Přejít na obsah

noneac

Uživatel
  • Počet příspěvků

    72
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem noneac

  1. možné to asi je. Kamarád nevěděl že má v autě imobilizér, nechal si udělat kopii klíče, a přesně tohle mu to dělalo. Nastartoval, a po sešlápnutí pedálu se to vypnulo. Potom na to přišel.
  2. a jakou to máš feliciu? Prohlídni si to sám. Je dost pravděpodobné pokud diagnostika nevykazuje závady, že je problém v zapalování. Teď je otázkou co máš za typ felicie.
  3. noneac

    Brzdové kotouče

    na tom nic není a cena taky není vysoká.
  4. noneac

    Centrál

    konkrétně nevím jaký je originální centrál. Ale vesměs to bývá řešeno tak, že jsou dva dráty na motory. Na motory přivádí napětí jednotka a ta připojuje polaritu podle funkce. tři dráty bývají na snímání spínače v předních dveřích. Na jednu polohu je jeden rozepnutý a jeden sepnutý a při přesunu na obrácenou polohu se obrátí i sepnutí kontaktů. kontakty mají jeden společný kontakt, proto tři dráty. Jednotlivé funkce vodičů se snadno změří multimetrem. Kontakty se budou spínat a rozepínat a budou mít při sepnutí nulový odpor. Kdežto motor nebude měnit odpor a navíc odpor bude mít nějakou rozumnou hodnotu (odhaduji tak nad 30ohmu - můžu i změřit pokud bude nutné) Pokud se ovšem originál liší, pak ti to moc nepomůže.
  5. na klakson je trvale přivedeno 12V a spínač ve volantu provádí uzemnění. Myslím že pokud je tam těch 12V tak je v pořádku i pojistka. Zkusil bych rozdělat volant, v podstatě 12V by mělo jít přes připojený klakson až do místa přerušení. Takže si stačí ve volantu poměřit jestli je tam těch 12V na spínaném kontaktu nebo ne. A pokud ano, tak jestli po sepnutí to napětí pokračuje dál. ...... chce to logický postup
  6. to je pěkné, ale kdyby ten autorizovaný servis aspoň za ty peníze co chtějí stál. Nemám vždy ten pocit. To se ale samozřejmě nedá posuzovat celkově. Někde jsou borci někde vezmou kde jakého vo.. Pokud to tak není, tak potom nechápu o čem ten autorizovaný servis je a za co se tam tak platí.
  7. Já myslím že to není o tom, že se na všechny mechaniky nadává. A o tom že si lidé vymýšlí divné věci. Je totiž mezi námi spousta lidí, kteří ostatní natahují. Když člověk vidí tu vychytralost a co si někteří účtují za částky a to za práci kde jednu věc opraví a další dvě podělají. Kdyby to aspoň za něco stálo. O odbornosti některých mechaniků ani nemluvě. Vezmou diagnostiku a co jim přístroj ukáže to je svaté. Pokud se ukáže nějaká závada, okamžitě začnou mluvit o tom co se může zkusit vyměnit ... sakra to dokážu taky a nejsem automechanik. Bohužel takové jsou zkušenosti. Proto si nejraději vše opravuji sám, a takových lidí tu bude víc ... o tom tohle fórum je.
  8. co je to za servis, když neví co mají dělat?! Jak můžou nechat auto v takovém stavu?? Nechápu
  9. Zapalovač je nejspíš odporový, ale proud to bude tahat i tak pořádný. Netušil jsem ale ani náhodou jaký, vzhledem k tomu jak rychle se to umí rozpálit.
  10. Opravdu, to je docela překvapení. To znamená že mu v tom případě nesvítí ani palubovka a levé obrysové světla?!
  11. člověče LX a MPI je úplně něco jiného. Jestli je to I nebo MPI máš v techničáku a poznáš to i podle motoru. Nicméně jestli ti čidlo správně ukazuje je možné zjistit i na budíkách (to že ale ukazuje správně neznamená že je v pořádku. Zato v nepořádku bude hned po prvním pohledu, pokud ukazuje špatně) Normálně musí vykazovat 90 stupňů, a teplota normálně v tomto počasí chodí tak mezi 85-95 stupni při chodu motoru. Při pojíždění ve městě samozřejmě teplota poskočí.
  12. To ale nijak neukazuje na čerpadlo. Nejvyšší odběr paliva je snad při vyšších rychlostech. Při nízkých by to muselo být rapidní sešlápnutí. Chci tím říct, že pokud je tlak ze začátku v pořádku, tak by třeba na první stupeň auto hrabalo na asfaltu i tak. To čachrování s čerpadly navodilo dobrý zmatek. Pokud by nestíhalo čerpadlo tlačit, tak si myslím že by auto nemohlo vůbec dosáhnout určité vyšší rychlosti (a to i bez rapidního šlapání na plyn) Jak dochází k výpadkům? Jde o nahodilou věc nebo je to spojené se spotřebou paliva? Z takového postupu se nedá již nic rozumného vydedukovat.
  13. Já se domnívám, že to snad žádnou pojisku nemá. Usuzuji tak proto, že na ten zapalovač teče velmi vysoký proud (Jde o rozpálení kovu). Autorádio na to napojené s nejvyšší pravděpodobností není (pokud jsi to nezapojoval sám)
  14. noneac

