Přejít na obsah

jackol

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení jackol

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Děkuju, Už to funguje. Udělal jsem tak, že jsem s oknem sjel až dolů, pak spínač stiskl znovu dolů a podržel 3 s. Pak s oknem vyjel nahoru, spínač uvolnil a zase stiskl na 3s. A tím to už frčí. Tímto je projekt úspěšně dokončen :-) Díky ještě jednou!
  2. Pro kolegu Hermit: Chtěl bych Ti tisíckrát poděkovat! VŠE FUNGUJE!!!!!!! Zapojení je úplně přesně tak, jak jsi mi poradil. Opravdu moc děkuju! Měl jsem malinkou výhodu, že dva vodiče CAN jsem měl již přítomny - vedly od jednotky BSG (přesně z míst, které jsi uvedl) do komfortky (možná ještě někam dál a jinam, ale to mě nezajímá). Takže jsem se napíchl na ně s levými i pravými dveřmi. 12V jsem vzal od přívodu z akumulátoru (za relátky) a kostru za řadicí pákou. A frčí to! Vážně ještě jednou moc dík!! Pracuje mi to tak, že okno u spolujezdce sjíždí a vyjíždí, aniž bych držel spínač (u řidiče). U řidiče mi to tak nefunguje, musím spínač ve dveřích držet. To možná se ale nechá nějak rozchodit nějakou kombinací spínače a zapalování...ale i kdyby ne...je to fuk. Okna mi úžasně fungují!! DĚKUJU!!!!!!!!! ps: Pokud bys chtěl, mám jednotku BSG i komfortku ještě jednu, klidně ti ji dám zadáčo. DÍKY!!!
  3. Dobře, omlouvám se.
  4. Neskutečný! Vážně moc díky. Dej adresu, pošlu lahvinku. Chvíli mi bude trvat, než se k tomu dostanu...právě stříkáme prahy a tak. Každopádně určitě dám vědět. Moc děkuju!!!!!
  5. Moc děkuju za odpověď!! No, popravdě, i ten dojezd bych oželel. Ale uvidíme, zkusím zapojit ještě to CAN (ty dva vodiče do BSG jednotky) a uvidím. No a tak se ještě optám....co dveře spolujezdce? Zapojit úplně stejně? Na stejné PINy v BSG jednotce? Elektriku +12V předpokládám na samostatnou pojistku pro kazdý dveře. Pak ještě, kde mám vzít těch 12V? Aby se napájení vyplo při vytažení klíčku? Omlouvám se za tolik dotazů...Ale jsem rád, že aspoň krůček jsem zase blíž k úspěchu :-) Děkuju!!!!!!!!!!!!!!!!!
  6. Děkuji za odpověď. Mám v elektrice oboje dveře. Původně byly na kličku - nový dveře (nerezatý) jsou na elektriku. Ale prostě se mi je nechtělo předělávat na kličku. Když by bylo nejhůř, stačí mi, když si každý bude ovládat své dveře (řidič své a spolujezdec své). Pokud však dveře nepřejdou do režimu "spánku", jak píše Hermit. To bych byl nahranej.
  7. Nový poznatek: po připojení napájení dle Tvého popisu (připojit 12V (pin 2) přes 25A pojistku a gnd (pin 1 černá svorkovnice T4M ve sloupku) okno FUNGUJE! Tohle by mi přinejhorším stačilo (lepší, než předělávat dveře na kliku). Ještě se optám, v diskuzích jsem se dočetl, že komfortka nemá vliv na stahování oken. Tak nemusím kontrolovat, jestli jsou řídicí jednotky dveří kompatibilní, ne? Pokud to kontrolovat musím, kde prosím Tě zjistím, jaké mám jednotky dveří? Musím demontovat kvůli tomu tapec ze dveří? Díky ještě jednou! Jsem zase o krok dále! Honza
  8. Ještě se optám, na té modré svorkovnici je na PINu 6 ještě jeden vodič. Ten je "k ničemu", nevíš? Modrá svorkovnice totiž u dveří s kličkou (jen vybavených centrálem) vůbec není.
