Přejít na obsah

pája66

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení pája66

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

8

Popularita

  1. pája66

    AdBlue

    Adblue je dáno normou ČSN ISO 22241,jak pro osobní,tak nákladní vozy.Výdejní pistole pro nákl.vozy není kompaktibilní s hrdlem nádrže Adblue osobních aut-pro osobáky má specifický tvar. Průtok cca 40l/min je příliš vysoký,pro osobní auta je cca 12l/min,v nouzi jde použít ale... .Velkou plnící rychlostí malé nádrže osobn.auta hrozí poškození čidel hlídajících hladinu Adblue.
  2. Také jsem před lety(jaro 2018)posílal dotaz do ŠA: Dotaz:Dobrý den,mohu nahradit disk z lehké slitiny Triton 17" 57A071497 8Z8 na Škodě Karoq 2.0tdi 110kw 4*4 DSG diskem z lehké slitiny Matterhorn 17" 5L007149H FL8 ze Škoda Yeti 1.4Tsi 90kw.Oba mají rozměr 7,0J * 17",ET 45. Odpověd:Vážený pane disky, které jsou homologované pro Váš vůz naleznete vypsány ve velkém technickém průkazu. "Dotaz":Dobrý den,děkuji za odpověď,chtěl jsem vědět zdali není rozdíl třeba v únosnosti,rozt.kružnici apod.tak prosím to předejte někomu kompetetnějšímu protože Vaše obecná odpověď nebyla na mou položenou otázku. Oba uvedné disky jsou rozměru 7*17" ET 45 děkuji. Odpověď:abychom mohli poslat dotaz na našeho specialistu, zašlete nám ješte VIN vozu. Po zaslání VINu odpověď:Vážený pane ano kola lze technicky zaměnit. Jen pozor na rozměr pneumatik, ten se mezi modely liší. Celá komunikace trvala cca 2 měsíce,od té doby mám Matterhorny na letní pneu,původní Tritony na zimní pneu.
  3. Toto je výrobní štítek nosiče Škoda -Nosič jízdních kol na tažné zařízení-pro 3 kola-produkt číslo: 000071105P.V akci se dá pořídit v rozmezí cca11000-12000 kč.
  4. Proveden servis po 3 letech,2.0TDI 110kw 4*4 AT,najeto 43200 km,bez výměny oleje a kabinového filtru. Doplňím další info:po více jak měsíci odstraněny drobné závady v rámci reklamace,doba tak dlouhá protože schvalovala Škoda AS a svazek elektroinstalace nebyl skladem.Výměna start.tlačítka-přestávalo reagovat,roletka kufru se cca10cm nesrolovala celá-vyměněna,odloupal se chrom na znaku na airbagu-nelze samostatně proto celý airbag a výměna svazku el.zásuvky tažného zařízení-praskla gumová chránička v ohybu-nainstalován modifikovaný typ(prý už nepraská).
  5. pája66

    Autobaterie

    Dobrý postřeh,motor běžel,ještě graf napětí teplota okolí 6° telpota okolí 10°
  6. pája66

    Autobaterie

    Zdarec,ohledně dotazu Michal T.:napětí baterie pár foto: Po jízdě 20km,teplota okolo 9° stav aku po 2 hodinách klidu druhý den před odjezdem do práce cca 11 hodin klidu po příjezdu do práce 20km,telpota 6° nezapnuta klima,výhřev sedadel,skla,zrdcátka. nejedná se o scalu,ale u modelů se stop-startem,intel.dobíjením a rekuperací bude řízení dobíjení obdobné ne-li stejné.PS mám pouze trvale deaktivovaný stop-start.
  7. Ne,pouze inteligentní dobíjení,ale o "inteligentnosti" toho systému jsou tady bohaté diskuse.
  8. Zdravím Vás pánové,jelikož je za nynější situace více volného času tak pročítám forum,náš Karoq,2.0 TDI AT 4*4,12/2017 se skoro max výbavou,pouze stop start vypnut diagnostikou, dosud najeto cca 39 000km,v parkování se střídám poctivě po týdnu s manželkou v garáži.Na bateri mám též konektor od CTKu s indikací stavu aku-jen abych viděl orientačně stav nabití.Denní jízda cca 20km do práce 20km zpět.Na konektoru svítí žlutá dioda,je-li jízda delší 30km už je zelená.Už po třech dnech kdy se nejede tak klesne baterie na 11.8V ,měřeno přes ELM modul a aplikace Torque i Car Scaner a My Škoda ukazují stejné hodnoty napětí, auto i v těch největších mrazech(nejvíce za tuto zimu -15) startuje bez problémů.V Rapidu Spacebaku 1.2 TSI 81kw 11/2015,nezná garáž, najeto 110 000km,též původní aku bez nejmenšího problému.Nebuďte otroky svého auta,má sloužit Vám a ne Vy mu.To bych se z toho za chvíli asi zbláznil.Tak Vám Karoqy dobře slouží.
  9. No Nokian WR D4 je také dobrá volba-jezdí na nich náš Rapid Spaceback,Karoq si jistě zaslouží vyšší řadu WR A4.A cenový rozdíl je minimální.A protože jezdím oběma vozy,tak A4 jsou tišší a úspornější,samozřejmě nelze srovnávat jízdní vlastnosti Rapidu(pouze 4*2)aKaroqu(4*4).
  10. Originální disky,které jsou na e-shopu škody dost drahé se dají koupit na internetu o 1000 až 2000 levněji,chce to ale trochu hledání a trpělivosti.Jinak mohu vřele doporučit zimní od continentalu řady ts 860 a nokian WR A4.Na nokianech jezdíme už několik zim,ať už na hory u nás či do Alp.Je ale každého jeho rozhodnutí co si zaplatí a jestli je cena za 1 ks pneu cca 2500 až 3000 kč ještě přijatelná.Osobní názor mám ale takový,že pneumatika je to co mě drží na vozovce a tom tedy šetřit nebudu.Je mi 54,najeto soukromě cca 700000 km bez nehody takže nějaké zkušenosti už jsou.Zimě zdar!
  11. Tak opraveno,při předání auta pouze suše řečeno,že byla překlapnuta páčka na levostranný provoz,ani slovo omluvy za práci mechanika,natož něco o kompenzaci za ztracený čas,projetý benzín apod.Oprava nekvalifikovaného přístupu mechanika(doposud prý vždy nové světlomety došli z ŠA v pořádku) ale provedena až po rozhovoru s majitelem servisu Autospol Boskovice.Tak nevím jestli si pro naše vozy nemám hledat jiný servis.
  12. Dnes má být opět kontrola v AS,je zajímavé že levé světlo se měnilo minulý týden znovu,protože mechanik namontoval nový,který byl ale uvnitř poškrábaný,ale toho jsme si všimli až doma a ten svítil dobře a pravý s tím zubem ,tak jsme na to přišli po noční jízdě že je něco špatně.Jinak foto štítků ze světel.Odpoledne uvidíme jak dopadla oprava.
  13. Dobrý den,chci se zeptat po výměně vypálených xenonů synova Rapida v AS je na lince světla a stínu popisovaný zub.Čili školený mechanik ani neví co nastavit?
  14. Pro škoda yeti jsou povoleny pouze disky 7J*16 ET45, 7J*17 ET45, 6J*17 ET45, 6J*16 ET50.Jiné kombinace v ČR nejsou od ŠA povoleny.Každý to má ve velkém TP.Povolené pneu a jejich kombinace viz foto
×
×
  • Vytvořit nový...