    Svíčky

    Standartně se používají 3 bodové. můžeš si tam dát co chceš. Je to dost o penězích. Já používám momentálně Bosch. Nicméně, pokud jsou nějaké odlišnosti ve velikosti závitu popř. i jiné, stejně ti musí obchodník poradit.
  15. opět platí, slavní mechanici a diagnostika na felicii stojí za h.... Motor šlape na všechny válce když ti to padá? Mám podobný problém s tím, že mi motor sem tam šlape na tři válce. Dříve jsem měl problém naprosto stejný, to jsem ale nevěděl že mi ukazuje špatně teplotu. Motor podával špatnou směs .... Když jsem auto koupil, ukazoval motor nejvýše 70 stupňů, takže si jednotka neustále myslela že je motor studený. A vyvrcholilo to tím že se senzor úplně podělal a ukazoval nesmyslné hodnoty. Právě v té době kdy senzor blbnul mi motor dělal následující, ale jen do dostatečného zahřátí: Při sešlápnutí plynu místo aby otáčky vyletěli nahoru začaly klesat. A pokud se plyn sešlápl ještě víc tak motor i zdechl. Možných příčin samozřejmě asi může být víc.
  16. po otočení klíčku by se mělo palivo natlačit na potřebný tlak (to je asi tak 5-10s), potom by mělo vypnout. Pokud tlačí palivo dál, tak určitě není něco v pořádku.
  17. To by se mělo dát zjistit velice snadno. Pokud je to přibržďování dostatečně silné, potom se bude kolo silně rozpalovat. Po delší jízdě musí být zjistitelné které kolo je rozpálené. Odhaduji že na předku to nebude, to by mělo auto tendenci neustále malinko zatáčet na jednu stranu.
  18. Dívám se do zapojení, ale já žádné takové relé u jednotky nemám, již jsem si zapojení prohlížel. Je ale možné že jsem to jen nenašel, díval jsem se jen tak povrchně. Prohlédnu si o víkendu pořádně co tam vlastně je, je to velice jednoduše a přehledně zapojeno. Nicméně, chyba vstřikovačů není sporadická, jak budu mít notebook tak ukážu výpis. Zajímavé je chování jednotky. Proč ta chyba vyskočí pouze s tím, když motor šlape na tři válce?? Jinak ne, to mám vyzkoušené. Strávil jsem hodinu s notebookem v autě abych vyzkoušel všechno možné. A proč kamarádovi který má stejné LPG tato chyba nenaskočí?? Příliš moc otázek a odpověď ani na jednu. Je možné že by snad měl jednotku zapojenou jinak nebo jiný typ?? Prohlížel jsem paměť závad za tři roky (po tuto dobu mu závady nikdo nemazal) a nic. A to jsem i zkoušel všechno co na svém autě, nikdy se tam závada vstřikovačů neobjevila (to ale není samozřejmě dokonalý důkaz). Četl jsem v servisním manuálu, že sporadické závady se po čase samy vymažou pokud se znovu neobjeví po určitou dobu (nebo tak nějak podobně je to formulované). U mojí jednotky se tyto chyby nikdy neodstranily a navíc nejsou psány jako sporadické. Zkusím tedy nejprve prostudovat jak to je v reálu zapojené. Díval jsem se do schématu, skutečně to vypadá, že by to mohlo způsobovat, podle zapojení. Proč nevyskočí tato závada jednou na 1,2 a po druhé zase 3,4??
  19. Na tom spínači byla závada již dříve. Mechanik co to zapojoval nejspíš neví co to znamená proud. Díky amatérskému zapojení kontaktů (bez pájení či šroubování) došlo k takovému vypálení kontaktů spínače že se málem zapálil. Dodnes to vozím v autě jako ukázku toho, že ani mechanici nejsou takový profíci za jaké se často vydávají. Před pár dny jsem rozdělal spínač a zjistil jsem, že je kontakt i přes značné přišroubování mírně zoxidovaný. Způsobovalo to, že se na palubovce malinko rozsvěcuje jedna z kontrolek (jedna z těch co se rozsvěcují při otočení klíčkem do polohy I) Po procínování plochy kontaktů spínače je po problému. Momentálně ale nemohu zkontrolovat stav jednotky, čekám na nabíječku k notebooku. Hned jak to zkontroluji tak se ozvu jestli to k něčemu bylo. Ale na motoru se stejně projevuje slabší tah při startu po dlouhé době, a to i když jede na čtyři válce. Je dost pravděpodobné, že se sešlo více problémů naráz. Je taky možné, že i lambdasonda je skoro po smrti. Diagnostika sice nic nevykazuje, nicméně jak již bylo řečeno, není všemocná. Možná to zkusím proměřit multimetrem. Problém je spíš v tom, že bych to potřeboval zachytit v době kdy to nechce táhnout, a to bude pořádný oříšek, protože dříve to bylo spojeno s chodem na tři válce. Auto má již 140 tisíc. Jinak se o to