Přejít na obsah

Kuchar7

Uživatel
  • Počet příspěvků

    631
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Kuchar7

  1. Bohužel, je to nepochopitelné, ale stává se to (mám osobní zkušenost, ale já auto otočil zpátky do salonu po přejetí prvního kanálu) 🤯 Podle popisu z prvního postu (extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány) je tohle opravdu velmi pravděpodobná příčina. Níže foto zde z fóra, ty růžové podložky tam být nesmí!
  2. Nech si zkontrolovat (nebo se sám koukni), jestli tam nemáš zapomenuté přepravní podložky na tlumičích. S nimi auto nepropruží, ale na hrbolech cítíš a slyšíš tupé rány, jako by ti někdo mlátit kladivem do podvozku...
  3. Kuchar7

    Škoda Enyaq

    Oficiální nevím, ale podle dostupných informací: Pro verzi 60 se nic moc nemění. Pro verze 85 a 85x je vylepšený silnější motor, lepší management baterie, nový software pro infotainment. Ve verzi L&K odvětrávané sedačky.
  4. Vyzkoušel jsem, přesně po 2min to vyhodí chybu "Nelze aktualizovat aktuální nastavení nabíjení", ale kolečko u "Limit nabíjení" se točí dál a přestane až po 7min a nová hodnota % se uloží. (verze aplikace 6.3.1, auto má verzi 3.5.0) Nemyslím, že by to byla chyba tvého auta a muselo kvůli tomu stát v servisu. Samotná změna "Limit nabíjení" trvá necelé 2min. Takže ideálně obě možnosti provádět po sobě a ne najednou.
  5. (píšu o aplikaci MyŠkoda, která je aktuálně pouze pro Enyqa iV, ne o druhé aplikaci MyŠkoda Essentials pro ostatní škodovky) Zobrazení informací v aplikaci je někdy hodně zpomalené, přijde mi jako kdyby server na druhé straně byl přehlcený a zahazoval nebo nestíhal zpracovat všechny požadavky a aplikace nedostávala potřebná data. Pak to píše, že došlo k problému a je nutno akci opakovat nebo potáhnout dolů a zkusit nový refresh. Ten se ne vždy podaří a píše to dokola stejnou chybu. A jen občas to projde, ale ne všechny informace. A pak najednou jako kdyby někdo server restartoval a vše běží bezchybně zase několik dnů. Například nyní od pondělí funguje aplikace spolehlivě a rychle ukazuje všechny informace. Změna nějakého nastavení trvá běžně třeba 20sec, ale to mi přijde normální, musí se příkaz poslat do auta, to se musí probudit, zpracovat a poslat potvrzení zpátky, to trvá. Důležité je, že se na to dá spolehnout a funguje to. Do doby, než se to opět zaseká a je to nespolehlivé...
  6. Tak potvrzuji, při stavu nabití kolem 20%, po dlouhé jízdě, se nabíjecí výkon dostane přes 100kW. Takže asi takto v pořádku.
  7. Díky za nabíjecí křivky, těch mých 67kW při 40% není zas tak daleko od cca 75kW na nabíjecí křivce. Zkusím tedy dojet na IONITY až tam budu mít 10-20% a uvidím, jestli to vytáhne něco blížící se udávané rychlosti 120kW.
  8. Já mám verzi 3.5 (software 1701) už z výroby. Ale jen model iV 60, ten má méně článků a tedy rychlost by měla být až 120kW. Přikládám foto z dnešního pokusu, teplota 23°, jel jsem 5km, byl jsem tam sám, ČEZ o stojanu tvrdí 300kW. Takový stojan, má pouze dva stejné velmi tlusté kabely: Zkusím tedy vyjezdit na 20% a dojedu na IONITY. Uvidím.
