Přejít na obsah

miruna1075

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem miruna1075

  1. Tak nevím jestli ti to v servisu dobře nastavili já mám třeba najeto 207 000 km a u ikonky zaplnění filtru (půl asch residue g) mám hodnotu 0,11 a ty máš 0,12 dále po regeneraci máš zaplnění filtru 21% já mám 22% a u ikonky soot Mass calc (g) máš hodnotu 5g já mám 4,97g tak si myslím že to není v pořádku.
  2. Cena tedy v přepočtu necelých 7000 Kč jak jsem psal pár příspěvků před tvými cenu za čištění já. Dej pak vědět jak jsi spokojený, po kolika km probíhá regenerace a zda je vše OK. Tak ať najdeš hodně km bez potíží.
  3. A čistila ti to firma nebo sám? Pokud firma na kolik to vyšlo a zda to bylo včetně demontáže a montáže filtru.
  4. Pojistkou to nebude, jak jsem psal obrysové světlo funguje i když to píše že je praskla žárovka a myslím že i funguje brzdové světlo na vozíku když jsem parkoval u zdi tak vypadalo že svítí. Co nejde je pravý blinkr a mlhovky.
  5. Nikdo mi tady neporadí co by to mohlo být?
  6. motorpower to je tvůj názor, demontáž a montáž filtru na dvojkové Octavii stojí u firem které čistí filtry 1500 Kč a nezabere to víc jak dvě hodinky.
  7. Čištění včetně práce stojí 7000 Kč včetně DPH když nebudeš chtít doklad tak 6000 Kč žádných 8000 Kč bez DPH a práce. Jak to funguje u škodovky netuším ale když jsem tam byl z Peugeotem tak jich tam na čištění čekalo 5 a další tři se objednali na čištění. Myslím že když by to bylo k ničemu to čištění tak se to mezi lidma rozkřikne a lidi by tam nejezdily. Ten filtr od Škodovky z economy dílů bude podle mě taky jen vyčištěný a k těm 13 tisícům si připočti ještě práci a jsi tak na 15-16 tisících.
  8. Zadej si do vyhledávače čištění filtrů DPF a najdeš firmy které ty filtry čistí. Nechal jsem si vyčistit filtr v Praze na Peugeotu 5008 1.6 HDI a naprostá spokojenost. Cena byla včetně demontáže a montáže + diagnostika a čištění celkem 7000 Kč. Za dvě hodiny jsem odjížděl. Záruka 100 000 km nebo 2 roky. Na vyčištěném filtru najeto cca 20 000 km a zatím ok. Regenerace probíhá cca po 850 km to se s Octavii nedá srovnat.
  9. Tak už jsem taky aktualizoval mapy ve své navigaci, děkuji za pomoc členu clouseau 
  10. Poradí mi někdo zda se dá nějak restartovat navigace Amundsen+, kterou mám v Octavii II r.v.2011 viz foto. Na YouTube jsem našel nějaké video kde se zmáčknou určitá tři tlačítka a přístroj se restartuje, bohužel to byl jiný model navigace u té mé to nefungovalo. Děkuji za rady
  11. Nikdo mi neporadí jak tu navigaci opět zprovoznit?
  12. Ahojte, najde se tu někdo kdo mi poradí jak zprovoznit navigací Amundsen+ Mám problém že navigace po odpojení baterie neukazuje aktuální polohu a ukazuje místo o 50 km jinde, dále to nenačte ani jeden satelit. Před odpojením baterie navigace fungovala. Děkuji za rady. Jinak auto mám Octavii II r.v.2011 a navigace je originál z výroby.
  13. Díky chlapi za radu, byl zlomený hnědý drát v průchodce dveří a sloupku. Opraveno. Chci se zeptat dá se koupit ten svazek dvou drátu žlutý a hnědý co vedou od toho otresoveho čidla do toho sloupku ve dveřím, chtěl bych to vyměnit protože ten žlutý už je na dvou místech taky načnutý tak ať to tam nemám všechno pájený. Díky za info
  14. A kde je ta průchodka někde pod sedačkou?
  15. Potřeboval bych poradit. Dnes jsem zapojil vozík za auto a na displeji se mi rozsvítila kontrolka prasklé žárovky a hlášení nefungující pravý blinkr, pravé obrysové světlo, zpětný světlomet a mlhové světlo. Mám Octavii II r.v.2011 Před týdnem to fungovalo normálně. Ještě je divné, že obrysové světlo svítí i když to píše že ne, blinkr nejde a mlhovkami taky ne. Diagnostika vypsala závadu 00532 - napájecí napětí B+ co to může být? Tažný zařízení je originál Škoda. Práva strana funguje bez závad. Děkuji za rady.
  16. Dnes se mi rozsvítila kontrolka airbagu. Mám Octavii II r.v.2011 motor 2.0 TDI. Diagnostika mi vypsala tuto závadu 01221 airbag s nárazovým senzorem strana řidiče. Závadu jsem vymazal,ale za chvilku se kontrolka rozsvítila znovu. Můžete mi poradit co s tím. Díky za rady.
  17. Ondys děkuji za typ a mohl bys mi ještě poradit kde by se dala objednat ta dioda
  18. Tak to zas tak jednoduché není a hlavně sehnat jiné budíky kvůli diodě to už je lepší ty budíky přehodit nebo?
  19. Není to tedy nic složitého? A jaká led tam patří nevíš? Ostrava je pro mě trochu z ruky cca 550? ale dík za nabidku
  20. Potřeboval bych poradit, koupil jsem Octavii r.v.2011 v naftě a nesvítí mi ručička otáčkoměru, dá se to nějak opravit nebo našel by se tady někdo kdo to umí opravit. Díky za info
  21. Dnes přijel kamarád s trojkovou Octavií RS v naftě a když jsem u něj napojil jak má zaplněný filtr DPF tak u něj mi zanesení ukazovalo v gramech a u mě u dvojkový Octavie to ukazuje v litrech jak je možné že to ukazuje u každého auta jinak? Je možné to u mě nějak nastavit aby to ukazovalo v gramech a ne v litrech? Jemu to ukazovalo i najeté km mě to neukazuje. To se dá taky nějak nastavit? Děkuji za rady
  22. Díky za info. Vynásobím tedy x 400. A ostatní hodnoty jsou O.K? Dá se nějak změnit to nastavení aby to neukazovali v litrech ale v gramech?
  23. Zdravím zde všechny. Vlastním 14 dnů Octavii II r.v.2011 najeto 195 tisic motor comonrail 2.0 TDI 103 kW a chtěl bych se zeptat v jakém stavu je DPF filtr v autě viz foto. Regenerace probíhá cca 300-350 km což mi přijde nějak málo. Ve voze je už přehraný software kvůli emisím. Přepočte mi někdo ty litry na gram usazení filtru. Díky za informace.
  24. To máš asi pravdu, měl jsem to v Peugeotu jak píšeš na jeden čudlík vyhřívání zrcátek i zadního okna. Zkusím napojit to zadní okno a uvidím zda to bude fungovat. Ta kontrolka byla supr věc, díky ní jsem nepřerušil žádnou probíhající regeneraci a když jsem prodával Peugeota měl najeto 255 000 km s původním filtrem pevných částic.
×
×
  • Vytvořit nový...