dost starám. Pravidelná výměna oleje, svíček, pravidelná kontrola stavu a drobné opravy všech průběžných vad. Je to zkrátka všechno staré, pomalu to postupně odchází a je potřeba to měnit. Tu chybu vstřikovačů nezpůsobuje LPG, již dříve jsem to vysvětlil jak jsem to vyloučil. Pokud je LPG vypnuté (a to je při startu pokaždé), a chyba tam naskočí okamžitě bez přepnutí na LPG, tak je nejspíše vyloučeno že by to LPG způsobilo. A pokud ta chyba neskáče, tak nevyskočí ani když se přepne na LPG. Skáče to přesně jen v době závady. Nevím, proč by to mělo. I kdyby LPG vypnulo vstřikovače, je to přes řízení hlavní jednotky. Tedy by je vypnula řídící jednotka ne přímo jednotka LPG. Proč by řídící jednotka oznamovala závadu kterou sama záměrně způsobila?? To je nelogické(i když i možné). A navíc jsem provedl načítání dat na stejném autě u kamaráda, a ani po zapnutí LPG tato chyba nevyskočila. Jak jste přišli na to že to LPG způsobuje když jsem to dokázal vyloučit?? Kde si můžu prostudovat zapojení LPG?? Našel jsem něco jen o tom, že řídící jednotka LPG má datovou komunikaci s řídící jednotkou.
  20. nesmíš tolik řezat zatáčky Můžu říct pouze svůj názor, tlumič by neměl mít vliv na sjíždění okraje (no nevím). Na sjíždění okrajů by snad mohla mít vliv jen sbíhavost, ale ta by způsobovala sjíždění obou stran nejspíš. To se zdá být nesmysl, takhle se to dá sjet tak opravdu řezáním zatáček. Sám mám taky tak sjeté gumy a to víc na pravé straně, asi je to dané tým, že se u nás jezdí v pravo a tím pádem vychází ostřejší zatáčky na jednu stranu. Já vždy jezdím rychleji do levotočivé než pravotočivé zatáčky. Dříve se ti to nestávalo? Začalo to něčím?
  21. To znamená, že za normálních okolností je ventil otevřen, a jednotka ho pouze při běhu motoru uzavře a podle jistých pravidel otevírá? To se bude hodit při měření. Mám signalizovaný problém i na této části. Jinak diagnostika přes vag už vypadá velice jednoduše :-)
  22. No stačilo by najít vstup na zesilovač a vytáhnout na přední panel třeba na 3.5 jack. To ale nebude práce pro toho kdo se nevyzná ve vnitřním zapojení rádia. Navíc ani tato úprava nebude ideální. Přenesený zvuk bez korekčního předzesilovače nemusí být tak úplně podle představ. Přepínání stran může být detekcí konce pásky. Je tam určitě hnací část kazety, a druhé kolečko na kazetě detekuje tím že je tahané a točí se. Dokud se točí tak nevykazuje konec kazety. To bývalo jen u lepších rádií. Obávám se že tohle oblbnout není až tak jednoduché. Muselo by se nějak provést neustálé roztáčení tahaného kolečka. Možná že některé adaptéry tuto funkci mají.
  23. To je docela zajímavé. Co máš na mysli tím "Pokud je vinuti el.mag. ventilu ukostreno tak se pruchod ventilu uzavreno" ?? Myslíš tím, že pokud není na signálovém drátu přivedeno napětí tak je uzavřený?? Z toho určitě tedy plyne, že je jedna strana na GND (zem, kostru nebo jak chceš) a druhá signálová je spínána z řídící jednotky na napájení?
  24. No když je to tak (myslím to že jednotka vstřikovač neměří), jak potom jednotka může hlásit závadu zkrat/rozpojení vstřikovače?? A proč motor šlape jen na tři válce?? A proč se to po určité době normálně zapne. Chování je takové, že sešlápnu plyn. Motor skoro netáhne. Najednou se vzpamatuje nefungující vstřikovač, a motor vystartuje jako šipka. Fakt je ten, že přesně po tomto stavu vyskočí na jednotce závada vstřikovačů. Ať přemýšlím jak přemýšlím, tak na nic rozumného nepřicházím. Vstřikovač ale jak píšeš nemusí být vyřazen. Nicméně může asi dojít k tomu že je někde narušený kabel a dojde k rozpojení vstřikovače od signálu jednotky. Jenomže ... vždy to má nějaké ale. Proč by se taková závada projevovala jen při určité teplotě a navíc byla tak spojitá a nikdy se neprojevovala při jízdě třeba v terénu, kde to s autem hází?? Ne ne, ani závada v kabelech to nebude. Nakonec je možná příčina opravdu asi v jednotce. Zatím musím čekat na zprovoznění notebooku, bez toho můžu jen hádat.
  25. To je nesmysl. Jak by to ovlivnilo? Pokud by podtlaková hadice byla volná, tak první co by se stalo je, že přestanou fungovat posilovače na brzdy. A to můžu říct i z vlastní zkušenosti.
×
×
  • Vytvořit nový...