  9. Jakých nabíjecích rychlostí dosahujete na DC nabíječkách? Moje iV 60 nabíjí i po 5min pouze 67kW (stav nabití na začátku 40%). Zkoušeno na CCS Combo 300 kW stojanu od ČEZu. Přijde mi to divné, auto by mělo zvládat 120kW...
  10. Nejlepší pro motor je, vůbec nikdy nestartovat. Takto přežije i 100let. Fakt! Myslím, že axiály v pohodě přežijou startování se spojkou.
  11. Ano, je to pouze na malý prostor, na místnost to není. Ale na auto to stačí. Dávám 45min a klimu nezapínám, i tak to tam asi vleze. Výsledek je k plné spokojenosti.
  12. Za ty cca 400Kč není moc co řešit. Dá se tím desinfikovat i pračka (vypnutá samozřejmě) a sušička (tu je možno i pustit pokud to umístíte na plato na sušení bot).
  13. Najděte si na Aliexpressu X1 Mini Ozone Air Purifier. Na malý prostor, jako je v autě, je to ideální. Malá krabička 10x10cm. Má to akumulátor, nabíjí se přes USB, vypne se po nastaveném čase. Doporučuju zkusit.
  14. Přilepit na 3M Dual lock a neřešit...
  15. U LED světel se předpokládá, že auto přežijí (cca 15let). Svítivost se pravděpodobně s časem a tepelnými podmínkami pozvolna snižuje. Spíše se takové světlo poškodí při nehodě, než samovolně.
  16. Jenom možná upřesnění, aby nedošlo k nedorozumění, že je potřeba to drtit pod plynem v otáčkách. Vypalování GPF u benzinového auta probíhá jinak: Jeďte rychlostí min. 80 km/h s otáčkami motoru mezi 3000-5000/min. Uvolněte akcelerační pedál a nechte vůz několik sekund pohybovat se zařazeným rychlostním stupněm. Tento postup několikrát zopakujte. U benzinového motoru je potřeba přivést na filtr vzduch s nespáleným kyslíkem, proto vysoké otáčky, ale s uvolněným akceleračním pedálem. Takže ideálně na dálnici, vypnout tempomat, z kopce podřadit, aby motor měl ty otáčky nad 3000/min a nechat na volno zpomalovat k těm 3000/min. Pak opět přidat na vyšší otáčky a znovu nechat zpomalovat. U klasického benzinového auta se toto děje za běžné jízdy. Ale u iV se pravděpodobně zpomalování motorem neděje tak často a tedy tam bude potřeba tomu občas pomoci...
  17. Pokud máš zapnutou a funkční klimu, tak ti nemá na oknech zevnitř co namrzat...
  18. Tohle moc nějakým nalepení lišty nepůjde uspokojivě vyřešit. Dej na boční (a samozřejmě i na přední) okna kvalitní tekuté stěrače a je po problému. Pak jedeš úplně bez stěračů, takže většina vody jde z čelního skla na střechu. A jinak je vidět přes boční stále dobře, voda na nich za jízdy není.
  19. Kdybys to chtěl nasdilet, tak už sem píšeš návod. Pokud to nechceš nasdílet, tak dělej dál, co do teď ;)
  20. Utrápené TDI krátkými trasami po 10 let? Za 200k? Nu nevím. Nebo je to stočený. Na druhou stranu je to úplně bez výbavy, takže se tam toho moc z elektroniky neporouchá. Já bych se spíše ptal, jestli je auto velikosti Superba skutečně potřebné a nebo raději koupit něco menšího, ale výrazně novějšího za stejný peníz.
  21. Propojuješ kabelem? Možná vadný kabel a dojde k přetížení USB portu... Zkusil bych jiný kabel nebo AA bezdrátově.
  22. Tak zrovna Sygic a Waze jde přes Android Auto a je to výrazně lepší na větším displeji. Myslím, že i těch 5500Kč za to stojí...
  23. "Zakopávání" na volnoběh je u BSE "normální". Pokud ale poskakuje hodně, tak to mohou být rozvody před smrtí, doporučuju zkontrolovat/vyměnit.
×
×
  • Vytvořit nový...