Přejít na obsah

jara255

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jara255

  1. O LED do Fábie jsem se zajímal, ale zatím žádná homologovaná cesta pro Fábii neexistuje. Ledky v interiéru mám, ale vně vůz jsem si to z výše uvedeného důvodu nedal. Existují již i homologované ledky H4 a H7 od Osramu, ale homologace není pro Fábie. Co jsem četl v diskuzích, hodně lidí se vrátilo k halogenům, protože v mlze prý nic neviděli. Osobní zkušenost s bílým světlem zatím nemám a tak prodávám, jak jsem koupil.
  2. Osobně si myslím, že nejideálnější řešení je odpojit káblík. Jestli jsem dobře pochopil, jakékoli jiné řešení, které simuluje stisknutí tlačítka a nevyřadí inteligentní dobíjení, není dobré pro baterku. Vše tu již bylo řečeno. Nabíjecí napětí cca 13V je pro baterii málo. Napětí musí být 14,4V. Proč je tam tedy 13V? I na to byla zde odpověď, kvůli snížení zátěže motoru a produkci CO2. V poslední době na netu jsem četl článek, že inteligentní nabíjení dá hodnotu 14,4V pouze při jízdě se zařazenou rychlostí z kopce. To vysvětlují i ty špice na grafu, co jsou v tomto vláknu. Dále častými starty trpí motor, kdy současné motory, které používají řídké oleje a mají tedy zbytečné starty na sucho, protože řídký olej rychleji steče z válce. Dále není chlazené turbo volnoběžnými otáčkami, nefunguje klima, topení, atd. Zkrátka samé "výhody". A ještě bonbónek na závěr, Renault (asi jen u některých modelů) kontroluje u aut se systém S&S počet sepnutí startéru a po načtení zadaného počtu cyklů, začne auto vyžadovat výměnu startéru.
  3. Pokud je v tom nárazníku prasklina, tak na koncích té praskliny se vyvrtají malé dírky, aby se prasklina dál nešířila. Potom, jak bylo uvedeno nahřát a vytvarovat zpět. Následně vytmelit, přebrousit a lak.
  4. Zkus hledat zde: https://skoda.7zap.com/cz/cz/
  5. Napadá mě, zkus ověřit, zda číslo dílu souhlasí i na webu https://www.skoda-dily.cz/ a vyhledat ten díl podle VIN kódu. Je možné, že to bude chtít registraci.
  6. Evidentně máš stržený závit. Zkus demontovat vzduchový tlumič (bacha, ty dveře jsou těžké a na jeden tlumič se neudrží!!!). Potom kombinačkami tahat za čep a vyšroubovat jej. Potom zkus dát čep nový. Pokud i ten se bude protáčet, chyba je ve strženém závitu v matici, co je zapuštěná v kastli. To zkus hledat, jak opravit stržený závit. Mě jedině napadá vyřezat větší závit a nahradit čepem s větším závitem. U Favoritu to vyřešili takhle: https://www.skoda-techweb.cz/clanek.php?id=457
  7. Nevím, který 'svislý" čep jsi měnil, protože co vím, svislé čepy měla Škoda 120. Od Favoritu jsou tam ramena a kulové čepy https://skoda.7zap.com/cz/cz/fabia/fab/2007-453/4/407-407010/ . Začal bych tím nejjednodušším a vrátil kola zpět. Pokud to pomůže, tak bych nechal všechna kola vyvážit. To, že problém se na zadních kolech ztratí, je jen dočasné. Zadek není tak náchylný jako předek, ale vibrace z nevyvážení se časem projeví vůlemi na zadní nápravě a ložisku kola. Pokud to nepomůže a geometrie je opravdu dělaná v servisu a je 100% OK, tak bych na opačné straně vyměnil stejný čep a zkontroloval čepy spojovací tyče stabilizátoru. Tím, že jsi vyrajdaný čep nahradil novým způsobilo, že se na nápravě začaly projevovat menší vůle, ale jinde. Vůle může být i v silentblocích uchycení ramen, takže potom vyměnit rovnou obě strany auta. Co kuláče na řídící tyči?
