radost. Vlastně se těším na každou jízdu. Teď bych si ještě rád pořídil lištu nákladové hrany-zadního nárazníku kvůli psovi a nějaká alu kola na léto. Díky Vám všem tady na fóru za cenné rady. Rád se sem budu vracet.
  4. Ahoj, Rapid Spaceback jsem si vybral, protože se mi líbí. Octavii bych asi chtěl radši, ale při mém rozpočtu je Rapid novější a s menším nájezdem. Ten v AAA padl. A našel jsem jednoho, slušně vybaveného v Jablonci. Je to soukromý prodejce a vše vypadá dobře. Auto servisováno pouze ve Škoda servisu. Vyplněná servisní knížka a nižší cena. Už jsme se s pánem dohodli, takže příští týden budu pravděpodobně mít Rapida a začnu prostudovávat všechna vlákna tady na fóru. Až ho budu mít dám vědět.
  5. Musím se smát. Vy jste se snad všichni tady na fóru dohodli s mým kolegou z práce, který mi radí jít raději do nového auta. Dozajista máte pravdu, ale moje finanční zdroje jsou omezeny. I tak jsem opět odeslal poptávku na tuto nabídku. https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBEP6NH5J4526878 Uvidíme, kam to dojde:-) Zatím Vám všem děkuji.
  6. Tak jsem byl hned ráno kontaktován prodejcem s omluvou, že inzerát ještě nesmazali, ale auto je již od soboty prodané. Škoda, bylo fajn. Nicméně, přivezli mi do AAA toho výše zmíněného - bílého, 1,2 Tsi a když jsem se svezl, musím říct,že to nebylo špatné. Snad jen jsem čekal od přeplňovaného motoru více živosti. Mám 1,6 75 kW Octavii 1. a příjde mi malinko lepší skoro v celém spektru otáček. Ale to může být způsobeno jednak tím, že motor u mého auta je opravdu dobrý (oba mí automechanici to tvrdí) i po těch najetých kilometrech a také, a to bude asi hlavní důvod, že svoje staré auto znám a "umím to sním" a s tímto jsem jel poprvé. Každopádně to nebylo špatné, jak jsem již psal. Našel jsem tam tři zjevné závady. Úplně ulomené víko loketky, v porovnání s ostatními nadměrně sjetý pravý zadní kotouč brzd a bouchnutý práh za levým předním kolem. Ten práh vypadá celkem čerstvě, protože kov odkrytý nárazem je čistě stříbrné barvy bez známek oxidace. Jsem v tomto oboru laik, ale myslím si, že časem dojde k rychlé korozi, která v tak exponovaném místě bude jistě postupovat rychle. Pravý zadní kotouč - asi přibržďuje brzdič, no a loketní opěrka- nevím co na to říct... Ještě jedna věc mě zarazila. Při nastartování, respektive bezprostředně po něm to v motoru divně zachrastilo, jakoby zarachotilo, na dobu asi dvou až tří sekund. Byl jsem poučen horlivým prodejcem, že je to prý normální. Mě to moc normální nepřišlo. Budete-li někdo z Vás mít nějaké rady, budu za ně vděčný.
  7. To je dost zajímavá nabídka. Odeslal jsem odpověď prostřednictvím kotaktního formuláře. Je to sice trochu více než jsme plánovali, ale... Díky za upozornění.
  8. Děkuji Vám za rady a postřehy. Zítra by ho(Rapida) měli přivézt do Liberce, tak se svezu. Už jsem měl možnost vyzkoušet Spaceback s motorem 1,6 TDI a byl opravdu dost hlučný. Nehledě na to, že s mým ročním nájezdem a ježděním převážně kratších a městských tras by asi diesel nebyl vhodnou volbou. Pokud se najde ještě někdo s nějakými postřehy nebo radami, budu rád. Docela už se těším na zítřek:-)
  9. Ano toho prahu jsem si také všiml. Uvidím, jak to bude vypadat, až mi to přivezou na pobočku. Jinak právě ta servisní historie, je u tohohle auta v pořádku. jen škoda servis, pravidelné prohlídky. Zapsáno v knížce. Jinak se ještě zeptám - je ta zmíněná starší verze motoru (EA111) nějak horší než nová, nebo se já, jakožto obyčejný uživatel nemám čeho obávat?
  10. Ahoj, jsem tu úplně nový, tak se omlouvám, jestli jsem se ocitl ve špatném vlákně. Takže, zvažuji koupi Rapidu Spaceback, r.v. 2014, 1,2 TSI, 77kW. Najeto 86000. Volba na Rapida padla proto, že jsem byl osm let majitelem a uživatelem O1(1,6), ale ta už dosluhuje a novější octavii za rozumný peníz, ale hlavně s jasným původem a úplně"nejhlavněji" nestočenou asi nenajdu. Taky děti už nám odrostli a jezdíme s manželkou sami dva. Moc rád bych znal názor Vás, věcí znalých na tuhle koupi. https://www.aaaauto.cz/cz/skoda-rapid-spaceback/car.html?id=242996677#make=109&model=2192&palivo=1&ymin=2012&pmax=250000&kmmax=100000&engine_type=1.2+TSI&page=2&promo=gm Pročetl jsem si nějaká témata zde na fóru, obzvlášť téma - Výměna O1 za Rapida a příjde mi to docela rozumné rozhodnutí. Ročně najezdím tak 10 - 12 tisíc km. Ještě by mě zajímalo, jestli je pravda, že jsou na Rapida relativně laciné opravy a také to, jaké máte zkušenosti se světlou výškou vozu. Někde jsem se dočetl, že Rapid Spaceback je cca o 2-3 cm nižší než Octávia 1. Předem Vám děkuji za pokud možno konstruktivní odpovědi. A pokud jsem ve špatném vlákně, prosím o nasměrování do správného. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...