Přejít na obsah

thepromise

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení thepromise

Nováček

Nováček (1/14)

9

Popularita

  1. Já se s tím bavil s mechanikem který je na starší nafty uplně zaměřený :D říkal že o tom ví a že stejně jako u renaultu to dělala jen nějaká várka. Pokud to najelo 250 tis. pravděpodobně jsou šály ok, pokud nad 300, jsou 100% ok.... to je asi tak jediný poznatek a pokud vím, ročníku 2006 se to netýkalo vůbec :) všechny auta koncernu s tímto motorem jsou už 13 a více let stará, 80% z nich už má najeto hodně km a zbytku to už vylítalo při opravdu nízkém nájezdu do 200k... někomu snad i při 100k
  2. Tak doufám, že muj kus je tak ojetej, že už to se mnou vydrží 😀 díky
  3. Vy mě tu děsite, ted sem po kámošovi koupil BXE 2007, 359 tis. Najeto, krom spojky vše původní a spotřebnich dílů vše původní, autem ještě nejezdím, nepotřebuji ho, až v létě kdy budu stavět, ale chtěl sem aby bylo spolehlivé, nechal sem za 25 udělat obr servis, komplet brzdy, kapaliny, rozvody a turbo. A ted zjistím že mi může vyskočit ojnice😂asi začnu chodit do kostela.
  4. Zdar chlapci, jen pro oziveni a info. Najeto mam s activem 44kw od cervence uz 7800km. Do 20 tis. Rocne bych se tedy mel vejit. Prumerna dlouhodoba je 5.9 l.100 jeste sem ji za tech cca 8tis km nenuloval. Olej nemenen. Kdyz jedu delsi trasu, jezdim bezne za 5. Rychle to topi, ma to dobry odstouch na krizovatce... Sem s autem zatim spokojen. Jen bych si uz nevzal tu zakladni modrou a priplatil bych si za senzory a mlhovky.. Skoda ze ji jako zamestnanec skody nemohu vyhodne odkoupit, manzelka by si to vzala... Kazdopadne dnes objednana dalsi fabie, ted uz 1.0 tsi 81kw ve vyssi vybave s taznym. Pristi rok uz budu moct konecne predjizdet:) at vam tedy mpicka dobre slouzi a pekne vanoce.
  5. Abych se vrátil k tématu včera rozvážka lidí 2x liberec mladá boleslav. Škoda roomster-minimální údržba, 1.2 HTP 51kw 96 tis. km... 4 lidi první jízda ještě světlo 20:00 + klima všechny kopce vyjety na 5ku, krom hluku od 110km/h supr jízda... Spotřeba 7.8l/100 dle pp moje fábka 1.0 mpi 44kw 1800km 2 lidi v autě už tma 22:00 klima jen část jízdy... na 5ku jen jeden kopec s hodně velkým rozjezdem.. 4 ka nezrychlovala, ale nějak to udržela... z přechodu z jednoho auta do druhého je cítit, jak má litr menší sílu, otáčky pomohou jen do 4 tis.. pak už je to jak elektromotor a jen to víc řve. Nicméně auto ve 4 tis. tišší jak roomster ve 2 tis. a spotřeba 5.4/100 dle pp... ještě nutno podotknout ale, že s fábii sem jel rychleji, do kopců sem se snažil rozjet a hlavně to jde jezdit rychleji a je asi 2x tišší. Kdybych si mohl vybrat, příště bych si vzal stále MPI, ale 55kw. Při poskakování po městě a mezi obcemi mi stále příjde svižnější i náš junior 1.2. 40kw. Tímto toto moje zkušební téma zakončuji :D V listopadu si jdu objednat další auto na rok ( dlouhá čekací lhůta ) a modlím se, aby 55kw verze do té doby byla k mání.
  6. No jasne ze bude, v zari nam pada plan z 670 na 570 denne, stroje se pomalu předělávají na mq200, 1.0 mpi evo by mela mit mq200. Jen nevim, jestli jeste v soucasne fabii.
  7. dnes při cestě z Chrudimi pokořena hranice 1000km, to je za týden slušná porce:) ted už to tak přibývat nebude. Zkoušena vmax na hradecké dálnici 165kmh a zrychlení ve dvou z 0-100... 18s :D mám i video :) další poznatek, při zařazené 5tce, se z 50ti krásně rozjedu z vesnice na 90 bez jakýkoliv náznaku protestů.. to s htp nejde. Kamarád jezdící RS fábií se smál, mě to tak hrozné nepřišlo. V testování pokračuji :))
  8. Když bude do konce roku evo v nabídce, objednám si ho a porovnám :D