  8. Souhlasím s výše uvedeným. Zda bude CAN dekodér fungovat, záleží, jaká řídící jednotka (počítač) je do datové sběrnice auta připojena. Samozřejmě, že jsem CAN dekodér zkoušel, ale nefungoval mi. Co jsem tehdy vygooglil, tak ta jednotka je umístěna nad plynovým pedálem a podle její verze (co je na ni napsáno), se dá určit, zda bude fungovat CANdekodér k rádiu. V mém případě má auto starší verzi. Je možné, tuto jednotku nahradit novou s novějším fw, tehdy v roce 2020 stála kolem 1300Kč, ale do toho jsem nešel. Dále, co se konektoru týče, já mám v autě ty dvě ploché kostky (černá, hnědá), jak jsem uvedl v odkazu a tam jsem měl vyvedena obě 12V napětí (trvalé 12V - svorka 30, spínaných 12V - S kontakt). Těch 12V spínaných se zapne v první poloze po otočení klíčku, ALE vypne se, až když vytáhnu klíček ze zapalování, nikoli v poloze 0!!! Také barvy některých vodičů co mi vedou do těchto kostek z auta, se neshodovaly s žádnou verzí, co jsou uvedeny v el. schématech k fábii. V el. schematech je také uvedeno, že se primárně montovala svorkovnice, kde již jsou veškeré vodiče sloučeny do jednoho velkého konektoru. Tento konektor má zapojení obdobně jako ty dvě kostky v mém případě, ALE neobsahuje 12V spínaných klíčkem (S kontakt) a naopak obsahuje dva dráty od CAN sběrnice, které v mém případě-autě chybí.
  9. Ohledně rádia z Alika, si pamatuji následující, ale jsou to už dva roky a mohlo se u těchto rádií lecos změnit: Součástí rádia byla kostka, která se zapojila do kabelového svazku, který je dodán k rádiu. Pokud se zapojila kostka, musí se rozpojit konektor, který je také v kabelovém svazku. Nyní záleží, jakou verzi CANbusu má auto. Já mám Fabii II 2009 - před faceliftem. Pokud je verze správná, po otočení klíčku zapalování se rádio zapne a vytažením klíčku vypne. Pokud se nic neděje nebo rádio se nevypíná, auto má starší verzi Canbusu a kostka se ze svazku odpojí a propojí se propojka na kabelu. Nyní je potřeba voltmetrem zjistit, kde na svorkovnici z auta vychází 12V trvalých a 12V z klíčku a zkontrolovat, zda sedí protikus od autorádia. Něco se mi mate, že jsem na kotsce autorádia musel prohodit tyto vodiče mezi sebou, aby se rádio po vytažení klíčku vypnulo. Těch 12V stálých jsem určitě netahal z pojistkové skříně, ale měl jsem je na konektoru z auta. (https://www.bucek.name/stranky/ruzne/zapojeni_konektoru/zapojeni-konektoru.php?cesta=Autor%E1dia%20konektory/ISO). Dále jsem narazil na jednu neplechu, v případě, že baterie byla slabší, auto sice nastartovalo, ale došlo při starování k poklesu napětí pod 9V, což způsobilo reset rádia. Ne, že by se vymazaly předvolby, ale autorádio bootovalo zdlouhavě přes logo Android (což se jinak neděje, pouze po ztrátě napětí). To jsem vyřešil přidáním kondenzátorů a diody a relátka do 12V stálých, aby kondíky vykryly napěťový propad a dioda zabránila, aby proud z kondenzátorů odtekl ke startéru. Aby nebyly kondenzátory stále pod napětím, jsou do obvodu připojeny přes kontakt relé, jehož vinutí je připojeno na 12V od klíčku. Jak budu mít čas, doplním schéma a hodnoty kondenzátoru. Jinak musím potvrdit, co tu bylo zmíněno, že kvalita rádiového příjmu při jízdě je mizerná (alespoň v mém případě), což mi tolik nevadí, protože rádio za jízdy neposlouchám. Na otázku, proč jsem si to kupoval :-D, tak kvůli stále dostupné mapě a parkovací kameře. Ke kameře ještě dodám, že na Aliku se dá sehnat kamera, která umí pomocí vestavěného gyroskopu zakřivit vyznačené barvy dráhy za vozem ve směru couvání (fráze k vyhledání "Dynamic Trajectory Rear View Camera Parking Reverse" ). Také i pro Fábii II je k mání krytka svítilny SPZ s držákem kamery nebo gumová krytka od otevírání kufru, takže není nutné vrtat do karoserie.
