Přejít na obsah

tomas.zmuda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení tomas.zmuda

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

18

Popularita

  1. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Dostal jsem v nové práci služební O3 FL style 1.0 DSG. Má 60 tis. najeto a za mě spokojenost. Chybí mi někteří asistenti a nejvíc vyhřívaný volant, ale v celku kvitují lepší stabilitu, pohodlí a kufr.
  2. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Jen abych ukončil příběh se Scalou. Po několika měsících se podařilo vyjednat se Škodovkou vrácení auta, pro jeho poruchovost. Uznali, že neví jak závady ACC a další poruchy opravit a vezmou si auto zpět. Schválně jsem sledoval sauto, kdy se ukáže a už je opět na prodej: https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/scala/19031326?goFrom=list Varuji případné zájemce, tohle je jen neštěstí a nervy.
  3. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Právě mi volali ze servisu, že Škodovka dnes vydala nový SW pro Scalu, který měl řešit chyby ve Front Assistentu, tak mi to tam příští nahrají. Uvidíme. Nemá někdo detailnější changelog?
  4. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Tak jsem si po 14 dnech vyzvedl auto. Závada zapalování a vstřikovače. Čekali dlouho na náhradní díly. Ujel jsem 65 km a auto začalo pískat se zavadou ACC. Takže v pondělí znovu do servisu.
  5. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    @csabac Já jsem výše psal o brzdách, že jsou zatím bez problémů. A motorově až do patku taky spokojenost. ;-)
  6. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Vyzvednuto z autosalonu: 17.5.2019 10.6.2019: Jela na valníku do Mladé Boleslavi, vyzvednuto 28.6. dešťový senzor opraven, chybělo těsnění u zpětného zrcátka, tedy hučení taky opraveno a na schránku na brýle dostal prodejce slevu a měl o tom při prodeji informovat. Bez auta 18 dní. 25.7.2019: Kalibrace senzorů a aktualizace FW. Vyzvednuto 6.8.2019, 13 dní bez auta. 27.8.2019: Provedena kalibrace senzorů a geometrie. Vyzvednuto 30.8.2019, 4 dny. 25.9.2019: Ohledně závady ACC servis vždy tvrdil, že podle počítače se mi před autem objevila překážka, proto auto začalo brzdit. Zde jsem dodal záznam z palubní kamery a na základě toho vyměnili řídící jednotku. Vyzvednuto 3.10.2019, 8 dní bez auta. 19.2.2020, zadní ostřikovač, viz výše, opraveno ve stejný den. 21.8.2020 porucha motoru, nepojízdné, odjelo na odtahovce...
  7. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    To mi říkali při přebírání auta v servisu. Řešili to s majitelem, t.j. Arval a ten souhlasil s opravou a firmě to už jen vyfakturovali. Oblečení nikoho nezajímalo, prý si to mám řešit mimo servis přes soud. @Twisted bylo to v únoru, tedy tam samozřejmě byla zimní. Argumentoval jsem tím, že u 8 měsíců starého auta prostě nemůže vypadnout hadička bez toho aby nebyla výrobní vada, zbytečně. Dám vám dohromady všechny mé návštěvy servisu pro zajímavost.. ;-)
  8. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    @csabac v únoru mi cestou z Německa natekla kapalina do kufru, zničila spousty obleční. Dle vyjádření servisu vypadla hadička z ostřikovače což způsobil silný mráz (upozorňuji, že letošní zimu bylo pod nulou asi 2x a v Německu bylo asi 10 nad nulou). Takže to nešlo na záruku a "oprava" za 800 Kč. Ano, sám jsem se sobě musel smát, kdy jsem o pár hodin dřív psal, že je vše ok. :-)
  9. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Napadlo mě to, ale na oploceném parkovišti uprostřed letiště, kde bylo cca 200 aut a to mé uprostřed se mi to nezdá. Je to 1.5, na záruku to neuznali, firma to musela zaplatit...
  10. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Tak já jsem dnes přišel po práci k autu. Nastartuji a už se mi nezdál zvuk motoru. Otáčky kolísaly, neběžely všechny válce. Zkusil jsem vypnout a zapnout a stejné. Kontrolka poruchy motoru zůstala svítit, do toho se na displeji zobrazila závada start-stop a zavada ESP. Po vyjetí z parkovacího místa stále stejné. Tedy jsem zavolal odtahovku a pa do nemocnice. V únoru když nefungovaly odstrikovace, tak příčinou byl velký mráz (vypadla hadička), teď předpokládám, že to bude velkým vedrem...
  11. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Já s 1.5 TSI po 23tkm dlouhodobou 6,5 l. Brzdy zatím bez problémů, uvidím na první prohlídce.
  12. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Všechny jsou po nastartování automaticky aktivované.
  13. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Čudl nedělá nic. Auto bylo v servisu na konci února kvůli vypadlé hadici ze zadního odstřikovače a SW mám nejnovější co byl a min. týden mi servis potvrdil, že žádný novější není, proto auto pošlou k výrobci.
  14. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    @vormen Držet 10s jsem nezkoušel. Při krátkém stisknutí se nic nestane. Standardně se senzory vypnou po překročení 15km/h. Nicméně nedokáži tento zamrznutý stav úmyslně nasimulovat. Zatím se pro mě děje náhodně cca 1x za měsíc.
  15. tomas.zmuda

    Škoda SCALA

    Zítra to bude rok co Scalu mám, najeto 18k a kapalinu jsem doléval několikrát. Zimní, letní, různé značky a kvality, na síto, na modré víko. Vždy stejný výsledek, víko jsem sundal a nalil přímo do bílé "hadice" kam to nateklo pak už bez problémů. 25.5. jde auto opět do servisu, tak jim to nahlásím ať si to vyzkouší tam kapalinu dolít. Mimochodem, děje se také někomu, že mu zamrznou po rozjezdu parkovací senzory a nevypne se menu? U mě jediné řešení je zastavit, vypnout motor, otevřít dveře a zavřít. Prý to pojede k výrobci, servis žádnou závadu v počítači nenašel. https://photos.app.goo.gl/1BFsf7xMWZon4EVj8
×
×
  • Vytvořit nový...