Přejít na obsah

Ondraj73

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

640 zobrazení profilu

Oznámení Ondraj73

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

7

Popularita

  1. hahnrade: Docela by mě zajímalo, jak v takové jízdě vypadaly otáčky motoru, to muselo být na hranici 2 tis, spíš pod. Rapida mám, 1.0 81 kW, 3,6l jsem taky udělal, ale na trase jen cca 40 km. Ta jízda byla totálně nezáživná, průměrnou rychlost jsem měl stejnou. Vydržet to tak dlouho, musel být vopruz.
  2. Teď se snažím Sanden reklamovat a koukám, že si člověk moc nepomůže.
  3. Tak dneska zase zkouška na spotřebu, samozřejmě už to není příjemná cesta a nedá se takhle jezdit pořád. Ale je zajímavé zjistit, kam až to jde.
  4. Tak ráno v 5:30 klimu spuštěnou fakt nemám, ale jinak přes léto vždy. U Rapida jsem rozdíl ve spotřebě s klimou a bez klimy moc nezaznamenal. konkrétní trasa:
  5. Do práce to umím takhle (zrovna dnes).
  6. Mě to hodně zajímá v porovnání právě s tím Yarisem. Atmosféra trochu promine těžší nohu na plynu, u TSI je to dost zásadní věc. Ze začátku jsem myslel, že na spotřebu u TSI mají daleko větší vliv otáčky. Jak už jsem tu psal, většinou jsou otáčky 2,5-3 tis, občas podle situace, hlavně když motor není v zátěži, tak klidně i 2 tis. Řazení na 3,5 až 4. Velká výhoda je, že v tomto režimu není motor provozovaný v problematickém pásmu otáček, jde jsou vibrace. No a pak může mít člověk lehčí nohu.
  7. Reálná spotřeba se může lišit, ale na sledování trendu to stačí. Podle excel. tabulky je realná spotřeba u mě větší o 0,2 l, než ukazuje PC, najeto cca 9 tis. Se spotřebou jsem s Rapidem 81 kW fakt spokojený. Nájezd na nádrž 1000 km mi přijde fajn. Od června je to včetně jízd s vozíkem a dovolená na Šumavě s rodinou. S Yarisem 1,33 75 kW, najeto 60 tis., tam to bylo v průběhu roku od 5,8 do 6,3l.
  8. Nevím, kolik máš najeto, ale chvění mám také v tomto rozsahu, ale znatelně ubylo, najeto 8 tis.
  9. Ondraj73

    Vaše spotřeba

    Hodnota zeleného lístečeku je podle mě ovlivněna hlavně řazením než spotřebou a rychlostí. Jezdím cca o 1, 2 stupně níže než doporučuje rádce, spotřebu mám třeba i pod 5l, průměrnou rychlost klidně 80 a zelený lísteček má hodnotu třeba jen 38.
  10. Mám s 1.0 81 kW najeto cca 7 tis. Kdo s motorem jezdí v nízkých otáčkách, 2 tis a pod, tak dělá podle mě opravdu chybu. Motor mě překvapil tím, že vliv na spotřebu má víc lehká noha než výše otáček. Nyní jezdím nejčastěji k 3 tis. a světe div se, na spotřebu to nemá velký vliv. Na dálnici použiji 6 jen z kopce nebo když bych chtěl jet nad 130. Pokud člověk auto podtáčí, tak má tendenci víc přišlápnout plyn. Už dřív jsem si všiml, že spotřeba je kolikrát menší na nižší stupeň než na vyšší stupeň a méně otáček. V případě jízdy k 3 tis. se motor netrápí, je větší rezerva výkonu, takže není potřeba tak často řadit, motor nevydává dunivé zvuky. Při řazení jdu na 3500 (kromě 1,2). S Rapidem jsme jezdili na dovolené na Šumavě 4 lidi, auto naložené a spotřeba pak byla 5,5l.
  11. Taky to tak praktikuji, buď bez plynu nebo lehounce plyn a při ideálním rozjezdu tam je 1500 otáček.
  12. Většinou jsem o 1, 2 stupně níže než rádí rádce řazení a to mám někdy pocit, že jsem ještě i na dolní hranici optimálních otáček dle zvuku motoru. Přijde mi, že mezi cca 2200-3500 se mu líbí nejvic. Při zbytečně vyšších otáčkách je znát jakoby pokles výkonu.
  13. Tak když čtu, že je problém rozjezd i samotného auta, tak potom chápu, že jsem doma nebyl schopný vyjet menší kopec s valníkem. Než motor zatáhnul, tak ztráta výkonu a chcíp. Se samotným autem jsem ještě problém neměl, tankuji Vervu 100, možná to i pomáhá.
  14. 2: Martab Za těch cca 4600 mám dlouhodobou 5,3. Teď ji asi pohorším, protože jsem pořídil vozík a často něco vozím. Za mě bych tedy zase řekl, že dlouhodobá spotřeba nemusí odpovídat stejnému užívání a tedy hodnota také nic zvláštního nevypovídá. Pro mě osobně je zajímavá dlouhodobě stejná trasa a konkrétní dosažená spotřeba v průběhu celého roku a její rozptyl.
  15. Každý den jezdím stejnou cestu do práce, tam zkouším. Musí se daný den sejít všechno od počasí přes volné silnice, protože stejnou cestu jedu příště třeba za 5 l. Ale do těch 5 l teď jezdím dost pravidelně a nejezdím jako šnek.
×
×
  • Vytvořit nový...