  9. Ahoj, neskutečný!! Děkuju za veškeré informace! Zkusím prostudovat! Neuvěřitelný. Pročetl jsem všechna témata, nikde takový rady neseženu. Díky!! Pokud tomu rozumím, taky dáváš dokupy elektrická přední okna Fábky 1? Tak já koupím basu Plzně a přijeď :-) Uděláme auta hned dvě :-). Tak jako tak moc díky. Určitě budu informovat jak postupuju!! Zatím ahoj, Honza
  10. Téhle odpovědi jsem se právě bál :-)
  11. Ahoj, chci se optat. Podle Tvého popisu, rozchodil jsi přední el. okna? Stačí připojit 4 dráty, jak píšeš , a funguje to?
  12. Ahoj chlapi. Dostal jsem pro dceru fabii 1 clasic rv 2005 vybavenou jen centrálem. Protože má shnilý přední dveře, koupil jsem nový. Ty jsou překrásný, kompletně vybaveny, ale jsou s elektrickým stahováním oken. Říkám si, že předělat je zpět na kličku je barbarství. Nebo nevím. Pročítal jsem všechna fóra, jak zapojit elektrická okna předních dveří. Pan "strojvůdce" psal: "Pokud budeš dodělávat jen přední okna, tak do A sloupku vede jen + od pojistky, - a 2x CAN, ten chytíš někde poblíž BSG." U mě problém je, že nerozumím větě "2x CAN, ten chytíš někde poblíž BSG". 2x CAN jsou dva vodiče? Které? Dále věta: "někde poblíž BSG" - existuje nějaké přesně místo pro připojení s číslem na svorkovnici na BSG? Mám tam komfortku (číslo zatím nevím) a BSG 6Q1 (což by mělo být fajn). Pochopil jsem, že komfortku na stahovačky nepotřebuju. Ten člověk, co mi prodal dveře, mi řekl, že mi dodá co chci a jakýkoli kabely. Ale vím já, jaký potřebuju? U své fábky jsem si všiml, že ze dveří vedou do A sloupku tři konektory, dodaný dveře mají konektory 4. Tak předpokládám, že ten 4. je právě to stahování oken? Mohu sehnat protikus k tomu to konektoru, ale kam mám přesně dráty (a jaký) zapojit pod palubovkou? Není někdo, kdo by mi tak nějak selsky řekl např.: zelený drát tam, modrý tam a jede to? :-) Nejsem elektrikář, jen strojař. Tak se bojím, že mi napíšete abych vrátil kličky do dveří :-) Díky za jakoukoli pomoc. Honza
  13. Ahoj chlapi. Dostal jsem pro dceru fabii 1 clasic rv 2005 vybavenou jen centrálem. Protože má shnilý přední dveře, koupil jsem nový. Ty jsou překrásný, kompletně vybaveny, ale jsou s elektrickým stahováním oken. Říkám si, že předělat je zpět na kličku je barbarství. Nebo nevím. Pročítal jsem všechna fóra, jak zapojit elektrická okna předních dveří. Pan "strojvůdce" psal: "Pokud budeš dodělávat jen přední okna, tak do A sloupku vede jen + od pojistky, - a 2x CAN, ten chytíš někde poblíž BSG." U mě problém je, že nerozumím větě "2x CAN, ten chytíš někde poblíž BSG". 2x CAN jsou dva vodiče? Které? Dále věta: "někde poblíž BSG" - existuje nějaké přesně místo pro připojení s číslem na svorkovnici na BSG? Mám tam komfortku (číslo zatím nevím) a BSG 6Q1 (což by mělo být fajn). Pochopil jsem, že komfortku na stahovačky nepotřebuju. Ten člověk, co mi prodal dveře, mi řekl, že mi dodá co chci a jakýkoli kabely. Ale vím já, jaký potřebuju? U své fábky jsem si všiml, že ze dveří vedou do A sloupku tři konektory, dodaný dveře mají konektory 4. Tak předpokládám, že ten 4. je právě to stahování oken? Mohu sehnat protikus k tomu to konektoru, ale kam mám přesně dráty (a jaký) zapojit pod palubovkou? Není někdo, kdo by mi tak nějak selsky řekl např.: zelený drát tam, modrý tam a jede to? :-) Nejsem elektrikář, jen strojař. Tak se bojím, že mi napíšete abych vrátil kličky do dveří :-) Díky za jakoukoli pomoc. Honza
×
×
  • Vytvořit nový...