Přejít na obsah

kubikula78

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení kubikula78

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Tak asi vyřešeno. Přehlídnul jsem v DP, že musí být plná nádrž, já měřil těsně než se rozsvítila rezerva. S plnou nádrží mám 435 mm, má být max 429 mm.....6 milimetrů asi nemá cenu řešit.
  2. Ahoj všem, potřeboval bych poradit od zkušených:-) Měnil jsem na svojí Octavii 1,9 4x4 zadní tlumiče a pružiny. Tlumiče originál ze Škoda díly, pružiny Bilstein z téhož krámu. Vybráno dle OE čísla, který mi řekli v autorizáku. Mám podvozek se zvýšenou světlostí, PR číslo 2UB. Takže díly mám 100% správné. Podotýkám, že utaženo jak má být, v zátěži, nejsem nováček. Po namontování je rozměr "a", tudíž mezi lemem blatníku a středem kola 450 mm, obě strany naprosto stejně. Ovšem dle servisního manuálu má být 419 +- 10mm. Takže jsem o nějakých 20 mm výše od povoleného maxima. Nevíte někdo, čím to může být? Díky. Kuba.
  3. Na co fotonávod? Sundej vanu, povol šrouby, vyndej ložiska, očisti, nasaď nová ložiska, zašroubuj nové šrouby, zavři vanu. Dělal jsem to teď o víkendu, foto pánví jsou v sousedním vlákně. Abys mohl na ojnici prvního válce musí dolů olejová pumpa. Odšroubuješ z ní ozubené kolo, necháš viset na řetězu, pak už visí na 2 šroubech. Ojnice jsou lámaný, takže bacha na to, abys spodní část namontoval stejně. Když jí otočíš nebude sedět. Ložiska jsem koupil Kolbenschmidt, horní mají vyraženo SPUTTER, spodní ne. Takže SPUTTER jde k nahoru k pístu, bez SPUTTER do spodní objímky. Šrouby nové! Utahovat 30nm + 90°. A bacha.....mají 12-ti hranou hlavičku, ani to nezkoušej klasickým 6-ti hraným ořechem, jinak to protočíš. Používám Honidriver od Honitonu...ty umí spolehlivě chytnout 12-ti hran. Nic na tom není, ale úplně bez zkušeností bych se do toho asi nepouštěl.
  4. Ahoj všem,minulý týden jsem koupil od dobrého kamaráda Octavku II s BXE motorem. Má jí od novoty, první interval 30 000, pak po 15 000, Shell 5W30 507 00. Šály nedělal, tak jsem je preventivně právě vyměnil a myslím, že za 5 12. Na fotce jsou od 1. do 4.válce, vždy vlevo je spodní, vpravo horní šála. Výrobce TH. Najeto 240 000. Kdyby jezdil víc jako čuně nebo míň měnil olej tak už ten motor nemá.....
×
×
  • Vytvořit nový...