  10. V tomto případě, jedině soudního znalce (taková díra nemůže náhle vzniknout do roka u pravidelně servisovaného vozu) a na základě jeho posudku požádat servis o přezkum reklamace s upozorněním na případnou soudní cestu. Ano, snadno se mi to píše, ale jiné řešení není. Dva roky nazpět jsem koupil Fábii 2 z 2009, nalítáno 90k km. Po odstranění levé přední záslepky, se objevila díra, kterou jsem přenýtoval plechem v délce cca 10cm a vytmelil. Dále bylo nutno v okolí odtrhat gumu, pod kterou byla rez. U pravé záslepky, ale zejména pod okolním gumovým nástřikem se opět v délce cca 10cm začínala objevovat hloubková rez. Zde naštěstí stačilo odtrhat gumu a dále odrezoveč a barva. Zadní záslepky byly OK. Po vystříkání dutiny prahu jsem záslepky dal zpět a všechny přestříkal gumovým nástřikem Body 950. Problém je, že plastové krytky tak dobře netěsní. Lepší by byla guma. Kolem krytek je gumový nástřik ukončen ostrou hranou, takže je otázka času, kdy se pod nástřik dostane vlhkost. Následná koroze přizvedne nástřik a na problém je zaděláno. Řešením je asi po vystříkání dutin, záslepky přestříkat gumou, což jsem i udělal a přední kola doplnil za nějaké 300 zástěrkami. Na Feldě z 98, která měla přes 200k km jsem problém s prahy neměl, protože tam nebyly ty debilní díry ze spodu.
  11. EAN kód říká, že se jedná o identický produkt a dle informací na obalu je olej vhodný jak pro motory benzin i naftu. Proč najednou chybí údaj 502 bych si ověřil na zákaznické lince Castrolu. Z logiky informací na Porovnání klasifikací automobilových motorových olejů Oleje.cz mi vyplývá, že do motoru lze nalít olej s vyšší specifikací, neboť čím vyšší specifikace, tím vyšší jsou nároky motoru na olej. Pokud si ale motor zvykl na specifikaci 505, rozhodně bych do něj již olej se specifikací nižší než 505 nelil. Ohledně případného přechodu na nižší specifikaci, bych dal dotaz na infolinku nebo servis Škodovky.
  12. Vypínání autorádia jsem vyřešil dle následujícího schématu. Relé a jeho kontakt jsou sepnuty pouze pokud je klíček v zapalování. Při startu se odpojí nebo poklesne napětí 12V ze spínací skříňky (červený drát), relé je však zpožděno kondenzátorem cca na 10 sekund, takže i jeho kontakty během startu zůstanou sepnuté a gelová baterie vyrovná napěťový propad obou 12V větví. Pokud se vytáhne klíček, autorádio ještě cca 10s normálně hraje do doby, než se vybije zpožďovací kondenzátor relé , relé rozepne kontaky a ty odpojí gelovou baterii od rádia. Diody slouží k tomu, aby napětí gelové baterie se nedostávalo do el. sítě auta a neovlivňovala relátko.
