Přejít na obsah

libor12

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem libor12

  1. Díky, to je super zjištění, že aktualizace probíhá častěji než jednou za půl roku. Já tam teda mám 22.5, v aktualizacích to nic k aktualizaci nenabízí a auto mám od pátku, dle prodejce plně aktualizované. Aktualizace map se dá vynutit i přes tu obecnou aktualizaci v MIB3, nebo si online aktualizace map žije vlastním životem a nejde vynutit?
  2. libor12

    Dodací lhůta

    To je asi hodně individuální záležitost, nejlepší je se jít zeptat. Prodejce mi začátkem roku říkal obecnou dobu cca 12 měsíců, ale měl nějaké kusy nastrkané ve frontě, tak jsem si svůj nakonfiguroval a objednal 31.3. a včera se měl vyrábět. Za nějakých 10-14 dní bude dodání. Celkem to budou cca 3 měsíce, ale standardní doba dodání to není. Mám to TSI 140 kW.
  3. Zdravím, nevíte někdo, jestli existuje nějaký online seznam toho, co všechno podporuje asistent Laura? Jde mi o seznam ovládaných funkcí i konstrukci povelů. Ideálně pro MY22.
  4. Něco podobného jsem řešil u Karoqa s Columbusem. Použitá Micro SD karta nebyla Class 10. Když jsem vyzkoušel kartu Class 10, tak pak už bez problémů. Třeba bude stejný problém.
  5. Tak já pevně doufám, že to zaškrtávátko na pípnutí časem přidají na portál Škoda Connect. Docela ho překopávají a předělali i import POI, kde se dají doplnit i vlastní ikony.
  6. Také moc děkuji a nešel by aktualizovat první příspěvek o tyto informace, aby to bylo hned každému jasné a nemusel to dohledávat v dlouhé diskusi nebo neotravovat stále stejnými dotazy?
  7. Zdravím, rychlý dotaz ohledně https://www.poi-radary.eu/, pravděpodobně pro @wombat To upozorňování na radar pípnutím by mělo fungovat jak v případě importu z USB, tak i přes Škoda Connect? EDIT: Tak už jsem to našel, to pípání na vlastní POI je věc nastavení v infotainmentu, takže je jedno jak to tam dostanu. EDIT 2: Aha, tak to má jít jen u varianty "SD/USB a MIB2" Jinak díky, a donate 5 EUR na pivko
  8. Také mi to i na parkováku píská a je to opruz. Kdyz do toho ještě od řidiče otevři kufr, tak to je jak u kolotočářů.
  9. Asi si nerozumíme. Pokud provádím aktualizaci přímo na Columbusu přes WiFi nebo GSM, potom si můžu vybrat regiony, které chci aktualizovat. Pokud se ale bavíme o aktualizaci přes externí paměť, potom se přes update portál stahuje celý balík. Možná při rozbalení by šlo nějaké regiony smazat.
  10. Ano, při online aktualizaci se dají vybrat jednotlivé regiony/státy a při aktualizaci přes SD by se teoreticky také dalo nahrát na úložiště jenom pořadované regiony.
  11. Ahoj, zkoušel jste někdo online aktualizovat mapové podklady do Columbus přes WiFi nebo datové spojení? Dal jsem aktualizovat jen ČR, pak se spustí stahování, ukazatel průběhu postupně dojede na 100%, ale tam to stojí klidně hodinu a nic se neděje. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Přece jen přes SD se mi to nechce tahat. EDIT: Tak jsem to asi po hodině na obrazovce stahovani ČR 100% neukončoval ale přepnul na home, vypnul zapalování a odešel. No a když jsem znovu po nějaké době zapnul auto, tak už byla nová mapa. Nevím jestli to byl problém v SW, nebo si to ještě nějak na pozadí doběhlo.
  12. Nevím co mají služby Škoda Connect společného s nějakým Googlem či něčím jiným, ale člověk by očekával ideálně poskytování služeb 24/7 a ne několikadenní výpadky veškeré funkčnosti. Jinak já jsem s jejich hotline řešil nefunkčnost ŠC asi měsíc, než se jim to podařilo rozchodit a teď opět tři dny nic nefunguje. Tohle fakt zavání amatérismem, který by si taková společnost neměla dovolit.