  9. Najeto 680 km. Nějaké plusy... Auto se rozhodně rozjezdilo, oproti první jízdě kdy bylo od spodu fakt letargický, ve třech lidech celkem nebyl problém držet se kamionu i s klimou ve velkém dešti ( silnice 38 ). Spotřeba je fakt dobrá, cestu tam jsem jel ještě lážoplážo, 4.9 l/100. Cestu zpět sem už jel nadoraz :) 5.2l/100... kdybych podobným stylem jel s HTP, Spotřebu mám o 2l vyšší. Opět musím pochválit výbavu active, nic mi v tom vlastně nechybí a to ani po přesednutí z lepších výbav. Človek si pak uvědomí, že ostatní věci jsou naprosto zbytečný kraviny :D Ale přiznávám, jsem fakt skromnej člověk. Nějaké minusy... Oproti silným tsi to má opravdu silně plavný podvozek, hodně uskakuje zadní náprava na nerovnostech, při přímém směru to zase skoro uspává jak se to kolíbe :D Výkon motoru je opravdu na hraně, stačí na udržení kamionu, když sem v tomto obsazení v čas nepodřadil, kamion mi do kopce při výjezdu z vesnice i ujížděl. Hodně ale opravdu hodně mě štvalo umření motoru od 4.5 tis výš... do 5tis to ještě tak nějak jde, pak to má efekt opačného v-tecu, je cítit, jak je to auto zaříznuté, což je opravdu smutné, když firma musí zaříznout litrový atmosferický třívalcový motor, aby zákazník náhodou nedostal něco lepšího bez příplatku :) Shrnutí... motor je rozhodně lepší než htp, však je novější. Výkonem na tom rozhodně lépe není. Lidem klidných povah musí naprosto dostačovat :)
  10. Ahoj kluci, lze nejak zmenit jazyk palubniho PC ( toho zakladniho, ne maxidot ) u fabie? Mluvi to anglicky... Pri chladnem pocasi, pri zatazene rucce, vse je anglicky. Btw dotykove radio nemam a ovladani na volantu take ne. Nevadi mi to, ale předchozí fabka se stejnym dosplayem tohle psala cesky. Diky za odepsání ?
  11. Uz mas neco najeto.... Mas 44kw verzi? taky doufam, ze se trochu rozjezdi. Uz mam najeto 100km, spotreba zatim 5.8, ale i u ty cekam ze spadne, dnes 16km do práce 5.2.... v pátek smer morava od mlady boleslavi 3 lidi a naklad, uvidime jak si s tim poradi. Jinak me překvapila active vybava. Uz v zakladu ma vse co člověk potřebuje. A dojezdy oken jsou prijemna zmena?
  12. No to víš, najížděl sem na dálnici a modlil se, aby mě ten kamion nesešrotoval :D budu na to hodný do cca 500 km, pak přejdu na běžný styl jízdy. Přeci jen není to moje, musí to vydržet a sám mám zkušenost že motor, co dostává za uši jezdí lépe, než zajížděné mrchy, co se bojí otáček :)) ale tohle nemá cenu nad 5 tis. posílat vůbec. Uvidíme až si to trochu sedne, dám pak vědět.
  13. V pátek sem si udělal 140 km výlet ve 40kw junioru, abych si osvěžil jak to jede, docela příjemná jízda, auto nemělo cenu výtačet nad 4500ot/min. ale i tak to docela šlo, dnes sem si převzal fábii active 1.0 mpi 44kw. Auto má ted momentálně najeto 45 km. Udělal sem si menší okružní jízdu abych to mohl porovnat s tím HTPčkem. živě si pamatuji jak jede 81kw TSI a saxo VTS... přešel sem na nissana almeru s nejslabším 1.5 72kw.. hrozný propad ve výkonu z fábie a citroenu... a stejný propad mě čekal ted na toto MPi :) Pánove, zatím to jede pomaleji než naše obstarožní htp :D uvidím až se to rozjezdí trochu, ale moje první orkužní jízda byla pomalejší jak páteční výlet ve 2 lidech v HTP.... auto se moc ochotně nesbírá, do 2tis uplně dead... pak se trochu rozjede a to si drží do cca 5 tis kde zase zvadne. Auto nechám trochu zajet, ale šetřit ho nebudu :) Za týden bych tam měl mít prvních 600 km tak napíšu jestli se to zlepšilo, či ne. V pátek jedu na moravu, 3 lidi, klima... napíšu jak sem to zvládnul, zatím spotřeba rovných 6l/100. BTW: převody to má dle mého delší, než htp.
  14. Vcera mi pani volala, ze se jim uvolnila jedna skladovka ( asi nekdo zrusil objednavku ), a moje fabca jde do vyroby necekane 24 kalendarni tyden. Ke konci cervence bych ji mel mit doma. Podelim se tu o první pocity s tim 60ponikovym drakem :) a hned porovnam s juniorem
  15. Ja uz objednal to co mi zamestnavatel umoznil, active mpi 44kw ( 55 ani neni k dispozici ) bez jakýkoliv priplatku. Takze plechy s puklicema, klima, pred . El. okna, to cudlikove radio a vyhrivana zrcadla. Doba dodani prosinec leden... Snad to bude prosinec ?
×
×
  • Vytvořit nový...