  13. Dle knížky "Škoda Fabia II Jak na to" jsou ty lišty nalepené. Pro jejich demontáž je potřeba je nahřát horkovzdušnou pistolí na 100C a postupně odlepit. Pokud to strhlo barvu na základovku, tak určitě před lepením přelakovat! Pro zpětnou montáž použít značkovou oboustranou pásku obdobné tloušťky nebo koupit nové originál lišty. Před lepením se karoserie odmastí technickým benzínem, odstraňovačem silikonu a lišta se lepí při teplotě kapoty v rozmezí 20-40C. boční lišty, plastové lišty lemů a prahů - plechové a plastové karosářské díly - Karoserie a osvětlení - 44207736 | E-shop LKQ CZ a.s. (autokelly.cz)
  14. Rok výroby 2008, modelový rok 2009. Objevil jsem to při demontáži stávajícího 1DIN rádia Sony. Na webu se mi podařilo objevit, že je to prostřední část ze skládaného MiniISO konektoru a má to souvislost s navigací Druhy navigací Škoda DX (https://octaviaclub.cz/clanky/druhy-navigaci-skoda-dx-289/), takže v současnosti asi využití nulové.
  15. Zdravím, v kastlíku autorádia mám kromě hnědé a černé kostky tuhle zelenou. Zjistil jsem, že se patrně jedná o prostřední žást miniiso konektoru, ale zatím nikde nemůžu najít, k čemu slouží a význam jednotlivých vodičů (hnědo-žlutý a žluto zelený). Ví někdo něco bližšího???
  16. Jestliže je tam již tato hloubková rez a postižené místo se neopraví tak jak má a nalepíte tam ty lemy, tak se tam vždy ta vlhkost dostane!!! Je to na exponovaném místě, kde se během jízdy mele blatník o nárazník a navíc tam hojně stříká voda. Navíc ve styčné ploše blatníku a nárazníku je mezera, kudy tam stále bude vzlínat voda!!! Výsledkem bude, že to sice těmi lemy zakryjete, ale i z rubové strany tam stále poteče voda, takže do dvou let se tam udělá puchýř a následně díra. Budete-li potom to auto ještě chtít prodat ztrácí na ceně. Dle stavu auta, bych osobně, takovou počínající malou rez opravil svépomocí s tím, že nárazník musí dolů a postižené místo opravit nejen z lícové, ale i rubové strany!!! Jak a čím opravovat lze se dočíst v dílenské příručce, kterou lze zde na fóru najít. Chápu, že ne každý si na to troufne, pak bych to dal do servisu. Bude to sice dražší než nákup lemů, ale budete mít od toho pokoj a auto bude vypadat líp než s lemy, které upozorní, že se pod nimi něco děje. Vím, že tyto lemy se lepily na Feldy nebo Fáva, kdy v blatníku byly díry a oprava se vzhledem ke stavu a ceně auta nevyplatila a bylo to jen proto, aby to prolezlo STK, ale to váš případ nebude.
  17. Pokud to není nutné z důvodu pokročilé koroze, kterou je potřeba tímto způsobem ukrýt, tak bych to tam nedával. Bude se za to chytat špína a hlavně vlhkost, která časem způsobí korozi.
  18. Zdravím, jak mám rozpojit tuto spojku hadice ostřikovačů? Mám to na Fábii 2 (2008) a není to ten typ, kde se o 90 stupňů pootočí převlečný kroužek. Zjistil jsem, že má označení VAG 5J0955871 (Bez koncového A nebo B. To jsou jiné díly).
  19. Záleží asi na motorizaci. Na Fábii II 2008 tříválec 51kW to víčko Simply clever nasadit jde, ale při uzavření nemá kolem sebe dost místa a uzavření vyžaduje trochu laborování s natočením a i docvaknutí není 100%. Trychtýř z Auto Kelly je OK.
  20. Mám stejný problém, který jsem sice odstranil magnetem, ale přesto bych chtěl ložisko promazat. Jak daleko vyvrtat otvor k promazání (viz obrázek)?
  21. Zdravím. Mám prosbu ohledně, obehraného téma, nejde stáhnout "Zakladni schema Fabia II (od prosince 2006)". Mohl bych poprosit o jeho zaslání přes soukromou zprávu nebo přímo na mail jara255@seznam.cz, případně přes http://www.uschovna.cz/. Děkuji.

×
×
  • Vytvořit nový...