  13. DCC mám a je na to těžké odpovědět. V drtivě většině jezdím na normal, comfort je sice příjemný, ale jen na pohodovou jízdu a klidný průjezd zatáčkami. No a na sport si to občas dám, když se chci trošku rychleji projet, auto pak pěkně sedí. Takže záleží asi na tom, v jakém režimu chce člověk nejvíce jezdit. Já investice nelituji, ale není to asi nic nepostradatelného. Progresivní řízení nemám, tak nedokážu posoudit.
  14. Co pozoruji, tak obecně jsou nová auta čím dál více utěsněná a proto se zavíráné dveře perou s přetlakem a lepším těsněním. Takže nezbývá nic jiného, než s tím více mlátit. Jestli ale Vaše zkušenost byla standardní či nikoliv, to nedokážu posoudit.
  15. Čočkyn: Asi bude nejlepší zavolat na linku Škoda Connect, ať to předají technikům. Ale pozor, je to na dlouhé lokty. Já už tam mám měsíc nahlášenou částečnou nefunkčnost systému ŠC a stále se to nepodařilo dořešit.
  16. Já informace vidím stále aktuální, ale před týdnem mi nefungovalo odemykání a zamykání, pak to začalo na pár dní fungovat a dnes opět nefunguje. Pak týden s podporou řeším, že mi to píše "Služba online je dočasně nedostupná", když dám v infotainmentu Škoda Connect -> aktualizace nebo v nastavení navigace online aktualizovat POI. Dále mi tato hláška vyskakuje chvilku po zapnutí navigace. Zajímavé je, že například trasy a cíle zadané ve Škoda Connect se normálně aktualizují. Člověk by to až nazval amatérismem.
  17. Nikoliv, psal jsem, že jen při první jízdě jsem narazil na tři místa, kde mě to absolutně nesmyslně tahlo po cestách. Toto byla první zkratka: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=16.6228105&y=50.0966581&z=17&rm=9m6SSxX.aXUnfmhga8Y0gj92u a druhá: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=16.6257529&y=49.9589658&z=17&rm=9mOv8xXKJNO1Z4K9U-U1We Třetí si už bohužel přesně nepamatuji. Nepíšu to proto, abych zde hanil Columbus, protože víc než Vy bych si přál, abych navigaci mohl více důvěřovat a používat. Po první cestě ale zavládlo obrovské zklamání. Doplnění: Abyste neřekl, že pouze kritizuji, tak jsem poslal request na úpravu HERE map pro ty mé dva případy. Nedělám si ale iluze, že tou jednou cestou jsem našel všechny nedostatky v mapách.
  18. To nevím co dělám špatně, mám navolenou rychlou trasu a přesto mě to táhne i na šotolinovou cestu mezi baráky, aby mi to ušetřilo pár metrů oproti zatáčce po klasické silnici, případně mě to táhne vyježděnou polňačkou. S Waze jsem podobnou "chybu" nedělal. Předpokládám, že to bude ve špatných mapových podkladech, protože podobně mi zlobil i Garmin cca 10 let nazpět, ale přece jenom jsem čekal nějaký pokrok v této oblasti.
  19. Musím říct, že z tohoto pohledu je pro mě vestavěná navigace těžké zklamání proti Waze, které jsem doteď používal. Mapy mám aktualizované, auto ještě teplé z výroby a už během první testovací jízdy mě to 3x posílalo na polní cestu.
  20. libor12

    Karoq MR2020

    A ten pohybový senzor na KESSY tam není?
  21. libor12

    Karoq MR2020

    Taky jsem na to navýšení zíral. Ale není tam ani vypsaný konkrétní typ motoru a ze by se to zvedalo plošně se mi nechce zdát. Budu doufat, že u mnou chtěného 2.0 TDI 110 kW to tolik nebude ?
  22. libor12

    Karoq MR2020

    Podle toho dokumentu produkce MY2019 bude končit W27 a od W28 už by se mělo jet na MY2020. Mají tam ale výjimku na 1.5 TSI ACT Manual 110kW DSG (od W40), což moc nechápu. Že by toho měli tolik na skladě?
  23. libor12

    Škoda KAROQ

    Nevíte kdy lze očekávat první info o změnách v rámci MR 2020? Jsem vážný zájemce a teď přemýšlím, zda počkat na MR 2020 a mít možnost nové volby, nebo objednat v dohledné době s "rizikem", že dodávka stejně spadne do nového modelového roku. Nerad bych si pak rval vlasy, že jsem ještě chvilku nepočkal ?
×
×
  • Vytvořit nový...